Digitals

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
hazar
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Повідомлень: 46
З нами з: 13 грудня 2007 12:27
Репутація: 9

Digitals

Повідомлення hazar »

У плана Миколи Фендака є чудові скрипти для digitals, в тому числі для перевірки суми площ угідь і накладок,а ще в потрібно вірно налаштувати програму, а саме по кількості знаків.

vovaz
Спец
Спец
Повідомлень: 763
З нами з: 01 червня 2008 21:44
Репутація: 31
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Digitals

Повідомлення vovaz »


alex134
Модератор
Модератор
Повідомлень: 244
З нами з: 15 січня 2018 17:38
Репутація: 76
Область: Херсонська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення alex134 »

Не по темі
hazar писав:
03 березня 2020 07:04
для перевірки суми площ угідь і накладок
Зачем так сложно, в программном комплексе GeoSee все это реализовано без всяких скриптов, просто закидываешь ОФ и проверяешь, а по угодьям ошибку сразу сама программа покажет, вот и все

ross
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Повідомлень: 41
З нами з: 11 лютого 2008 11:02
Репутація: 7
Область: Львівська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення ross »

ну як комусь треба то перевірка суми площ угідь сам нашкрябав:

@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID70005
$SDil=@Map.Selected.GetParameter ID7000516
$SDil=%Library.ReplaceComma $SDil
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID70009
$list=@Map.Selected.List
$P=0
@Text[1].Text $list
$SC=@Text[1].Count
@Map.DeselectAll
$i=0
@Progress.Start $SC Прогрес...
%s1
$i=$i+1
@Progress.StepBy 1
$so=@Text[1].Line[$I]
@Map.SelectObject $so
$S=@Map.Selected.GetParameter 158
$S=%Library.ReplaceComma $S
$P=$P+$S
;@Dialog.Message $P
@If $i<$SC then @goto %s1
$dS=$SDil-$P
@If $dS=0 then @goto %m1 else @goto %m2
%m1
@Dialog.Message площа ділянки відповідає сумі площ угіддь
@goto %finish
%m2
@Dialog.Error неспівпадіння площі ділянки ($SDil) та суми угіддь ($P) становить $dS
%finish
@Progress.Stop
@Map.DeselectAll
;@Dialog.Message $tab
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID70009
$parc=@Map.Selected.List
@Text[3].Text $parc
$SelC=@Text[3].Count
@Text[4].Add # угіддя площа(га)
$c=0
%table
$c=$c+1
$SelObj=@Text[3].Line[$c]
@Map.SelectObject $SelObj
$PC=@Map.Selected.GetParameter 195
$PA=@Map.Selected.GetParameter 197
@Text[4].Add $c $PC $PA
@Map.DeselectAll
@If $c<$SelC then @GOTO %table else @goto %fin
%fin
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID70005
$SD=@Map.Selected.GetParameter 158
@Text[4].Add Площа ЗД - $SD
$TB=@Text[4].Text
@Text[4].Copy
@Dialog.Message $TB

в колекції ще багато чого

murrrchik
Спец
Спец
Повідомлень: 627
З нами з: 05 липня 2010 18:07
Репутація: 158
Область: Закарпатська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення murrrchik »

ross, проблема не в підрахунках, для цього скриптів вистачає. Проблема в тому, що інколи Діджиталс зберігає угіддя, помилок при збереженні не видає, площа сходиться, а от НКС дає відмову, мовляв, сума угідь не відповідна або помилка геометрії в угідді. Таке буває рідко, але регулярно, допомагає лише перемальовування угідь заново по тих самих точках. От якби можна було перевіряти обмінники точнісінько так само як і НКС, то цієї частини відмов вдалося б уникнути.

alex134
Модератор
Модератор
Повідомлень: 244
З нами з: 15 січня 2018 17:38
Репутація: 76
Область: Херсонська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення alex134 »

Не по темі
murrrchik писав:
03 березня 2020 22:06
От якби можна було перевіряти обмінники точнісінько так само як і НКС, то цієї частини відмов вдалося б уникнути
Как я перед этим и сказал, GeoSee проверяет обменник на все ошибки которые выдает НКС, еще не было проблем что бы сишка не показала ошибку, а в НКС выдало бы её, все ОФ проходят проверку на ура ;-))

Аватар користувача
ппзкб
Спец
Спец
Повідомлень: 2351
З нами з: 19 лютого 2015 13:13
Репутація: 553
Область: Вінницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення ппзкб »

murrrchik писав:
03 березня 2020 22:06
Проблема в тому, що інколи Діджиталс зберігає угіддя, помилок при збереженні не видає, площа сходиться, а от НКС дає відмову, мовляв, сума угідь не відповідна або помилка геометрії в угідді.
а ще після останньої обнови, коли змінили публічку, диджитал при збереженні інколи неправильно зберігає КОААТУ (зона, квартал) хоча в інформаційному блоці показує все вірно. треба банально по декілька разів перезберігати

loban
Спец
Спец
Повідомлень: 81
З нами з: 15 червня 2009 20:23
Репутація: 4
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення loban »

Шановні специ в Діджиталс, як добавити шаблон XML Normal АТО, версія 5.0 (ХЕ)? Дякую.

Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 318
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 58
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

Чи можна в Діджиталі відкрити файл Автокаду з розширенням .dwg ? В мене починає відкриватись, потім пише помилка збереження і все.

snaka
Вже не початківець
Вже не початківець
Повідомлень: 23
З нами з: 10 червня 2008 18:09
Репутація: 4

Digitals

Повідомлення snaka »

здається можна якщо у вас встановлений автокад

Petrogeo
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Повідомлень: 11
З нами з: 01 листопада 2010 21:41
Репутація: 13
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення Petrogeo »

zemleustriy-ocinka писав:
09 квітня 2020 10:44
Чи можна в Діджиталі відкрити файл Автокаду з розширенням .dwg ?
Можна, якщо встановлений Автокад, і бажано щоб він був найновішої версії, а то хтозна в якій версії Автокада збережено файл *.dwg.

Аватар користувача
Krok
Спец
Спец
Повідомлень: 103
З нами з: 26 грудня 2012 22:11
Репутація: 5
Область: АР Крим
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення Krok »

Я відкриваю так: в гугл форматую https://cloudconvert.com/dwg-to-dxf а в діджіталі відкриваю без проблем dxf

Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 318
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 58
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

Krok, чи то в мене файл такий, але не конвертується. Можете спробувати і закинути мені конвертований?
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

IAlexandrI
Спец
Спец
Повідомлень: 93
З нами з: 07 лютого 2010 18:33
Репутація: 3
Область: Миколаївська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення IAlexandrI »

Ловіть
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 318
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 58
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

IAlexandrI, дякую. Розкажіть будь-ласка як зробили?

Аватар користувача
Alexxp
Спец
Спец
Повідомлень: 914
З нами з: 12 лютого 2009 20:24
Репутація: 169

Digitals

Повідомлення Alexxp »

Після оновлення
Не підтягує відомості з ДЗК
Растри - працюють
А коли будуть зміни по
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/134-2020-п
В нормалі і ...

Аватар користувача
Kurilov
Admin
Admin
Повідомлень: 1047
З нами з: 11 травня 2012 18:16
Репутація: 501
Область: Харківська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення Kurilov »

Держгеокадастр заблокував отримання атрибутів ділянок з ПКК
► Показати

Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 318
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 58
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

Допоможіть будь-ласка. Зникло світло, вмикаю комп а всі ХМЛ тепер з 2 знаками, потрібно повернути як було, 3 знаки

alex134
Модератор
Модератор
Повідомлень: 244
З нами з: 15 січня 2018 17:38
Репутація: 76
Область: Херсонська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення alex134 »

zemleustriy-ocinka писав:
14 травня 2020 11:05
Допоможіть будь-ласка.
скиньте в ПП файли, зроблю 3 знака, або через геосее натискаєте згенерувати файл, і там кількість знаків після коми ставити 3)

murrrchik
Спец
Спец
Повідомлень: 627
З нами з: 05 липня 2010 18:07
Репутація: 158
Область: Закарпатська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення murrrchik »

zemleustriy-ocinka,
"Сервіс -> Налаштування -> Вигляд -> Точність площі/периметра" і виставляєте скільки Вам потрібно знаків після коми.

Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 318
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 58
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

alex134, проблема полягала в тому що збились налаштування Діджитала, вже виправив.

murrrchik, Дякую. Час замінити пк мабуть, бо часто Діджитал збоїть

k1nep
Спец
Спец
Повідомлень: 263
З нами з: 09 грудня 2009 21:53
Репутація: 118
Область: Одеська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Digitals

Повідомлення k1nep »

При пересохранении в шейпы обрезает часть значений тестового поля. Есть в возможность как-то обойти эту проблему?

Аватар користувача
Веталей
Спец
Спец
Повідомлень: 82
З нами з: 18 жовтня 2008 13:04
Репутація: 0
Область: Харківська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Digitals

Повідомлення Веталей »

k1nep писав:
19 травня 2020 14:43
При пересохранении в шейпы обрезает часть значений тестового поля. Есть в возможность как-то обойти эту проблему?
Шейп - застарілий формат, що має кілька незручних обмежень: це і складнощі з кодуванням, і довжина тексту, який може бути збережений в таблиці даних - максимум 255 символів.

k1nep
Спец
Спец
Повідомлень: 263
З нами з: 09 грудня 2009 21:53
Репутація: 118
Область: Одеська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Digitals

Повідомлення k1nep »

Веталей писав:
22 травня 2020 12:27
Шейп - застарілий формат, що має кілька незручних обмежень
Я не интересуюсь в вашем мнение насчет типов файлов, мне надо решить проблему

Аватар користувача
Kurilov
Admin
Admin
Повідомлень: 1047
З нами з: 11 травня 2012 18:16
Репутація: 501
Область: Харківська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Digitals

Повідомлення Kurilov »

k1nep писав:
19 травня 2020 14:43
При пересохранении в шейпы обрезает часть значений тестового поля. Есть в возможность как-то обойти эту проблему?
Спробуйте встановити маску для строкового параметра *255 (здається, за замовчуванням при збереженні DBF стоїть 64 символи). Якщо параметр більше 255 символів, спробуйте розбити його на частини.

Відповісти