як створити огородний кооператив

Все, що стосується приватизаціїї земельних ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Дарья Нарикаева

як створити огородний кооператив

Повідомлення Дарья Нарикаева »

добрий день. Допоможіть будь ласка. Як створити огородний кооператив? Місцеве населення цікавиться. Які документи потрібні? За новим законом для того щоб користуватися городом потрібно замовити технічну документацію, а це дорого коштує.
kovian
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Повідомлень: 18
З нами з: 05 вересня 2008 13:00
Репутація: 2

Повідомлення kovian »

Створити кооператив - не проблема. Читайте Закон України "Про кооперацію". Набагато складніше отримати для нього землю. Саме для городництва - тільки в оренду і лише через аукціон. Вартість землевпорядної документації теж не основне питання. Питання чи взагалі вам хтось дасть землю. Якщо в останньому немає впевненості, то не варто й з кооперативом зв'язуватися.
Аватар користувача
zemkov
Спец
Спец
Повідомлень: 690
З нами з: 26 вересня 2007 20:45
Репутація: 0

Повідомлення zemkov »

kovian писав:...і лише через аукціон.
Для чого так лякати людей?

ЗКУ:
" Стаття 134. Обов'язковість продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах)
...
3. Земельні торги не проводяться при наданні (передачі) земельних ділянок громадянам у випадках, передбачених статтями 34,
36 та 121 цього Кодексу, а також передачі земель загального користування садівницькому товариству та дачному кооперативу."


" Стаття 36. Земельні ділянки для городництва

1. Громадянам або їх об'єднанням із земель державної або комунальної власності можуть надаватися в оренду земельні ділянки для городництва.
...
"
Дарья Нарикаева

Повідомлення Дарья Нарикаева »

дякую за відповідь. Без аукціону не обійтись, шкода. Ні в кого не було досвіду, може є якийсь інший шлях?
Відповісти