Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Обговорення проектів законів, рішень і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

0
Немає голосів
 
Всього голосів: 0

zanoza
Спец
Спец
Повідомлень: 133
З нами з: 11 грудня 2008 09:44
Репутація: 0

Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Повідомлення zanoza »

http://www.spfu.gov.ua/ukr/doc_proj_view.php?id=1651
ПРОЕКТ

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від ___________ 20__ р. Київ № ___

Про затвердження Порядку визначення оціночної вартості нерухомості та об'єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються)

З метою забезпечення реалізації Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 та Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2756 Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок визначення оціночної вартості нерухомості та об'єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються) (додається).

2. Фонду державного майна України:

у шестимісячний строк забезпечити розробку та затвердження нормативно-правових актів з метою методичного врегулювання розрахунку оціночної вартості об'єктів нерухомого майна, здійснити заходи із створення та супроводження програмного продукту;

здійснити організаційні заходи по створенню державного підприємства "Центр оцінки нерухомості";

за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством фінансів України та Державною казначейською службою України визначити розмір, порядок сплати та використання коштів за отримання довідки про оціночну вартість об'єкта нерухомого майна та тарифів за складання паспорту-сертифікату.

3. Міністерству фінансів забезпечити фінансування робіт по організації та впровадженню даного Порядку за рахунок загального фонду Державного бюджету, збільшивши відповідні бюджетні призначення для Фонду державного майна під час внесення змін до бюджету на 2011 рік.

4. Під керівництвом Фонду державного майна України утворити міжвідомчу робочу групу з представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державного агентства земельних ресурсів України, Міністерства інфраструктури України, Державної податкової служби України, Державної служби статистики України для розробки заходів по запровадженню Порядку з можливим залученням міжнародної технічної допомоги та інших джерел їх фінансування.

Встановити, що здійснення розрахунків та видача довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомого майна за процедурою визначеною цим Порядком запроваджується одночасно із запровадженням здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно в порядку визначеному Законом України від 11.02.2010 № 1878-VI "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" та інших законодавчих актів України" з 1 січня 2012 року.
Прем'єр-міністр України М. Азаров
Додаток, тобто сам Порядок, http://www.spfu.gov.ua/ukr/law/dod_20101224.pdf
zanoza
Спец
Спец
Повідомлень: 133
З нами з: 11 грудня 2008 09:44
Репутація: 0

Re: Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Повідомлення zanoza »

Цитаты из проекта "Порядка"
2. Оцінці підлягають об’єкти нерухомості означені в Цивільному кодексі України на які зареєстровані права в порядку, встановленому
законом. В тому числі житлові будинки, квартири або їх частини, кімнати,садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій
розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що
перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, або такі об’єкти продаються
протягом звітного податкового року неодноразово.
4. Органом уповноваженим здійснювати оцінку нерухомого майна, для цілей оподаткування доходів осіб (власників майна), є Фонд державного
майна України
, його регіональні відділення та представництва, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері оцінки та оціночної діяльності.
Загальнонаціональна мережа закладів оцінки на території України, яка здійснює розрахунок оціночної вартості за встановленим алгоритмом та надає
довідку про оціночну вартість нерухомого майна, (далі – довідка про оціночну вартість) є державне підприємство Центр оцінки нерухомості (далі – Центр
оцінки), що підпорядковується Фонду державного майна України (далі – Фонд).
5. Уповноважена особа – особа, яка згідно із законодавством має право здійснювати оціночну діяльність у межах процедур необхідних для визначення оціночної вартості нерухомості (проводити обстеження об’єкта, визначати фізичні, конструктивні та функціональні показники, дані про додаткові поліпшення, що характеризують об’єкт), одержала кваліфікаційне свідоцтво за спеціалізацією «Оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі земельних ділянок та майнових прав на них» і має трудові відносини з суб’єктом оціночної діяльності – суб’єктом господарювання. Даний суб’єкт господарювання – зареєстрований в установленому законодавством порядку, повинен мати сертифікат суб’єкта оціночної діяльності на здійснення такої діяльності за відповідними
напрямами оцінки майна.
Т.е. происходит попытка узаконить отжим оценки земельных участков при отчуждении от оценщиков со свидетельствами Держкомзема в пользу оценщиков ФДМУ, для чего снова вернули форулировку "у тому числі земельних ділянок та майнових прав на них" в квалификационные свидетельства ФДМУ (писала тут viewtopic.php?f=8&t=5&start=1428#p53441 )
Аватар користувача
dexter3000
Спец
Спец
Повідомлень: 1353
З нами з: 29 серпня 2007 17:38
Репутація: 10
Область: м.Київ
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Re: Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Повідомлення dexter3000 »

Самое главное чтобы у ФДМУ потом п0па не слиплась от такого количества сладостей.
zanoza
Спец
Спец
Повідомлень: 133
З нами з: 11 грудня 2008 09:44
Репутація: 0

Re: Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Повідомлення zanoza »

dexter3000 писав:Самое главное чтобы у ФДМУ потом п0па не слиплась от такого количества сладостей.
Да у нас на форуме ОКНО вообще все в шоке, мягко говоря. Не все же оценщики, видимо, будут иметь право делать такую оценку. Будут какие-нибудь избранные. А иная оценка и не нужна никому будет.
zanoza
Спец
Спец
Повідомлень: 133
З нами з: 11 грудня 2008 09:44
Репутація: 0

Re: Проект Порядку визначення оціночної вартості нерухомості

Повідомлення zanoza »

Новости:
Проект на заміну раніше поданого №2788 від 18.07.2008р.
Вноситься народними депутатами України
Омельченком О.О.
Черноморовим О.М.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/web ... 3511=33069
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна,
права на які підлягають до державної реєстрації

Стаття 11. Визначення інвентаризаційної вартості об’єктів нерухомого майна


Визначення інвентаризаційної вартості об’єктів нерухомого майна здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого відповідними Центральними органами державної виконавчої влади.
Інвентаризаційна вартість об’єктів нерухомого майна визначається на основі даних, отриманих при технічної інвентаризації.
Датою визначення вартості є дата фактичного обстеження (огляду) об’єкта нерухомого майна.
Інвентаризаційна вартість об’єктів нерухомого майна в обов’язковому порядку застосовується при оподаткуванні нерухомого майна фізичних і юридичних осіб, визначенні збитку внаслідок пожежі, надзвичайних подій і стихійних лих, реєстрації прав на нерухоме майно й угод з ним, оформленні угод з нерухомістю, спадщини, шлюбних контрактів, приватизації нерухомості, визнання нерухомих речей безхазяйними, прийняття судових рішень, і в інших випадках, установлених законодавством.

Проходження законопроекту
Останній стан: Готується на друге читання
Останній етап проходження: Прийнято в першому читанні (03.02.2011)[/quote]
Аватар користувача
Deputat33
Спец
Спец
Повідомлень: 155
З нами з: 19 березня 2008 23:35
Репутація: 4
Область: Київська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Deputat33 »

У ВРУ надійшов новий Проект Закону про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу України щодо вдосконалення порядку визначення доходу від відчуження об'єктів нерухомого майна (№ 2539а від 05.07.2013)
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=47829

Ним вносяться зміни у наступні закони:
Податковий кодекс України;
Закон України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”;
Закон України „Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні”;
Закон України „Про оцінку земель”;
Декрет Кабінету Міністрів України „Про державне мито”.

де вводиться поняття "оціночна вартість" та "1 відсоток вартості нерухомого майна, зазначеної в договорі купівлі-продажу такого майна, але не нижче оціночної вартості такого майна, яка визначається суб’єктом оціночної діяльності (суб’єктом господарювання, який відповідає вимогам, установленим Законами України “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні” і “Про оцінку земель”"
Відповісти