Проект Порядку взаємодії між кадастрами та інформаційними системами

Обговорення проектів законів, рішень і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
SBB
Спец
Спец
Повідомлень: 869
З нами з: 15 квітня 2008 11:07
Репутація: 25
Область: м.Київ
Місце роботи: Юридичні послуги

Проект Порядку взаємодії між кадастрами та інформаційними системами

Повідомлення SBB »

Держземагентство на своєму сайті оприлюднило проект постанови КМ "Про затвердження Порядку взаємодії між кадастрами та інформаційними системами"
http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=38306

Деякі положення проекту:
10. Картографічна основа Державного земельного кадастру є основою для ведення містобудівного кадастру, інших публічних кадастрів природних ресурсів та геоінформаційних систем. Їх геопросторові дані повинні наноситися виключно на картографічну основу Державного земельного кадастру.
14. У разі якщо суб’єкти інформаційного обміну, відповідальні за ведення публічних інформаційних систем, виявлять, що картографічна основа їхніх інформаційних систем має вищу якість, ніж надана їм картографічна основа Державного земельного кадастру, вони зобов’язані безоплатно передати до Держземагентства свою картографічну основу для потреб Державного земельного кадастру. Держземагентство аналізує та здійснює перевірку наданих матеріалів, за результатами якої приймає рішення про включення переданої суб’єктами інформаційного обміну картографічної основи до Державного земельного кадастру. Суб’єкти інформаційного обміну можуть наносити свої геопросторові дані на таку картографічну основу тільки після включення її до Державного земельного кадастру.
15. Доступ власників приватних інформаційних систем до картографічної основи Державного земельного кадастру здійснюється згідно з Порядком ведення Державного земельного кадастру. У разі потреби для забезпечення обміну інформацією між Державним земельним кадастром та приватними інформаційними системами, можуть укладатися відповідні договора з адміністратором Державного земельного кадастру.
23. Будь-який суб’єкт інформаційного обміну зобов’язаний на запит Держземагентства безоплатно надати йому геопросторові дані чи інші матеріали, необхідні для ведення Державного земельного кадастру, протягом 15 робочих днів з дня отримання запиту. Надання даних здійснюється у форматі, зазначеному у запиті, або, якщо це неможливо, – у форматі, узгодженому із суб’єктами інформаційного обміну. Геопросторові дані, що містять конфіденційну інформацію чи комерційну таємницю, надаються з попереднім видаленням конфіденційних чи таємних відомостей. Якщо видалити такі відомості неможливо, вони підлягають передачі до Держземагентства у повному обсязі.
Аватар користувача
werewolf
Спец
Спец
Повідомлень: 913
З нами з: 22 січня 2008 17:46
Репутація: 5
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше

Повідомлення werewolf »

Дивлюсь, в Держкомземі не на жарт цікавляться працями дідуся Леніна. Це ж в принципі, "картографічна "колективізація". Tank
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

І "націонализація". Планують гру в одні ворота. Їм все повинні віддати безоплатно, на блюдечці, а самі рівноцінного не обіцяють...
"Губа - не дура..."
Аватар користувача
SBB
Спец
Спец
Повідомлень: 869
З нами з: 15 квітня 2008 11:07
Репутація: 25
Область: м.Київ
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення SBB »

Доопрацьований проект постанови http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=38306
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

SBB писав:Доопрацьований проект постанови
Залишилось як було:
" 14. У разі якщо суб’єкти інформаційного обміну, відповідальні за ведення публічних інформаційних систем, виявлять, що картографічна основа їхніх інформаційних систем має вищу якість, ніж надана їм картографічна основа Державного земельного кадастру, вони безоплатно передають до Держземагентства за його письмовим зверненням свою картографічну основу для потреб Державного земельного кадастру. Держземагентство аналізує та здійснює перевірку наданих матеріалів, за результатами якої приймає рішення про включення переданої суб’єктами інформаційного обміну картографічної основи до Державного земельного кадастру."
... Це якраз для Чернова morgny

Чому іншим суб'єктам (комунальним, приватним ІС) інформація надається за "договорами між держателем Державного земельного кадастру та держателями інших приватних (комунальних) інформаційних систем", а віддавати її вони зобов'язані за "просто так" (треба наголосити на взаємовигідній договірній основі).
І взагалі, у проекті постанови повинно червоною лінією проходити у всіх відповідних пунктах теза взаємовигідного обміну на договірній основі як з державними інформаційними системами, так і з комунальними та приватними...
А в цілому, у авторів
ZIC писав:"Губа - не дура..."
Parcel
Спец
Спец
Повідомлень: 805
З нами з: 01 березня 2011 10:41
Репутація: 117
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

ZIC писав:У разі якщо суб’єкти інформаційного обміну, відповідальні за ведення публічних інформаційних систем, виявлять
обіцяю не "виявляти"
дулю їм з маком, а не "вони безоплатно передають"
а якщо і передам, то таку фігню, що вони її скоріше викинуть, ніж будуть з нею морочитися...
Atoll
Спец
Спец
Повідомлень: 617
З нами з: 14 квітня 2010 16:16
Репутація: 0
Область: Рівненська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

Parcel писав:за ведення публічних інформаційних систем
Тут написано публічних. А хто там собі веде для потреб власного виробництва тих я так зрозумів не стосується
Parcel писав:вони безоплатно передають
.
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

ZIC писав:Це якраз для Чернова
Ага - типа жену отдай дяде, а сам иди к.. ну просто иди...

Додано через 1 хвилину 11 секунд:
Atoll писав:Тут написано публічних.
Ну да, тих самих, бордельних...

Додано через 6 хвилин 43 секунди:
Проект постанови писав:вони безоплатно передають до Держземагентства за його письмовим зверненням для потреб Державного земельного кадастру. Держземагентство аналізує та здійснює перевірку наданих матеріалів, за результатами якої приймає рішення про включення переданої суб’єктами інформаційного обміну картографічної основи до Державного земельного кадастру."
А если действительно по уму, то передает не
свою картографічну основу
а "зразок картооснови" і
приймає рішення про включення переданої суб’єктами інформаційного обміну картографічної основи до Державного земельного кадастру.
шляхом закупівлі у розробника за діючими цінами. Ціни зараз на 2000 - 15000 гр за кв км.

Додано через 12 хвилин 38 секунд:
Геопросторові дані, нанесені на картографічну основу Державного земельного кадастру у паперовому вигляді, підлягають обов’язковій передачі до Державного земельного кадастру. Така передача здійснюється в електронній формі.
А как это? По факсу, что ли?
Улыбает то, что уже нет упоминаний ни про УСК2000 ни про обменные форматы.
Ребята стали оценивать свою малограмотность... Но жлобство от этого не уменьшилось.
А ведь подпишет де урод-маркшейдер...
Аватар користувача
Girl
Спец
Спец
Повідомлень: 346
З нами з: 02 серпня 2007 12:30
Репутація: 8
Область: Сумська

Повідомлення Girl »

У меня опять с "любимейшим" Держземагентством спор! Рассудите!!!!! morgny

Норми Закона України "Про Державний земельний кадастр" передбачають не тільки інформаційну взаємодію Державного земельного кадастру, містобудівного кадастру, кадастрів інших природних ресурсів та інших інформаційних систем (стаття 31), але передбачає також користування відомостями Державного земельного кадастру (стаття 38).

Частиною третьою пункту 3 статті 38 Закона України "Про Державний земельний кадастр" встановлено, що Державний кадастровий реєстратор, який здійснює ведення Державного земельного кадастру, одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки надає відповідному органу місцевого самоврядування, місцевій державній адміністрації інформацію про: державну реєстрацію земельної ділянки (дату державної реєстрації, орган, що здійснив таку реєстрацію); кадастровий номер, площу, місце розташування земельної ділянки; кадастровий план зареєстрованої земельної ділянки в електронній (цифровій) формі. Порядок користування відомостями та документами Державного земельного кадастру встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Підпунктом 2 пункту 111 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 №1051 встановлено, що реєстрація земельної ділянки Державним кадастровим реєстратором включає процедуру надання відомостей відповідним органам місцевого самоврядування.

Пункт 163 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 №1051 передбачає, що користування відомостями Державного земельного кадастру може здійснюватись шляхом :
-інформаційної взаємодії між кадастрами та інформаційними системами;
-отримання органами державної влади, органами місцевого самоврядування інформації під час державної реєстрації відповідних земельних ділянок.

Но, когда письменно орган местного самоуправления обратился в Держземагентство по месту нахождения, то пришел ответ, что статья 31 Закона України "Про Державний земельний кадастр" предусматривает утверждение Кабмином Порядка информационного взаимодействия (проект которого выложен в этой теме), а так как этого порядка еще не утвердили, то никакой информации вы не получите про регистрацию земельных участков.
Получается что пользование ведомостями ДЗК возможно только в порядке информационного взаимодействия? А все остальное это фигня? Кто как думает?????

Кстати, на мой устный вопрос в САМО ДЕРЖЗЕАГЕНТСТВО (великое, то что в Киеве))))), ответили так же!
Аватар користувача
Solpadeine
Спец
Спец
Повідомлень: 1102
З нами з: 29 листопада 2011 19:22
Репутація: 0
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Solpadeine »

ну це як завжди... щось типа "ми готові, але не знаємо як..." і ДЗА вигідно...
Аватар користувача
werewolf
Спец
Спец
Повідомлень: 913
З нами з: 22 січня 2008 17:46
Репутація: 5
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше

Повідомлення werewolf »

Girl писав:Получается что пользование ведомостями ДЗК возможно только в порядке информационного взаимодействия? А все остальное это фигня?
Ну, Ви ж самі привели цитату з закону:
Державний кадастровий реєстратор, який здійснює ведення Державного земельного кадастру, одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки надає відповідному органу місцевого самоврядування, місцевій державній адміністрації інформацію про: державну реєстрацію земельної ділянки (дату державної реєстрації, орган, що здійснив таку реєстрацію); кадастровий номер, площу, місце розташування земельної ділянки; кадастровий план зареєстрованої земельної ділянки в електронній (цифровій) формі. Порядок користування відомостями та документами Державного земельного кадастру встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Зрозуміло, що відомості надаються не Укрпоштою, і не на флешку. Порядок взаємодії повинен бути встановленим і реалізованим в програмному забезпеченні.
Поряд з тим, витяги з ДЗК ніхто не відміняв. ОМС з метою реалізації своїх встановлених законом повноважень може замовити витяг про земельну ділянку комунальної власності.
Аватар користувача
Girl
Спец
Спец
Повідомлень: 346
З нами з: 02 серпня 2007 12:30
Репутація: 8
Область: Сумська

Повідомлення Girl »

werewolf вы полностью мое сообщение прочитайте!!!
Постановой №1051 предусмотрен порядок передачи информации ОМС. А вот в проекте постановы, которая обсуждается в этой теме ни слова не сказано о том как при регистрации зем.уч. должна передаваться инфа, которая четко установлена постановой 1051 органам мест. самоупр.
Відповісти