Будинок садового типу. З яким цільовим приватизувати зем.ділянку?

Все, що стосується приватизаціїї земельних ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Маруся
Спец
Спец
Повідомлень: 433
З нами з: 18 лютого 2008 07:02
Репутація: 1
Область: Хмельницька

Будинок садового типу. З яким цільовим приватизувати зем.ділянку?

Повідомлення Маруся »

Є витяг з права власності на нерухоме майно, де житловий будинок виступає як "будинок садового типу". Майно знаходиться на території міської ради. Постало питання з яким цільовим призначенням передати земельну ділянку.
Для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд міська рада передавати не хоче (мотивує тим, що майно не є житловим будинком). Для садівництва- виходить якось не логічно. Землі житлової і громадської забудови і "здрастє" садівництво.
Яким чином вирішуєте такі питання?
Аватар користувача
Сергiй64
Спец
Спец
Повідомлень: 920
З нами з: 21 червня 2009 19:55
Репутація: 67
Область: Вінницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Сергiй64 »

Маруся писав:Яким чином вирішуєте такі питання?
То це не в масиві садових ділянок? Якщо окрема ділянка , то яким чином - садовий будинок?
Аватар користувача
makctos
Спец
Спец
Повідомлень: 581
З нами з: 24 травня 2008 10:59
Репутація: 0
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення makctos »

01.05 для iндивiдуального садiвництва
У нас пол дома на (ІЖБ), друга пол дома на (ОСГ), за межами міста(межі, ще не затверджені), реєструють земельні ділянки під ІЖБ, другу половину для садівництва, державні акти були видані під ІЖБ та ОСГдо 2003р.(ОСГ змініють церез проек на садівництво).
Аватар користувача
oliviya
Спец
Спец
Повідомлень: 78
З нами з: 05 червня 2008 15:29
Репутація: 0
Область: Одеська

Повідомлення oliviya »

А чем мотивировало БТИ выдачу технического паспорта на садовый домик в границах города? У нас был хитрый заказчик, использовавший свое право на приватизацию под жилым домом, так он обхаживал бтишников, чтоб получить тех.паспорт на садовый дом - у него так нечего и вышло
Аватар користувача
Volodar
Спец
Спец
Повідомлень: 1795
З нами з: 17 квітня 2008 12:41
Репутація: 52
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Volodar »

Маруся писав:Постало питання з яким цільовим призначенням передати земельну ділянку.
Маруся писав:Є витяг з права власності на нерухоме майно, де житловий будинок виступає як "будинок садового типу"
Вивчайте історію земельної ділянки, а не будинку. Якщо БТІ зареєструвало будинок, значить були документи на землю, за якими потрібно встановлювати цільове призначення. А що на ділянці знаходиться то вже інша справа. В нас інколи будують "врємянкі" - тимчасове житло, для проживання поки збудується житловий будинок. Так доходить, що люди в цих "врємянках" по 20 років живуть.
Якщо документів не було і БТІ видало фіктивні документи: то або в суд визнавати самовільне зайняття зем.ділянки і зносити будинок, або за генпланом встановлювати цільове і видавати держакт через проект відведення.

Додано через 1 хвилину 17 секунд:
oliviya писав:А чем мотивировало БТИ выдачу технического паспорта на садовый домик в границах города?
А чому садовий будиночок не може бути в межах міста? morgny

Додано через 1 хвилину 56 секунд:
ДБН 360-92**
Дачні і садівницькі райони - це переважно існуючі території дачних і садових товариств, що розташовані в межах існуючих населених пунктів або безпосередньо прилягають до них і можуть бути адміністративно приєднані до території існуючого населеного пункту.
Аватар користувача
oliviya
Спец
Спец
Повідомлень: 78
З нами з: 05 червня 2008 15:29
Репутація: 0
Область: Одеська

Повідомлення oliviya »

А я и не говорила, что не может)) бти отказывалось признавать старую постройку садовым домом, хотя там была целая предистория - участок формировался в 70-х гг в пределах селькоского совета, потом в 80 перешел в черту города, документов на постройку никаких, из документов на землю - решение исполкома сельсовета - предоставить участок 600 кв.м. под капитальную застройку гражданину такому... без определения под жилую застройку или под садовую 5+5=?
elpis
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Повідомлень: 14
З нами з: 11 грудня 2013 19:37
Репутація: 0
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Житловий будинок на землях під садівництво?

Повідомлення elpis »

Давно ношуся з одним питанням, вирішила поспитатись думок спеціалістів, хоч питання трохи не земельне.

Закон (ч.3 ст.35 ЗКУ) дозволяє зводити будинки і господарські споруди на ділянках під садівництво.
Інша річ, що зводити потрібно САДОВИЙ будинок, а не житловий. З поняттям садового будинку і вимогами до нього за ДБН-ном я не сильно розбиралася. Але з балачок нотаріусів/БТІшників зробила висновок, що, реєструючи садовий будинок, зазначити там ЖИТЛОВУ площу не можна. А без житлової площі цей будинок житловим аж ніяк не можна визнати. Ну і жити в ньому також - не можна.

Цікавить мене питання "злочину і кари". Наскільки жорст(о)кою є вітчизняна судова практика у цій ситуації? Живеш - використовуєш не за призначенням? Накладають штраф? Позбавляють правовстановлюючих документів? Кому що відомо з його практики?

П.С. До речі, в Раді вже "висить" законопроект № 2336а щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання. Адже, ймовірно, депутатам це також цікаво ;) Коли, цікаво, вони його приймуть? Мені чогось здається, що це саме "не якщо, а коли".
Відповісти