когда будут создавать госземагенства

Інші питання роботи управлінь та відділів
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Polovenko
Повідомлень: 7
З нами з: 21 травня 2008 11:03
Репутація: 0

когда будут создавать госземагенства

Повідомлення Polovenko »

Учитывая, что 01 апреля 2011 работники отдела госкомзема должны уже перейти на работу в госземагенство, а также уже должны быть счет и печать, то получается создание районного агенства и назначения руковододителя должно быть заранее. Я думаю, что не все нынешние руководители дождуться назначения в агенство. Кроме того, Положение про агенство еще не выставлялось. Кто знает когда планируется создание агенств и какая процедура назначения руководителей (надо ли будут согласования с районом)?
Аватар користувача
dzi
Спец
Спец
Повідомлень: 1223
З нами з: 16 жовтня 2008 09:24
Репутація: 7
Область: м.Київ

Re: когда будут создавать госземагенства

Повідомлення dzi »

Polovenko писав:......какая процедура назначения руководителей (надо ли будут согласования с районом)?
Відповідь на запитання чи потрібно погоджувати призначення керівника територіального органу Держкомзему з відповідною місцевою адміністрацією наведена нижче.

У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про деякі питання забезпечення здійснення повноважень
місцевими державними адміністраціями

Spoiler
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про деякі питання забезпечення здійснення повноважень місцевими державними адміністраціями

З метою посилення взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади у вирішенні питань добору і розстановки керівних кадрів у територіальних органах міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління таких міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, створення умов для забезпечення ефективного виконання місцевими державними адміністраціями покладених на них Конституцією ( 254к/96-ВР ) та законами України повноважень, недопущення дестабілізації соціально-економічного розвитку відповідних територій, запобігання порушенню прав і свобод людини і громадянина п о с т а н о в л я ю:
1. Кабінету Міністрів України:
1) забезпечити безумовне виконання міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади вимог законодавства щодо погодження з головами місцевих державних адміністрацій призначення та звільнення керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, та притягнення в установленому порядку до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, які допускають систематичне порушення таких вимог;
2) розробити та затвердити порядок погодження з головами місцевих державних адміністрацій призначення та звільнення керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, передбачивши, зокрема, строки подання міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади на погодження голові місцевої державної адміністрації призначення, звільнення відповідного керівника, строки для розгляду та надання головою місцевої державної адміністрації вмотивованої відмови погодити таке призначення, звільнення, строки повідомлення головою обласної державної адміністрації про підтримку вмотивованої відмови голови районної державної адміністрації погодити призначення, звільнення відповідного керівника.
2. Головам місцевих державних адміністрацій повідомляти Кабінету Міністрів України про факти порушення вимог законодавства щодо погодження з ними призначення на посади та звільнення з посад керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.
3. Адміністрації Президента України здійснювати моніторинг погодження головами місцевих державних адміністрацій призначень на посади та звільнення з посад керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.
4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЯНУКОВИЧ
м. Київ, 16 квітня 2010 року
N 542/2010

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... g=542/2010
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Re: когда будут создавать госземагенства

Повідомлення Volodar »

dzi писав:1) забезпечити безумовне виконання міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади вимог законодавства щодо погодження з головами місцевих державних адміністрацій призначення та звільнення керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,
В положенні про управління (відділ) держкомзему, затвердженого Кабміном в частині призначення начальника тероргану земресурсів не має погодження з відповідною держадміністрацією.
Але є ЗУ "Про місцеві державні адміністрації" частина 6 ст. 39.
Голови місцевих державних адміністрацій
погоджують у встановленому порядку призначення на посади та звільнення з посад керівників не підпорядкованих підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління органів виконавчої влади вищого рівня,
Проте і тут є слова "в установленому порядку".
В кінцевому випадку спрацює правило "не пригай вище голови"
Аватар користувача
dzi
Спец
Спец
Повідомлень: 1223
З нами з: 16 жовтня 2008 09:24
Репутація: 7
Область: м.Київ

Re: когда будут создавать госземагенства

Повідомлення dzi »

Volodar писав:В положенні про управління (відділ) держкомзему, затвердженого Кабміном в частині призначення начальника тероргану земресурсів не має погодження з відповідною держадміністрацією.
Немає такого положення, положення затверджені наказом Держкомзему. А Указ Президента треба виконувати.
Головдержслужба відповідний проект постанови про порядок погодження призначення керівників територіальних органів ЦОВВ розробила (на сайті Головдержслужби є), але у зв"язку із переформатуванням центральних органів виконавчої влади його доопрацьовують.
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Re: когда будут создавать госземагенства

Повідомлення Volodar »

dzi писав:Немає такого положення, положення затверджені наказом Держкомзему.
Перепрошую, "збрехав" Sorri
Відповісти