Мараторій на виділення земельної ділянки

Юридична допомога
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Petros
Повідомлень: 4
З нами з: 31 січня 2011 11:49
Репутація: 0
Область: Івано-Франківська

Мараторій на виділення земельної ділянки

Повідомлення Petros »

Доброго часу доби!

Підскажіть будь-ласка чи мала право міська рада вводити мараторій на виділення вільних земельних ділянок державної або комунальної власності? Sorri
Аватар користувача
werewolf
Спец
Спец
Повідомлень: 913
З нами з: 22 січня 2008 17:46
Репутація: 5
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше

Re: Мараторій на виділення земельної ділянки

Повідомлення werewolf »

Petros писав:Підскажіть будь-ласка чи мала право міська рада вводити мараторій на виділення вільних земельних ділянок державної або комунальної власності? Sorri
Ні. Не має. ЗКУ передбачено, що можна набувати земельні ділянки державної та комунальної власності у власність або користування. Якщо рада прийняла таке рішення, то воно не більше, ніж "джентельменська угода", яку можна виконувати, а можна й порушувати. Швидше за все, таким чином місцеві чинарі просто набивають ціну хабарів, тому що після прийняття такого рішення люди, яким потрібна земля, будуть думати, що тепер їм можна отримати землю тільки "з-під прилавка", і будуть щедро винагороджувати хитрих депутатів і чиновників за те, що ті ніби-то їм "по блату" будуть порушувати "місцевий закон" cy . Ну, а заодно таке рішення можуть використовувати, щоб відвадити лишні "ротИ" від земельних закромів Батьківщини kartka!!!

З.І. Я колись хотів таким способом "зарезервувати" землі в межах НП, які знаходяться ближче 100 м до берегів, щоб їх не роздерибанили ще до того, як рада "дозріє" до замовлення і затвердження проектів для установки ПЗС. Але потім передумав. Який смисл?
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Re: Мараторій на виділення земельної ділянки

Повідомлення Volodar »

werewolf писав:Ні. Не має. ЗКУ передбачено, що можна набувати земельні ділянки державної та комунальної власності у власність або користування.
Справа в тому, що попит породжує пропозицію. Моя особиста думка, що МИ (народ України) не маємо права дерибанити землі державної-комунальної власності, читай: роздавати безоплатно.
ЗКУ спеціально ставить умови для зловживання чиновниками по"безоплатній роздачі" землі. І якщо деякі чиновники цьому противляться і вводять мораторії, то...вони не вписуються в систему. І по закону: їх система схаває.
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Re: Мараторій на виділення земельної ділянки

Повідомлення Chernov »

Volodar писав:МИ (народ України) не маємо права дерибанити землі державної-комунальної власності, читай: роздавати безоплатно.
Мой партагеноссе делает это так
http://rupor.od.ua/news/Odesskij-anarhist-015967
И его пример достоин подражания
Аватар користувача
hap
Спец
Спец
Повідомлень: 404
З нами з: 18 березня 2008 15:38
Репутація: 51
Область: Львівська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Re: Мараторій на виділення земельної ділянки

Повідомлення hap »

Один із основних принципів публічного права - "можна тільки те, що дозволено" - частина 2 статті 19 Конституції України.
Відповісти