Ще раз про фермерські господарства
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Ще раз про фермерські господарства
Якщо громадянин пройшов професійний відбір з питань створення фермерських господарств, то чи це є гарантованим наданням в орендне користування чи у власність земельної ділянки із земель державної власності? А якщо такі землі на території сільської ради відсутні або в оренді с/г підприємства? Надання таких земель в оренду здійснюється через аукціони?
- dexter3000
- Спец
- Репутація: 10
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Re: Ще раз про фермерські господарства
Це нічого не гарантує. Це лише дає можливість.ВАДИМ писав:то чи це є гарантованим наданням в орендне користування чи у власність земельної ділянки із земель державної власності
Тоді, зрозуміло, ніхто нічого не отримає.ВАДИМ писав:А якщо такі землі на території сільської ради відсутні або в оренді с/г підприємства?
Так.ВАДИМ писав:Надання таких земель в оренду здійснюється через аукціони?
Хоча в даній місцевості і є землі запасу. що в свій час виділялись для створення фермерських господарств, але ними як правило користуються на умовах оренди господарства правонаступники КСП. Посилаючись на те, що ороендар має переважне право на продовження оренди, вони ж отримують її в оренду і на наступний термін, і немає ніяких аукціонів (не буду стверджувать, що так кругом, але у нас саме так). Якщо у вас немає "дяді" зверху який би вам посприяв, то отримати землю начинаючому фермеру сьогодні майже неможливо. На жаль така правда.Простіше взяти в оренду землю у власників, звичайно, якщо вони вам довірять і якщо найближчим часом у них закінчується договір оренди.
- Земля
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Сумська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Фермер хоче на своїй ділянці наданої у власність для ведення фермерського господарства (рілля) побудувати невелику кролеферму, птахівницю. З одного боку цільове "Фермерське господарство" не змінюється, але з іншого будувати серед поля? на ріллі?
Які думки у кого є? Буду вдячний!
Які думки у кого є? Буду вдячний!
Ні, не серед поля !
Для того, щоб здійснювати будівництво, окрім висновку земельної служби, необхідний висновок архітектри.
Для того, щоб здійснювати будівництво, окрім висновку земельної служби, необхідний висновок архітектри.
- dexter3000
- Спец
Має бути розроблений генеральний план фермерського господарства (почитайте ДБН Б.2.4-4-97 “Планування та забудова сiльських поселень. Планування i забудова малих сiльськогосподарських пiдприємств та и селянських (фермерських) господарств”), після чого робиться проект землеустрою щодо впорядкування існуючого землеволодіння, який проходжить державну землевпорядну експертизу і на підставі якого нові дані про угіддя вносяться у БД АС ДЗК. Коли все це зробите - будуйте на здоров’я.Земля писав:Фермер хоче на своїй ділянці наданої у власність для ведення фермерського господарства (рілля) побудувати невелику кролеферму, птахівницю.
Востаннє редагувалось 21 квітня 2008 09:13 користувачем dexter3000, всього редагувалось 1 раз.
- Deputat33
- Спец
- Репутація: 4
- Область: Київська
- Місце роботи: Інше
Я думаю необхідно ПРОЕКТ землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь ст 25 ЗУ "Про землеустрій"
- dexter3000
- Спец
Ага. Только тут еще и севооборот надо делать. А он вам нужен?Deputat33 писав:А ще необхідно ПРОЕКТ землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь ст 25 ЗУ "Про землеустрій"
- Земля
- Спец
Дякую за розяснення, мені вже зрозуміліше!
Дайте будь - ласка ссилку на ці норми.dexter3000 писав:почитайте ДБН Б.2.4-4-97 “Планування та забудова сiльських поселень. Планування i забудова малих сiльськогосподарських пiдприємств та и селянських (фермерських) господарств”
- Oleg
- Спец
- Репутація: 82
- Область: Волинська
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- Deputat33
- Спец
- Репутація: 4
- Область: Київська
А Фермер хоче будувати СТРАУСИНУ ФЕРМУ! :D :lol: :)
Який ДБН йому допоможе?
Який ДБН йому допоможе?
- dexter3000
- Спец
Пускай едет в Африку!Deputat33 писав:А Фермер хоче будувати СТРАУСИНУ ФЕРМУ!
- Земля
- Спец
:lol:dexter3000 писав:Пускай едет в Африку!
Ага, або нехай використовує Африканські ДБНи :)
На приватну власність членів ф/г ліквідація жодним чином не вплине.Valivanovich писав:При ліквідації фермерського господарства яка доля земельних ділянок які були надані у власність членам фермерського господарства???????
- Земля
- Спец
Громадянин хоче створити фермерське господарство.
Прочитавши ст 7 Закону України "Про фермерське господарство" я не зрозумів що ж раніше куриця чи яйце.
Для того щоб зареєструвати фермерське господарство потрібно мати земельну ділянку, чи навпаки, заєструвавши фермерське господарство можеш отримати земельну ділянку?
Прочитавши ст 7 Закону України "Про фермерське господарство" я не зрозумів що ж раніше куриця чи яйце.
Для того щоб зареєструвати фермерське господарство потрібно мати земельну ділянку, чи навпаки, заєструвавши фермерське господарство можеш отримати земельну ділянку?
Особливістю державної реєстрації Ф\Г є наявність у його голови відповідної з/д. Отже спочатку земля, потім - держреєстрація.Земля писав:Громадянин хоче створити фермерське господарство.
А ст. 8 можна було прочитати?Земля писав:Прочитавши ст 7 Закону України "Про фермерське господарство" я не зрозумів що ж раніше куриця чи яйце.
1. Після одержання державного акта на право власності на земельну ділянку або укладення договору оренди земельної ділянки та його державної реєстрації фермерське господарство підлягає державній реєстрації.
...
3. Для державної реєстрації фермерського господарства голова фермерського господарства або уповноважена ним особа особисто або поштою (рекомендованим листом) подає до органу державної реєстрації:
а) засновницькі документи (установчий договір про створення фермерського господарства та Статут фермерського господарства);
б) реєстраційну картку встановленого зразка, яка є заявою про державну реєстрацію фермерського господарства;
в) копію документа, що засвідчує наявність у громадянина на праві власності чи оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення;
г) документ, що посвідчує внесення плати за державну реєстрацію фермерського господарства.
В принципі, логіка закону однозначна. Комісія-ділянка-держреєстрація
- Земля
- Спец
Цікавить чи може ділянка бути наданою (після комісії) для ведення фермерського господарства? Чи лише для ОСГ?Karbofos писав:Комісія-ділянка-держреєстрація
Це ж фермерство. Звідки ОСГ взагалі взялося у Вашому питанні?Земля писав:Чи лише для ОСГ?
ЗвісноЗемля писав:чи може ділянка бути наданою (після комісії) для ведення фермерського господарства?
- Земля
- Спец
Таке питання виникло тому що, громадянин отримавши земельну ділянку для ведення фермерського господарства в розмірі земельного пая, не реєструє фермерське господарство, бо передумав, а земля вже у власності...Karbofos писав:Це ж фермерство. Звідки ОСГ взагалі взялося у Вашому питанні?
Теоретично
Так би і казали.
2. Теоретично РДА може теж передумати, на те у неї є всі підстави (+суд для скасування д/а)
3. І на закуску ще декілька статей КК можна додати (у залежності від того які органи "зацікавляться")
Підсумок: дуже з багатьма треба домовитися. Нерентабельно.
1. Його зловлять на "невиконанні вимог щодо використання земель за цільовим призначенням" (хоча це маленька проблема)Земля писав:громадянин отримавши земельну ділянку для ведення фермерського господарства в розмірі земельного пая, не реєструє фермерське господарство, бо передумав,
2. Теоретично РДА може теж передумати, на те у неї є всі підстави (+суд для скасування д/а)
3. І на закуску ще декілька статей КК можна додати (у залежності від того які органи "зацікавляться")
Підсумок: дуже з багатьма треба домовитися. Нерентабельно.
- Земля
- Спец
Мені це не подобається але мушу зробити такий висновок:
Громадянин для створення ФГ бере земельну ділянку у власність для "ведення фермерського господарства" в розмірі земельної частки паю. Потім реєструє фермерське господарство
Дякую
Громадянин для створення ФГ бере земельну ділянку у власність для "ведення фермерського господарства" в розмірі земельної частки паю. Потім реєструє фермерське господарство
Дякую
Ви скажіть (вірніше напішіть) прямо в чому проблема?Земля писав:Громадянин хоче створити фермерське господарство.
- Земля
- Спец
Проблема в тім що я НЕ РОЗУМІЮBibop писав:Ви скажіть (вірніше напішіть) прямо в чому проблема
Може я перепрацював, але мені здається тут замкнене коло проблем: без землі не створиш фермерського господарства, а надавати землю "для ведення фермерського господарства" громадянину який ще не член ФГ - варто неприємностями!
НіЗемля писав:Може я перепрацював, але мені здається тут замкнене коло проблем
ТакЗемля писав:без землі не створиш фермерського господарства,
Хто таке сказав? У ст. 118, 121 ЗКУ чітко визначено для якої мети будь-який громадянин може отримати земельну ділянку (якщо для ФГ +висновки комісії)Земля писав:а надавати землю "для ведення фермерського господарства" громадянину який ще не член ФГ - варто неприємностями!