Законопроект №10273 стосовно введення граничних площ с/г земель, які можуть орендуватись

Обговорення проектів законів, рішень і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
SBB
Спец
Спец
Повідомлень: 869
З нами з: 15 квітня 2008 11:07
Репутація: 25
Область: м.Київ
Місце роботи: Юридичні послуги

Законопроект №10273 стосовно введення граничних площ с/г земель, які можуть орендуватись

Повідомлення SBB »

Законопроект № 10273 "Про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" (щодо деяких обмежень оренди земель сільськогосподарського призначення)", поданий н.д. Калетником і Глусем
Основні положення:
"Площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення сільськогосподарського виробництва, яка може перебувати в оренді однієї особи з урахуванням осіб, пов’язаних з нею відносинами контролю, не може перевищувати 10% площі сільськогосподарських угідь на території одного району та зареєстрованої за місцем розташування земельної ділянки.
Загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення в оренді однієї особи на території України не може перевищувати 50 тис. га."
Особи, які орендують земельні ділянки, загальна площа яких перевищує встановлені ст. 9-1 цього Закону граничні площі оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, повинні до 1 січня 2013 року привести загальну граничну площу орендованої землі у відповідність з нормами цього Закону
Аватар користувача
amenshun
Спец
Спец
Повідомлень: 203
З нами з: 13 вересня 2009 07:55
Репутація: 1
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Re: Законопроект №10273 стосовно введення граничних площ с/г земель, які можуть орендувати

Повідомлення amenshun »

Лякають слова "не може перевищувати" та "повинні привести у відповідність", ще й в такий короткий термін. (Повіяло холодом).
Здається такий законопроект замахується на законодавчі акти вищого рівня. Хоча я не юрист і може не розумію якихось магістральних віянь..
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Re: Законопроект №10273 стосовно введення граничних площ с/г земель, які можуть орендувати

Повідомлення Volodar »

Популізм перед виборами. Депутати почали перейматися бідними селянами. Або ж, більш ймовірніше, шукують важелі впливу на агрохолдінги: не дасте гроші, а ми ось таке приймемо.
Якби дійсно серйозно до цього відносилися, то розробили концепцію розбудови держави і не на термін своєї каденції, а на років з 20. Визначилися б, яку потрібно вести агрополітику (будувати державу): великих агрохолдінгів, великих прибутків і велих надходжень в бюджет, але без сільського населення; чи малі фермерські господарства з малими прибутками, але із сільським населенням. В кожної сторони є свої плюси і мінуси. Але потрібно чітко йти до кінцевої мети (якої в нас не має), а не "закідать дурки" перед виборами.
Аватар користувача
dexter3000
Спец
Спец
Повідомлень: 1353
З нами з: 29 серпня 2007 17:38
Репутація: 10
Область: м.Київ
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Re: Законопроект №10273 стосовно введення граничних площ с/г земель, які можуть орендувати

Повідомлення dexter3000 »

SBB писав:Законопроект № 10273 "Про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" (щодо деяких обмежень оренди земель сільськогосподарського призначення)", поданий н.д. Калетником і Глусем
С менеджментом отдельных крупных агрохолдингов пару месяцев тому назад проводили "переговоры" некоторые выдающиеся представители отечественного парламентаризма, которые за относительно скромную мзду (несколько сот тысяч убитых енотиков) предлагали не педалировать в дальнейшем тему ограничения аренды по площади. Видимо, "переговоры" не увенчались успехом. cy
Відповісти