*Держгеокадастр України Неофіційна (YouTube) сторінка (підписуємося на канал)!!!

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Denis84
Вже не початківець
Вже не початківець
Повідомлень: 25
З нами з: 13 травня 2014 09:21
Репутація: 1
Область: Миколаївська
Місце роботи: Приватні проектні організації

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Denis84 »

Доброго дня! Шановні форумчани, може хтось поділитись шаблоном (ГИС) договора оренди земельної ділянки. Буду дуже вдячний!!!!!!!!

XoXol
Спец
Спец
Повідомлень: 181
З нами з: 20 липня 2012 19:14
Репутація: 15
Область: Чернігівська

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення XoXol »

Добрый вечер! По средине участка вырезал ТП, теперь делаю зону ограничения вокруг неё с помощью инструмента "буферная зона для полигона" не хочет делать зону, детали на фото.
У кого то была такая проблема?
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Аватар користувача
NickS
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1037
З нами з: 07 квітня 2008 15:09
Репутація: 113
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення NickS »

XoXol писав:
02 вересня 2020 17:09
По средине участка вырезал ТП, теперь делаю зону ограничения вокруг неё с помощью инструмента "буферная зона для полигона" не хочет делать зону, детали на фото.
Якщо чесно, не зрозумів в чому проблема. Ви б відключили відображення угідь, щоб було зрозуміло де ТП, де зона, а де у Вас не виходить.

XoXol
Спец
Спец
Повідомлень: 181
З нами з: 20 липня 2012 19:14
Репутація: 15
Область: Чернігівська

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення XoXol »

NickS писав:
02 вересня 2020 21:08
Ви б відключили відображення угідь
Гис как бы её обходит что бы не вырезать.
Сделано:
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Аватар користувача
NickS
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1037
З нами з: 07 квітня 2008 15:09
Репутація: 113
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення NickS »

XoXol писав:
03 вересня 2020 11:07
Гис как бы её обходит что бы не вырезать.
Швидше за все, ТП зроблено не правильно, тому так і виходить. Воно, походу, не замкнене. Перевірте координати. Їх має бути 5. Якщо не розберетесь, скидуйте архів ділянки на імейл info@gis.org.ua

Олічка
Повідомлень: 9
З нами з: 19 жовтня 2018 14:49
Репутація: 1
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Олічка »

Підкажіть для чайників. Чи можна в ГІС (ліцензований) підгружати публічну кадастрову карту так, як в Діджитал?

Аватар користувача
NickS
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1037
З нами з: 07 квітня 2008 15:09
Репутація: 113
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення NickS »

Олічка писав:
08 вересня 2020 15:07
Підкажіть для чайників. Чи можна в ГІС (ліцензований) підгружати публічну кадастрову карту так, як в Діджитал?
Підгружати публічну кадастрову карту можна. А що значить "як в Діджитал"? Там якось по-особливому кадастрова карта підгружається?

Олічка
Повідомлень: 9
З нами з: 19 жовтня 2018 14:49
Репутація: 1
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Олічка »

НЕ по особливому, а просто підгружається. Ліпше розкажіть, як її підгружати в Гіс)))))

Аватар користувача
NickS
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1037
З нами з: 07 квітня 2008 15:09
Репутація: 113
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення NickS »

Олічка писав:
09 вересня 2020 17:41
НЕ по особливому, а просто підгружається. Ліпше розкажіть, як її підгружати в Гіс)))))
1. Створюєте на карті шар "Інтернет-карта" (в меню "Шар" - "Створити" вибираєте "Інтернет-карта").
2. Задаєте ім'я цьому шару (не обов'язково).
3. Двічі клікаєте по цьому шару і з'являється вікно "Зміна параметрів шару".
4. В цьому вікні переходите на сторінку "Проекція", ставите галочку "Проекція" і вибираєте ту проекцію, в які знаходяться Ваші ділянки (але щоб в дужках було "Gisfile"). Наприклад, якщо ділянки в проекції СК-63 зона 4, вибираєте "СК 63 (30° - 33°) Зона 04 (GISFile)".
5. Переходите на сторінку "Інтернет-карта" і в полі "Вид карти" вибираєте "Кадастрова карта (ділянки)".
6. Зберігаєте шар і позиціонуєтесь на свою ділянку.

Олічка
Повідомлень: 9
З нами з: 19 жовтня 2018 14:49
Репутація: 1
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Олічка »

Щира подяка!!

XoXol
Спец
Спец
Повідомлень: 181
З нами з: 20 липня 2012 19:14
Репутація: 15
Область: Чернігівська

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення XoXol »

Столкнулся с тем чтобы в Гис начертить линию електропередач (как условное обозначение). В стилях точки есть опора, но вот проблема состоит в том чтобы начертить линию со стрелками. Черчу через линию и в свойствах выбираю "указатели" и в конце линии ставлю стрелку, но для опоры 0,4 кВт выкрутились с условным обозначением, а что делать для высоковольтных линий. Там нужна двойная стрелка. Есть ли решение это задачи в Гис? И вообще пригоден ли ГИС для того чтобы рисовать не сильно замудрённые топо планчики, так как на автокад не могу найти путёвых типов линий и штриховок. А платные утилиты дороговаты...

Аватар користувача
Игор
Спец
Спец
Повідомлень: 147
З нами з: 10 вересня 2009 18:44
Репутація: 49
Область: Чернігівська
Місце роботи: Приватні проектні організації

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Игор »

XoXol писав:
12 вересня 2020 22:26
Там нужна двойная стрелка.
Для линий электропередач нужно начертить линию, точки которой будут столбы (не менее 3 точек). В "стиле" линии выбрать примитив №95 и потом, в "указателях", чуть ниже выбрать двойную стрелку, она тоже там есть . ;-))

Відповісти