Vladimir_m писав:Ви ж самі собі протирічете. Зазначаєте що
а потім говорите, що надання такої довідки є неможливим, тож після того як реєстратор поверне в зв'язку з невідповідністю до законодавства (відсутність саме переліку обмеж....) звертатись до суду. Ви що не розумієте, що суд прийме рішення що реєстратор ПРАВ? Тож для чого ці лишні ньюансні подвижки? Чи не простіше дійсно сотворити цей перелік? Що ви цим, поданнями до судів та різного роду скарг, доб'єтеся? Не бачу переконливого сенсу всього цього.
На мій погляд, з точки зору юриста, протиріч немає.
ДЗА відповідно до переліку послуг надає
виключно витяги обтяження обмеження і виключно з Державного земельного кадастру (надалі ДЗК). І немає права надавати більше НІЯКИХ інших документів ані довідок, ані висновків і т.д.
Бо єдиним джерелом отримання інформації про наявні обтяження є ДЗК.
Обтяження встановлюється шляхом встановлення заборони. Шлях встановлення заборони це реєстрація обтяження у відповідності до норм законодавства. Норми законодавства встановлюють, що реєстрація обтяження можлива лише у випадку коли земельна ділянка зареєстрована в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Суд встановить, що неможливо надати те чого не існує, що незареєстроване.
Як варіант можна все ж таки отримати витяг з ДЗК, однак там напевно буде зазначено що такої земельної ділянки в не існує.
Відправлено через 30 хвилини 43 секунди:
Panchuk писав:
Підходи дійсно різні.... І через такі "підходи", замість того, щоб людні дати той нещасний папірець, запускають її по кругу байдужих чиновників та не зрозуміло яких виконавців, які починають розказувати байки про "глибоку і системну недосконалість законодавства" яке самі і не читають facepalm і все заради того щоб здерти пару сотень
Не по темі
«Хто хоче працювати, той шукає можливості, хто не хоче – причини». – С. П. Корольов, конструктор
Мої міркування саме і ґрунтуються на виключно
формально визначеними законодавством норми.
Перелік, той, що ви виклали міститься у ДЗК судячи з заголовка. І тому, на мою думку, немає права землевпорядник самостійно складати перелік обтяжень, а необхідно взяти витяг з ДЗК, в якому буде зазначено, що такої земельної ділянки не існує.
Щодо реєстрації обтяжень крім сервітутів.
Вони дійсно можуть накладатися при реєстрації земельної ділянки, але виключно за заявою користувача такого обтяження. Необхідна воля користувача обтяження в накладанні обтяження.
Саме за допомогою заяви користувач обтяження реалізує своє право на обтяження.
Я, як власник, не можу накласти обтяження на свою земельну ділянку, оскільки я можу виступати користувачем обтяження, виключно щодо земельних ділянок, які мені не належать.
Відправлено через 6 хвилини 31 секунди:
Ганна писав: Я, як власник, не можу накласти обтяження на свою земельну ділянку, оскільки я можу виступати користувачем обтяження, виключно щодо земельних ділянок, які мені не належать.
Трохи не так висловилась.
Я можу виступати ініціатором накладання обтяження на свою земельну ділянку при наявності наприклад договору з сусідом, однак в цьому випадку має бути моє бажання на таке обтяження. Немає бажання, немає обтяження.