Електронний документ XML: загальне технічне обговорення

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

garbage писав:Яким чином вирізані вкраплені земельні ділянки? петля? полігони? останнім часом, в деяких випадках (так, звучить дуже дивно , але це так... ) НКС не сприймає земельну ділянку, в якій вкраплений контур вирізано методом "петля", - рятує метод складних полігонів.
І правильно робить! Всім, хто до сих пір робить петлі, я б по рукам би бив ломакою! morgny
Atoll
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Рівненська
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

NickS писав:я б по рукам би бив ломакою
За що? Обгрунтуйте. Яка різниця яким методом вирізаний вкраплений контур? В загальну площу ділянки він же не включений.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Atoll писав:За що? Обгрунтуйте. Яка різниця яким методом вирізаний вкраплений контур? В загальну площу ділянки він же не включений.
facepalm Вам є різниця як писати: зліва-направо, справа-наліво чи зігзагом? Почитайте тему зпочатку, скористайтесь пошуком, запитайте ще у гугла що таке прив'язки та вирізки. Це вже жовано-пережовано... це повинні ще в інститутах пояснювати і назубок вивчати... полігони та контури - це ж основа.
Prometheus
Спец
Спец
Репутація: 321
Область: Житомирська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Prometheus »

Не по темі
[quote="NickS"]Це вже жовано-пережовано... це повинні ще в інститутах пояснювати і назубок вивчати... полігони та контури - це ж основа.[/quote]
NickS, якщо це Вас аж так цепляє то напишіть людині в ПП, створіть тему, проведіть лікбез. Людина цікавиться, а ви її ломакою...
Atoll
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

NickS писав:Вам є різниця як писати
Ніякої різниці для власника земельної ділянки не представляє, яким методом ви в нього вилучили якийсь там контур. Хіба ні? Все інше заморочки по типу нкс, лінія до см, площа 5 -ти гектарного паю до кв. метра. І не цікавить власника як там ту ділянку виконавець опише для дзк.
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

Atoll писав:Ніякої різниці для власника земельної ділянки не представляє
повністю підтримую
хоча й NickS правий, але з точки зору розробника ПЗ, а не землевласника
Atoll писав:лінія до см, площа 5 -ти гектарного паю до кв. метра
в наших ДЗК зараз нова "фішка" - шукають міліметрові накладки :)
причина проста - ніхто не контролював точність координат (кількість знаків після коми) в обмінних файлах
виходить на папері каталог координат з точністю до сантиметра, а обмінний файл в базі ДЗК - до міліметра
Atoll
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

Не по темі
[quote="Parcel"]але з точки зору розробника ПЗ, а не землевласника[/quote]
Отут і криється головна відповідь на всі питання. Для кого ми працюємо? Для людей чи для: - розробника ПЗ; - ДЗК; -Земагентства, чи як його там назовут в майбутньому; - Якихось там нікому не потрібних, з точки зору власника й замовника, ПуКаКів та НКС-ів? Кому й що ми полегшуємо?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Не по темі
[quote="Atoll"]Ніякої різниці для власника земельної ділянки не представляє, яким методом ви в нього вилучили якийсь там контур. Хіба ні? Все інше заморочки по типу нкс, лінія до см, площа 5 -ти гектарного паю до кв. метра. І не цікавить власника як там ту ділянку виконавець опише для дзк.[/quote]
facepalm Причому тут власник? То Ви власник чи землевпорядник? Власника також не цікавить в якій системі координат буде його ділянка, в якій програмі Ви працюєте, яким прибором заміряєте і чому у Вас в xml помилки. Не перекладайте із хворої голови на здорову!
Ми зараз говоримо про землевпорядників і геодезистів.

[quote="Atoll"]Отут і криється головна відповідь на всі питання. Для кого ми працюємо? Для людей чи для: - розробника ПЗ; - ДЗК; -Земагентства, чи як його там назовут в майбутньому; - Якихось там нікому не потрібних, з точки зору власника й замовника, ПуКаКів та НКС-ів? Кому й що ми полегшуємо?[/quote]
Ви хочете сказати, що геодезисти зараз так розуміють геодезію як і бабуся Ганя в селі Чортівка? morgny
Є певна професія, є певна теорія, розрахунки, формули, правила. В цьому і заключається та бумажка, що вам видають в навчальному чи акредитаційному закладі. facepalm

[quote="Parcel"]хоча й NickS правий, але з точки зору розробника ПЗ, а не землевласника[/quote]
Якщо раніше не було компьютерів, то в завдання землевпорядників входило вміти користуватись лінійкою, олівцем і калькулятором. Зараз в їх завдання входить вміти користуватись комп'ютером і вміти правильно задати параметри для программи. Ну без цього ж ніяк, Ви як розробник маєте розуміти. І я впевнений, якщо в майбутньому компьютери навчаться читати думки, то кожен користувач повинен буде вчитись правильно ті думки формулювати - це теж буде певна наука. Хіба не так?

P.S. При цьому, я не брав до уваги те, що якісь програми можуть бути з глюками, не до всього підлаштовані чи спеціальне бажання ДЗК заробити грошей на відбракуванні обмінних файлів. Я лиш кажу про теоретичну частину. Того, що має розуміти людина, яка взялась займатись землею (і я не про сапу і лопату!)
андрійм
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Область: Івано-Франківська

Повідомлення андрійм »

Допоможіть будь ласка, в мене є файл in4 мені треба його конвертувати в XML, як це зробити???
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська

Повідомлення Denver »

андрійм писав:Допоможіть будь ласка, в мене є файл in4 мені треба його конвертувати в XML, як це зробити???
Не по темі
А Ви точно інженер-землевпорядник?
Один
Два
Три. Конвертер.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

андрійм писав:Допоможіть будь ласка, в мене є файл in4 мені треба його конвертувати в XML, як це зробити???
100 злотих і буде xml morgny
murrrchik
Спец
Спец
Репутація: 228
Область: Закарпатська

Повідомлення murrrchik »

Не по темі
[quote="NickS"]100 злотих і буде xml[/quote]
Згоден зробити за 99 morgayu
tops_a
Спец
Спец
Репутація: 219
Область: Київська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення tops_a »

NickS писав:Згоден зробити за 99
98 lol2
gilkasergey
Область: Миколаївська
Місце роботи: Інститути землеустрою

Повідомлення gilkasergey »

tops_a писав:98
10 злотих lol2
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

[M] Подальші торги раджу вести в приваті, або в спеціальній темі для флуда. Посміялись і досить.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Re: Обмінний файл XML

Повідомлення NickS »

pieshkov писав:
Не по темі
NickS, якщо це Вас аж так цепляє то напишіть людині в ПП, створіть тему, проведіть лікбез. Людина цікавиться, а ви її ломакою...
Отже, для всіх, хто до цих пір не знає що таке прив'язки і вирізки та як вони формуються, я написав спеціальну статтю (блог).
http://shels.com.ua/blog.htm?b=89

І спробуйте надалі хтось сказати, що він не знає чим вони відрізняються і що це таке. V_Bobruisk
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав: І спробуйте надалі хтось сказати
При данном способе, общая площадь подсчитывается просто: всё, что по часовой стрелке, суммируется, а всё что против часовой стрелки — вычитается. Но это правило и заставляет быть внимательным с направлением координат! Если Вы случайно нарисуете одну «дырку» против часовой стрелки, а вторую — по часовой, то площадь этой «дырки» суммируется с площадью участка, что не будет ошибкой для программы, но это уже будет не правильной площадью участка!
для користувача це зайвий головняк.
зробіть щоб все робилося автоматично.
або хай і для зовнішнього контура і для вирізок програмно примусово змінюється напрям обходу, або площу визначайте не звертаючи увагу на напрям.
бо через таку не зовсім очевидну "дрібничку" люди купу косяків вже наробили і ще нароблять в майбутньому.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Parcel писав:бо через таку не зовсім очевидну "дрібничку" люди купу косяків вже наробили і ще нароблять в майбутньому.
Люди купу косяків роблять тоді, коли вони не знають що вони роблять або коли роблять це лівою ногою.
Ситуації бувають різні і гнучкість системи - це куди головніший фактор за "легкість для чайників".
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав: гнучкість системи
це більше схоже на "складність реалізації"
не уявляю собі такої ситуації, коли користувачеві може знадобитися гнучкий функціонал "Від'ємна площа"
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Parcel писав: не уявляю собі такої ситуації, коли користувачеві може знадобитися гнучкий функціонал "Від'ємна площа"
Причому тут від'ємна площа? facepalm
Багатоконтурність об'єкта, об'єднання і розрізання полігонів, багатослойність...
Ми ГІС-систему робимо, а не програмульку для чайників.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав: Причому тут від'ємна площа?
Parcel писав: а всё что против часовой стрелки — вычитается
якщо я обведу контур ділянки проти годинникової стрілки його площа буде ....?
bil
Спец
Спец
Репутація: 21

Повідомлення bil »

Parcel писав: якщо я обведу контур ділянки проти годинникової стрілки його площа буде ....?
Елементарно, Ватсон: буде із знаком мінус (наприклад -0,1549 га)
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Parcel писав:
якщо я обведу контур ділянки проти годинникової стрілки його площа буде ....?
Додатньою (за виключенням закладки "Координати", там вона буде від'ємною, щоб користувач не забував, що контур обведено не вірно!) і при експорті в XML програма автоматично координати розверне за годинниковою стрілкою. Але це стосується одного полігона. Якщо ж полігонів там безліч і одні намальовані за годинниковою, інші проти (як незграба малював лівою ногою так і вийшло), то программа не зможе корректно визначити площу і розвернути полігони автоматично при експорті. Я ж для того і пояснюю валянкам, щоб робили правильно, щоб потім не було преблем з купою полігонів! Ushas

Ви прикидаєтесь дурачком, це ваша громадянська позиція? facepalm
Якщо Ви почнете писати з права наліво, про Вас подумають як... ?

Відправлено через 22 хвилини 15 секунд:
bil писав: Елементарно, Ватсон: буде із знаком мінус (наприклад -0,1549 га)
В ідеалі так воно і буде. Але GIS6 показує від'ємні площі тільки в спеціальних місцях, щоб користувач бачив, що контур проти стрілки. До цього ж і відноситься не зображення номерів точок та промірів на внутрішніх контурах, але цю опцію можна відключити. В усіх інших випадках площа буде додатною, як і потрібно.
Майте на увазі, якщо GIS6 має стосовно цього багато спрощень, то НКС не прийме ділянку проти годинникової стрілки. Спробуйте це пояснити Parcel'у. morgny
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав: Я ж для того і пояснюю валянкам, щоб робили правильно, щоб потім не було преблем з купою полігонів!
я вам кажу з власного досвіду - 50% всіх користувачів ГІС6 - конкретні валянки.
і ніхто з них цей форум не читає і ваших пояснень не бачить
для них знак "мінус" - це тире між словом Площа і її значенням
вони тупо штампують хєрню, яку потім доводиться розгрібати іншим

якщо ви розробляєте ГІС-систему, то ви повинні усвідомити, що такого поняття як "від'ємна площа" не існує і не може існувати, так само, як і "від'ємної відстані" чи "від'ємної маси"
ніде у ваших розрахунках не повинна фігурувати від'ємна площа
використовуйте інші методи для диференціації зовнішніх і внутрішніх полігонів
bil
Спец
Спец
Репутація: 21

Повідомлення bil »

Parcel писав: використовуйте інші методи для диференціації зовнішніх і внутрішніх полігонів
Чудні Ви. Це як фізика, цього не зміниш, всі програми так працюють, за годинником додається, проти годинника віднімається. Це не примха розробників.
Відповісти