Доброго дня, колеги!
Виникло питання, чи можу я як юр. особа сплатити за навчання фізичної особи ( в даному випадку моєї дружини), яка не повязана зі мною трудовими відносинами?
Оплата юрособою навчання фізичної особи
Інші питання роботи управлінь та відділів
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Kapitos
-
- Спец
- Репутація: 7
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Інше
-
0
- Цитата
Можете. Ми в минулому році вивчали це питання. Але там є певні особливості - щось типу контракту, що фізособа зобов'язується певний час не звільнюватись, а у разі звільнення - повертає вартість навчання... По бухгалтерії - дозволяється...
Детально не пам'ятаю уже, але доручіть головному бухгалтеру вивчити питання...
Детально не пам'ятаю уже, але доручіть головному бухгалтеру вивчити питання...
ZIC
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Київська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
-
0
- Цитата
Если Вы на едином налоге, то Ваши расходы мало кого интересуют...Kapitos писав:Виникло питання, чи можу я як юр. особа сплатити за навчання фізичної особи
Если на общей системе, то нужно будет заключать договор и т.д.
LGU
- Chernov
- Спец
- Репутація: 18
- Область: Запорізька
- Контактна інформація:
-
0
- Цитата
Действительно, заплатил единый налог - и хоть путевки на Канары за безнал покупай... А вот при общей системе - надо доказать затраты....LGU писав:Если Вы на едином налоге, то Ваши расходы мало кого интересуют...
Chernov
-
- Спец
-
0
- Цитата
Я мав на увазі, що ці затрати при загальній системі оподаткування дозволяються, але
ZIC писав:там є певні особливості - щось типу контракту, що фізособа зобов'язується певний час не звільнюватись, а у разі звільнення - повертає вартість навчання...
ZIC
-
0
- Цитата
ТС спрашивает про оплату учебы вообще никак не привязанному к фирме человеку, - его жене - которая не является сотрудником фирмы.
Контракт заключать с ней, про то что после обучения обязана отработать какой-то срок допустим, если имелось в виду обучение в ВУЗе, если на сертификат - то как по мне то выглядит бредово чуток, лучше обналичить и так пусть сама заплатит -меньше вопросов.
Контракт заключать с ней, про то что после обучения обязана отработать какой-то срок допустим, если имелось в виду обучение в ВУЗе, если на сертификат - то как по мне то выглядит бредово чуток, лучше обналичить и так пусть сама заплатит -меньше вопросов.
013x
-
- Спец
-
0
- Цитата
Недочитав був до кінця питання, щодо013x писав:спрашивает про оплату учебы вообще никак не привязанному к фирме человеку, - его жене - которая не является сотрудником фирмы
Тут і питати нічого...Kapitos писав:дружини), яка не повязана зі мною трудовими відносинами
Я писав про співробітника фірми (навчання, яке необхідне для фірми)...
ZIC