Право землевопрядника на отримання інформації від фізичних та юридичних осіб

Юридична допомога
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Маруся
Спец
Спец
Повідомлень: 433
З нами з: 18 лютого 2008 07:02
Репутація: 1
Область: Хмельницька

Повідомлення Маруся »

Ви не коректно задали запитання. Вкажіть точно, яку інформацію ви хочете отримати.
skarlett писав:надавати копії свідоцтв про реєстрацію підприємств
з якої то радості?
skarlett писав:щодо їх стану роботи, укладання договорів
дивлячись що ви хочете знати. Кількість укладених договорів- запросто, а от зміст договору- це вже комерційна таємниця.
All
Спец
Спец
Повідомлень: 73
З нами з: 27 листопада 2007 18:01
Репутація: 0
Область: Сумська

Повідомлення All »

Насчет "обязаны" - это Вы уж чересчур, тут ОБЭП и прокуратура ничего толком добиться не могут - а Вы "землевпорядник"... просить надо будет а уж никак не требовать...
Аватар користувача
Сhibis
Спец
Спец
Повідомлень: 533
З нами з: 05 квітня 2012 10:37
Репутація: 201
Область: Київська

Повідомлення Сhibis »

В тому то й біда що землевпоряднику треба просити, а з землевпорядника подібну інформацію просто видирають "сильніші" органи, або "абразование" фізичні особи керуючись законом «Про доступ до публічної інформації»
Rjashko
Спец
Спец
Повідомлень: 70
З нами з: 21 січня 2011 09:25
Репутація: 0
Область: Закарпатська

Повідомлення Rjashko »

маєте, але в межах передбачених ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування"
зокрема, ст. 3 визначенє посади в органах місцевого самоврядування. Згідно вже ст. 9 цього закону Ви, як посадова особа ОМС маєте право: "отримувати в порядку, встановленому законодавством, від відповідних органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, незалежно від їх підпорядкування та форм власності, об'єднань громадян, окремих осіб матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх службових обов'язків"
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Volodar »

Сhibis писав:а з землевпорядника подібну інформацію просто видирають "сильніші" органи, або "абразование" фізичні особи керуючись законом «Про доступ до публічної інформації»
Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
1. Запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.
1. Розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту в таких випадках:
1) розпорядник інформації не володіє і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;
Ключові слова "знаходяться у володінні". Відповідно і Ваша відподь має бути - запитувальна інформація не відноситься до публічної, оскільки не знаходиться у володінні субєкта владних посноважень, тобто сільської ради.
Аватар користувача
Сhibis
Спец
Спец
Повідомлень: 533
З нами з: 05 квітня 2012 10:37
Репутація: 201
Область: Київська

Повідомлення Сhibis »

Volodar писав:Ключові слова "знаходяться у володінні". Відповідно і Ваша відподь має бути - запитувальна інформація не відноситься до публічної, оскільки не знаходиться у володінні субєкта владних посноважень, тобто сільської ради.
Повністю згоден. Але у нас адміністрація керує відділом - "надати, а не писати відписки". Думаю ситуація Вам знайома...
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Volodar »

Не по темі
[quote="Сhibis"]Думаю ситуація Вам знайома...[/quote]
Анекдот: чим відрізняється досвідчений працівник від недосвідчено? - Недосвідчений не знає як робити, а досвідчений знає як не робити... morgny
Аватар користувача
Nikonin
Спец
Спец
Повідомлень: 75
З нами з: 03 листопада 2010 10:30
Репутація: 0
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Nikonin »

skarlett писав:чи забов'язані с/госп підприєства, райдержадміністрація, фізичні та юридичні особи надавати будь яку інформацію землевпоряднику, як держслужбовцю, щодо їх стану роботи, укладання договорів, надавати копії свідоцтв про реєстрацію підприємств?
Із досвіду роботи: дістати можна, за великого бажання, БУД-ЯКИЙ документ, не звертаючись до автора або власника цього документу безпосередньо Krutelyk
Дивлячись, кому і навіщо він потрібний.
Хочете копії свідоцтв про держ.реєстрацію - товаришуйте з держреєстратором, податковою, пенсійним, СЕС - там ці документи є.
Щодо стану і результату діяльності - це складніше, здебільшого, допомогти може лише податкова, де ці звіти є. Якщо майно підприємства описувала виконавча служба - ці документи є там. Або, якщо знаєте, що фірмочка або комерс взяли кредит - ці документи є у банку, з яким ви теж можете потоваришувати Drug
Копії укладених договорів, скориставшись п.2 ст.35 ЗУ "Про місцеві державні адміністрації"http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/586-14/page2
"У разі розгляду місцевою державною адміністрацією питань, які зачіпають інтереси місцевого самоврядування, про це повідомляється заздалегідь відповідним органам місцевого самоврядування. Представники цих органів та посадові особи територіальних громад мають право брати участь у розгляді таких питань місцевою державною адміністрацією, висловлювати зауваження і пропозиції"
можна на цілком законних підставах отримати у цій самій АДміністрації NoNo

Ну, а з приводу публічної інформації підтримую Volodar: з приводу всього, що БЕЗПОСЕРЕДНЬО не стосується діяльності сільради, посилати людей на .... V_Bobruisk прийом в АДміністрацію, а вони вже хай роблять стойку Pioner
Відповісти