Сторінка 1 з 3

Додано: 26 квітня 2012 21:03
InnussichkaA
Такая проблемма. Соседи выкопали межевые знаки, ранее установленными выездом геодезистов за наш счет, и самостоятельно без участия геодезистов выносят по Госакту границы своего участка, тем самым залезая на нашу землю. Приобрели мы по договору купли-продажи+отметка на Госакте. Куда обратиться, чтобы исправить это недоразумение? В управлении гор зем ресурсов ответили что зем комисия уже не выезжает, в милиции сказали что приедут только в том случае, если будет факт оскорбления или побои!?? Подскажите пожалуйста что делать? Nenayu

Додано: 05 травня 2012 11:03
WichblaDe
Если земля у Вас приватизирована просто вынесете границы в натуру! это могут Вам сделать геодезисты которые изготовляли тех. документацию на участок.
Правоустановливающим документом на земельный участок является гос. акт. и данные этого самого акта и будут учитываться в суде.
Насчет технички: их было несколько экземпляров один у собственника земельного участка, второй у совета который ее утвердил и третий в земельных ресурсах, четвертый у геодезистов. что все 4 пропали???
И еще одно сама недавно стыкалась с таким вопросом, без юриста не обойтись...

Додано через10 хвилин 35 секунд:
Земельный кодекс Украины ст.158 ч.2 : "Виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей."
Если адвокат запросит основание наш совет на основании заявления землевласника выходил на спор и отписывался, что на основании вышеизложенной статьи такие земельные вопросы решает ТОЛЬКО суд. и человек обращался с иском в суды первой инстанции.

Додано: 15 листопада 2012 20:45
Kato
libra писав:Чи буде користь, якщо я звернусь до незалежного землевпорядника (тобто того, який не займається виготовленням техдокументації на території цієї сільради), щоб отримати план усіх суміжних ділянок,
не буде
libra писав:Власне, мене наразі влаштував би точний план на папері, який би я могла для наочності продемонструвати і сусідові, принагідно пояснивши
і план вам не допоможе. вирішіть питання мирно, навіщо воювати. хоча б спробуйте, будьте розумнішим. переговоріть з сусідом по нормальному, без наїздів. зверніться разом до геодезистів, нехать поставлять вам кілочки, де чия межа. затратну частину поділіть на двох.
тим паче, що
libra писав:Але межових знаків немає (їх просто не видали, причому, і сусідові, який приватизовує свої ділянки цього року)
а ви збираєтесь, щось доказувати...

Додано: 17 листопада 2012 12:48
Nat
mamul писав:Посмотрите на фото. Что нам делать. Спасибо.
Демонтируйте конструкцию под покровом ночи. Другие варианты либо просто потеряют Ваше время, либо затянутся на долгие годы и в итоге тоже не факт, что дадут положительный исход.
Да, вероятно, демонтировать надо будет несколько раз.
Ну или продавайте участок, если мирно вопрос не решается.

Додано: 17 листопада 2012 13:09
krivbasszem
Доброе время суток! Появилась проблема. Вход на наш участок находится в тупике переулка. Сосед начал строить гараж, заняв в переулке 1,5 на 5. Писали в сельсовет, к которому относится садовое товарищество, сказали- не их тема. Написали в правление СТ - стали уговаривать решить полюбовно вопрос. Но один гараж у него уже был построен тоже с незаконным занятием земли, до покупки нами участка. Посмотрите на фото. Что нам делать. Спасибо.
1. Чи є правовстановлюючі документи на землі загального користування в Садового товариста?
2. З копією технічної документації СТ можна звертатись до Сільгосінспекції, не заваде і в Арх. інспекцію.
3. У більшості випадків справа закінчувалась судовим позовом на підставі матеріалів зібраних вказаними іспекціями.

Додано: 17 листопада 2012 20:37
Kato
libra писав:Мені просто потрібно наочно пересвідчитись, що межі ділянки в електронному реєстрі відповідають тим, які були заміряні з натури, а також продемонструвати їх сусідові, щоб не намагався більше їх порушити. А заплатити фахівцеві я завжди встигну.
так от межі Вам будуть встановлювати не "от фанаря" а згідно даних того самого реєстра. їх і продемонструєте сусіду - наочно на місцевості з предстаником організації, яка діє згідно ліцензії. яка у вас гарантія, що після того як вам ще тоді поміряли ділянку, що при обробці результатів вимірювать геодезист не допустив помилки і дані до реєстру не внесли з помилкою? повірте, і таке буває.
libra писав:резюмучи: чи план місцевості з розміченими ділянками, який перебуває в електронній базі даних можна роздрукувати і щоб він був при цьому функціональним?
ні
libra писав:Власне, мене наразі влаштував би точний план на папері, який би я могла для наочності продемонструвати і сусідові, принагідно пояснивши, що земельні спори вирішуються у судовому порядку, тобто, якщо йому дуже хочеться змінити межі, хай йде до суду.
ну як що він як в анекдоті "сиди, дурак, я сам открою", то можете спробувати

Додано: 18 листопада 2012 14:31
Kato
libra писав:Внесіть, будь-ласка, ясність: межі будуть встановлюватись відповідно до реєстру (в який, можливо, дані внесені з помилкою)
так facepalm
Kato писав:межі Вам будуть встановлювати не "от фанаря" а згідно даних того самого реєстра
якщо виявиться помилка, то вам одразу ж можуть переміряти заново по вашим фактичним заборам і межам (які були тоді і не змінювались на даний час), і потім вже виправляти реєстр якщо потрібно
libra писав:скріншот з необхідними даними в такій ситуації влаштує.
документ всім документам...

Додано: 18 листопада 2012 15:39
Kato
libra писав:То де ж помилка? В реєстрі, на карті, чи в натурі? І хто це має встановити? Тому хоча б звірю дані в реєстрі з тим, що намальовано в технічній документації. Як їх отримати - ось що мене цікавить.
без геодезії не обійись

Додано: 18 листопада 2012 21:18
Kato
libra писав:Просто не віриться
вас ще щось дивує в нашій країні?
libra писав:що не існує офіційної можливості отримати підтвердження меж ділянки в графічному вигляді у нормальному масштабі, якщо власники не заперечують проти цього
можливість то є, але
libra писав:платити за виклик фахівця бажання немає
за інші документи я так розумію також. а принтскрин за шоколадку, то..навіть не знаю, як назвать

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 21 березня 2017 11:34
tops_a
Чи можна сусіду надавати копію каталогу координат земельної ділянки з технічки? Я шось запутався.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 21 березня 2017 16:02
Nik1985
tops_a писав: 21 березня 2017 11:34Чи можна сусіду надавати копію каталогу координат земельної ділянки з технічки?
Начеб то КК - це публічна інформація але є одне АЛЕ...
► Показати

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 22 березня 2017 12:24
tops_a
Раптом кому ще треба буде на щось послатись, то є п 185 постанови 1051 де написано шо копую з технічки можна давать тіки тому, в кого є речове право на ділянку.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 22 березня 2017 13:25
WladMir
tops_a писав: 21 березня 2017 11:34Чи можна сусіду надавати копію каталогу координат земельної ділянки з технічки?
Як на мене то так: замовник ПОВИНЕН мати документацію в повному обсязі, в тому числі і каталог координат. Він за це Вам і оплату проводить (почитайте договір - що Ви виконуєте?). Координати земельної ділянки не є ні держтаємницею ні ДСК. А СУСІД, при чому той сусід? Нехай замовляє, отримає свої, в тому числі і сусідські координати.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 19 жовтня 2017 16:15
senisty
Доброго дня. Така ситуація: встановлюються межі земельної ділянки, на яку було раніше виготовлено Державний акт старого зразка. Межі встановлюються, а не відновлюються, тому що їх не можливо відновити - в 2000 році координати точок межі не встановлювалися, тверді межові знаки не встановлювалися, забори від того часу помінялися. Виник спір з сусідом, який начебто перемістив забор на 1 м на свою користь, та в якого є державний акт нового зразка (земельна ділянка зареєстрована). Проте землевпоярдники, які міряли сусідську ділянку, допустили помилку в обрахунку координат, через що вона зміщена. При виїзді на місцевість було переміряно повністю всю ситуацію на місцевості, і при камеральних умовах змістивши невірно поміряну земельну ділянку по будівлям і забору, який не мінявся, вияснилось що сусід таки пересунув забор на 1м. В чию компетенцію входить переміщення не вірно поміряної земельної ділянки в кадастровій карті, якщо сусід навідріз відмовляється від таких дій? І якщо ділянка буде все-таки покладена на своє місце, то як вирішити проблему не бажання сусіда погодити відновлення спільної межі? Сільська рада відмовляється в усьому цьому приймати участь, так як обидві ділянки знаходяться у приватній власності.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 19 жовтня 2017 20:37
SVnet
senisty, у нас щось схоже було в районі. Пишу "схоже", бо декілька разів прочитавши повідомлення, так і не зрозуміла, той переміщений "метр" - він врахований у площі сусіда з новим ДА, чи він зробив замозахват чужої землі, чи обмінний файл зсунутий по карті ? У Вашому випадку сільська рада все правильно робить - лише через СУД! У нас в районі були непоодинокі випадки, коли в судовому порядку скасувували новий державний акт і реєстрацію земельної ділянки , тому що ділянка з червоним ДА (без кадастрового номера) під час реєстрації не "влазила" на своє місце без накладок, тай ще сусіди сваряться між собою. У нас суд брав до уваги "хто перший - той правий".

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 19 жовтня 2017 21:34
senisty
Той переміщений 1 метр не врахований у площі сусіда. Якщо посадити на своє місце невірно поміряну сусідську ділянку (за умови,що власник земельної ділянки з червоним ДА не візьме собі цей метр), то між двома ділянками буде розрив в 1 метр. І саме за цей метр і сперечаються сусіди. Так як ділянка сусіда не на своєму місці, то не можливо доказати, що цей 1 метр землі не його. А стерджувати що цей 1 метр власника земельної ділянки з червоним ДА теж не можна - не збереглося твердих контурів на місцевості, від яких б можна було відв'язуватися. Земельна ділянка з червоним ДА влазить на своє місце як з 1 метром землі, так і без нього - є куда розтягнути і стиснути, так як межують з землями запасу.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 19 жовтня 2017 22:08
SVnet
senisty, якщо в суміжниках одного і іншого вказано, що межа в них спільна, то на мою думку через суд у тієї людини , що старий ДА є всі шанси залишити собі той 1 м. Скільки не шукала, ніде не нашла у вимогах за 2000 роки, що у технічці повинні бути матеріали прив'язки до твердих точок на місцевості.У нас в суді не " виясняють" , як лежать сусіди, головне - є накладка і долучити докази, що людина в якої старий ДА не може зареєструвати земельну ділянку, бо лежить ділянка , яка "закидувалася" без врахування старого державного акта. А що до " В чию компетенцію входить переміщення не вірно поміряної земельної ділянки в кадастровій карті, якщо сусід навідріз відмовляється від таких дій?" почитайте п. 4 Перехідних положень ЗУ "Про кадастр"

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 20 жовтня 2017 10:51
senisty
Гарно дякую за відповідь! Проте в законі про ДЗК не уточнено, хто має право виготовляти технічну по встановленню меж - обов'язково організація, яка допустила помилку, чи може й будь-яка інша. І як бути з Актом встановлення меж, хто має підписуватися замість вланика земельної ділянки, якщо він не згідний? Як без згоди власника і звідки брати копії правовстановлюючих документів на земельну діляну? Адже згідно закону про землеустрій ці документи є обов'язковими складовими ТД. Технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель в нас ніхто ще не робив, її згідно ст. 186 Земельного Кодексу повинен погоджувати територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. У Вас робилися такі роботи?

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 20 жовтня 2017 21:22
SVnet
senisty, ніяких технічок у нас не роблять! Зараз є доручення , щоб кадастрові реєстратори усували існуючі накладки, лише у нашому районі їх тисячі, а що говорити в межах області. Всіх людей у яких лежать невірно ділянки , або є накладки - проінформували, що потрібно так сказати "усунути неточності". І якщо таким людям говорити про нові технічки - вони зберуться усі разом і ВБ'ЮТЬ реєстратора. Нікого не хвилює як вносити зміни у наявні обмінні файли, головне кінцевий результат і показник . Просимо існуючі фірми робити обмінні файли, без технічок (хто за їх платити буде?). Хоча в районі є справа, що сусіди вже близько 7 років судяться між собою ( на спірну ділянку недобросовісний розробник зробив технічку одному власнику з одним кадастром номером і чуть помінявши конфігурацію іншому власнику з іншим кадастровим номером, у двох є правовстановлюючі документи на землю). Дійшло до судової експертизи, але так як у наявних тех. документацій каталоги координат у місцевих системах, відсутня прив'язка до твердих точок на місцевості ,на карті вони зовсім лежать не правильно, чим справа закінчилася ще не знаєм, бо не надходило рішення суду.

Земельный спор по границам фермерского хозяйства !

Додано: 14 листопада 2017 08:23
Maksim
Добрый день Уважаемые форумчане !!! Я прошу прощения если оставляю данное сообщение не в той ветке форума и прошу модераторов не наказывать меня за это, а наоборот помочь разобраться в сложившейся ситуации !!! У моих родителей есть паи в Доманёвском р-не Николаевской области, на данные паи есть все соответствующие акты, присвоен кадастровый номер, но до сегодняшнего дня эти паи ещё не внесены на кадастровую карту Украины !!! Родительские паи соседствуют с землями других фермеров и до всех этих вношений в электронную базу на данном участке земли никогда не возникали споры о недостатках земли, всем всегда всего хватало !!! Первым сделал документацию человек вот с этими кадастровыми номерами 4822781200:01:000:0117 4822781200:01:000:0051 4822781200:01:000:0030 как видно по правую сторону от этих полей располагается лесополоса, также данный фермер укатал возле этой лесополосы дорогу и когда по его документации приехали перемерять землю то начали мерят таким способом: 1 взяли крайнее дерево в посадке от него отсчитали 2 метра, потом добавили 5м на дорогу и после этого начали отсчёт его земли ! Почему именно так начали измерять мне абсолютно не понятно, ибо на старых проектах годов 2000 не существовало данной дороги, а была заезженна именно этим фермером для удобства обработки своей земли, также на момент выдачи первых актов ширина лесополосы была около 2-3м сейчас данная лесополоса разрослась и стала шириной порядка 10м-12м. Родительские паи находятся с другой стороны данного поля, и соответственно после всех этих измерений у них и у других людей на всех паях поотрезали примерно по 18м ширины на каждом пае. Конкретно на поле родителей отрезали 2га земли !!! После всего произошедшего родители поехали в район подавть данные в эту электронную базу данных, в местной частной компании которая готовит обменные файлы для дальнейшей подачи их земельникам сказали: или Вы соглашаетесь на то что Вам урезали землю или мы отказываемся готовить документы документы !)( , родители сказали что изготовят их в Николаеве, на что получили ответ: готовьте где хотите, там всё равно земли для Вас уже нет и всё равно Вы в земельном получите отказ в регистрации !!! Хочу отметить что именно данная частная фирма и готовила фермеру о котором я писал выше всю документацию а также производила замеры на месте !!! Также можно отметить что левее от этого фермера на кадастровой карте Украины видно что поля отмеченные в электронном виде наложились одно на одно !!! В связи с этим прошу помощи и подсказки как поступать родителям в дальнейшем со сложившейся ситуацией !? Правомерно ли были произведены замеры полей у фермера ? Действительно ли после проведенных замеров на полях данного фермера из за якобы отсутствия земли, земельные регистраторы могут дать отказ ???

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 14 листопада 2017 11:26
Prometheus
Maksim, який номер вашого паю або скріншот з вашим паєм

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 14 листопада 2017 11:51
Maksim
Prometheus, его пока не внесли на кадастровую карту, все люди которым отрезали землю в том числе и родители сейчас подают документы на внесение их. Может Вам что то поможет то вот отмеченный участок в 1.3га 4822781200:01:000:0060 и от него в лево и в право идут обрезанные земли !!!

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 14 листопада 2017 12:07
ппзкб
Maksim, робіть документацію згідно проекту розпайовки, подавайте на реєстрацію, а там буде видно. У нас при реєстрації паїв згідно проекту управління змушує виправляти косяки тих хто всунувся. я особисто переробляв декілька ОСГ, бо вони попали на паї. ну а дадуть відмову тоді спочатку скарги на гарячу лінію і скрізь де можна. і як кінцевий варіан суд, але краще без нього.

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 14 листопада 2017 13:58
Maksim
ппзкб, спасибо Вам ! Сейчас вроде поехали перемерять всё поле, но теперь оказывается что наши акты на паи были выданы в 2007 году, а у того человека в 2006 году ! И со слов женщины которая приехала измерять поля оказывается что раз мы позже получили землю значит будет прав тот человек у которого акт был раньше на руках. На вопрос а кто же виноват что земля не правильно была измерена ? Ответ был прост: того человека уже давно нет и винить от государства некого. Я теперь уже вообще запутался что делать и как быть :-( Ну пока меряют, что намеряют посмотрим !!!

Відправлено через 14 хвилин 59 секунд:
ппзкб, у меня к Вам будет просьба посмотрите на границу вот этих двух участков 4822781200:01:000:0117 4822781200:01:000:0051 там есть кривая линия и в неё если я правильно измерял входит порядка 8га земли, якобы по картам там солонец, но его там нет и в помине данный участок земли также обрабатывается фермером который сейчас и так уже сдвинул своё поле ! Я думаю что нужно земельникам это также отмерять и внести официально в его поле, если это так будет сделано то наши участки земли выравняются !!!

Земельный спор (по границе с соседом)

Додано: 14 листопада 2017 14:26
ппзкб
намою думку треба перш за все підняти проект розпаювання даного поля і від нього плясати (там і солончак має бути і дороги і лісополоси). впевнений, що згідного нього все співпаде. А перемірювання зараз вже нічого не дасть