Централізація влади

Обговорення проектів законів, рішень і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

0
Немає голосів
 
Всього голосів: 0

Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Централізація влади

Повідомлення Volodar »

Вважаю, що буде всім цікаво:
нові бачення формування виконавчої влади в Україні на рівні президента facepalm
16 березня 2012 року н.д Мірошніченком зареєстровано ряд законопроектів 10281-10223, які як нібито (з першого погляду) всього-на-всього пропонують замінити "центрального органу виконавчої влади з питань..." на "центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування... " Проте за такими змінами криється тотальна концентрація виконавчої влади на рівні ОДА та/або централізація влади на рівні міністерства. Не знаю, можливо це і правильно, але якось підозріло: просувається тишком-нишком.
Наприклад, законопроект який передбачає зміни в тому числі і до ЗКУ:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/web ... 3511=42857
Зміни до ст. 123
У разі якщо проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає обов'язковій державній експертизі землевпорядної документації, погоджений проект подається Комісією до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин для здійснення такої експертизи відповідно до закону.
Всьо: голоблзем - в прольоті
А це взагалі
Стаття 158. Органи, що вирішують земельні спори
1. Земельні спори вирішуються судами, органами місцевого самоврядування та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

4. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин вирішує земельні спори щодо меж земельних ділянок за межами населених пунктів, розташування обмежень у використанні земель та земельних сервітутів.
Можете собі уявити спеца з Держкомзьому, який виїзджає на вирішення зземельного спору в село за 500 км від Києва? Ushas
Стаття 168. Охорона ґрунтів

2. Власники земельних ділянок та землекористувачі не мають права здійснювати зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.
Тепер за дозволом тільки в Києв.
А тут в мене волося дибком стало:
Стаття 1861. Комісія з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою

3. До складу Комісії входять посадові усоби, уповноважені центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах земельних відносин, санітарного та епідемічного благополуччя населення, державного архітектурно-будівельного контролю, а також уповноважені представники структурних підрозділів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з питань охорони навколишнього природного середовища, охорони культурної спадщини.
UPS Цікаво скільки доведеться чекати, поки Міністрества визначаться зі своїми представниками в кожному районі і місті. Да і замість архітекторів будуть інспектори ДАБК 5+5=?
Ну і т.д.
Це тільки по землі..., а по захисту прав споживачів, КЗпП і т.д.
__________________________
Дочитався до ЗУ "Про оцінку"
Стаття 23. Затвердження технічної документації з оцінки земель

Витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.
Я чомусь туплю, від таких "норм" .
Якщо є на форумі специ з Мінюста - поясніть. Територіальні органи на місцях залишаються???
Аватар користувача
lumarn
Спец
Спец
Повідомлень: 191
З нами з: 03 лютого 2010 11:18
Репутація: 43
Область: Луганська

Повідомлення lumarn »

"Стаття 23. Затвердження технічної документації з оцінки земель

Витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин." Це тепер що, спеціалісти з Дерземагенста України будуть надавати витяги з нормативної грошової оцінки. Теперь кожному громадянину чи суб"єкту господарювання звертатись у Київ за витягом з нормативної грошової оцінки, то скільки ж пройте часу, щоб укласти договір оренди земельної ділянки чи оформити спадщину?
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Бандюки розумнішають. Не по днях а по годинах... Що ті щури.
Аватар користувача
Nikonin
Спец
Спец
Повідомлень: 75
З нами з: 03 листопада 2010 10:30
Репутація: 0
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Nikonin »

Volodar писав:Територіальні органи на місцях залишаються???
Залишаться, але...
Скоро почнеться вакханалія під назвою "адміністративна реформа" з розриванням на частини уже сформованих районів і, можливо, областей posunuv_v...
У таких умовах зрозуміти, в якому районному (чи обласному) відділі брати які документи, буде дуже важко 5+5=?
Більше піклуючись про себе, ніж про людей, і були внесені вказані законопроекти, хоча, озвучували, як завжди, інакше Krutelyk
Тер.органи будуть діяти на тих же правах, що і безбалансові відділення банків зараз: керівник там, начеб-то, і призначений, але діє виключно на підставі довіреності від ЦЕНТРУ. І диктувати йому, що робити, будуть теж із ЦЕНТРУ Banned І спробуй потім не виконати....
Ось так буде і у нас Sorri
Наконечний
Спец
Спец
Повідомлень: 92
З нами з: 30 вересня 2009 16:28
Репутація: 0
Область: Полтавська
Місце роботи: Інші недержавні проектні організації

Повідомлення Наконечний »

Nikonin писав:Ось так буде і у нас
Виходячи з даних публікацій буде так:
http://www.epravda.com.ua/publications/ ... 14/326386/
http://www.epravda.com.ua/news/2012/06/11/326084/
...і нам як спеціалістам залишається або приєднатися до праці " під диктовку" = втратити кваліфікацію, або міняти професію, кому при таких умовах пртрібні знання та досвід...або !Alkogol! , або...
Відповісти