Сторінка 1 з 1

Все про землі під залізницями

Додано: 24 січня 2013 10:26
Zuri
Доброго дня!! Поділіться інформацією про порядок оформлення документів, які підтверджують право постійного користування земельними ділянками залізного транспорту державними підприємствами (залізницями).

Додано: 24 січня 2013 11:14
ValD
Zuri писав:Поділіться інформацією про порядок оформлення документів, які підтверджують право постійного користування земельними ділянками залізного транспорту державними підприємствами (залізницями).
Порядок надання з/д не змінився ст.123 ЗКУ, а далі реєстрація з/д, реєстрація права мінюстом.

Додано: 24 січня 2013 12:33
Zuri
Мене цікавлять особливості .... наприклад: претинає залізниця річку, під річкою і ПЗС яка категорія землі?

Додано: 24 січня 2013 12:42
makctos
Zuri писав:Мене цікавлять особливості .... наприклад: претинає залізниця річку, під річкою і ПЗС яка категорія землі?
Землі (67 - Залізничного транспорту), могу кинути обмінник, но ще в іn4.
пример.jpg

Додано: 24 січня 2013 12:56
Zuri
makctos писав:Землі (67 - Залізничного транспорту), могу кинути обмінник, но ще в іn4.
Буду вдячний

Додано: 24 січня 2013 21:02
Solpadeine
на сьогодні документи, що посвідчують право постійного користування прямо навіть не передбачені Nenayu держакти на право постійного користування, видані до 2013 року залишаються чинними, а от як буде далі - хто його знає... можливо - буде лише рішення про надання в користування та витяг з Реєстру прав

Додано: 25 січня 2013 11:22
doslidnik
Solpadeine писав:витяг з Реєстру прав
Я думаю лише витяг з реєстру. рішення/розпорядження це вже другорядне.

Додано: 25 січня 2013 12:25
ValD
doslidnik писав:рішення/розпорядження це вже другорядне.
Як це рішення стало другорядним????

Додано: 25 січня 2013 21:19
Solpadeine
ValD писав:Як це рішення стало другорядним????
справа в тому, що вноситься інформація щодо права власності/користування на підставі рішення РЕЄСТРАТОРА...а от чи є рішення ОМС чи виконавчої влади правовстановлюючим документом - це питання... ))))))

Додано: 28 січня 2013 11:09
ValD
Solpadeine писав:справа в тому, що вноситься інформація щодо права власності/користування на підставі рішення РЕЄСТРАТОРА...а от чи є рішення ОМС чи виконавчої влади правовстановлюючим документом - це питання... ))))))
Державний реєстратор приймає рішення про державну реєстрацію прав та їх обмежень або відмову в такій реєстрації....але підстави для для державної реєстації це зовсім інше (ст.19 ЗУ Про державну реєстрацію речових прав....серед яких передбачені документи, що підтверджують виникнення, перехід, припинення прав на нерухоме майно, поданих органу державної реєстрації прав разом із заявою (а це можуть бути і рішення).
Крім того спочатку державний кадастровий реєстратор здійснює реєстрацію з/д, на підставі рішення про затвердження документації із землеустрою, а вже після цього подється заява на реєстрацію прав та їх обтяжень щодо такої з/д......Чи я щось не так розумію????

Додано: 28 січня 2013 20:04
Solpadeine
фактично в нас жодним нормативно-правовим актом не передбачено, що рішення є правовстановлюючим документом Nenayu

Додано: 18 вересня 2014 15:26
Kris_2015
добрый! вот нашла эту тему! подскажите есть разрешение на отвод в пользование! какие еще нужны доки для составление проекта и каков процесс согласования в киевземе и архитектуре?

Re: Оформлення права постійного користування землями під залізницями

Додано: 13 листопада 2014 17:18
Саньок
allyusik писав: це колії нашого державного підприємства на території іншого заводу. Як вирішується це питання?
Якщо земля під коліями знаходиться у власності чи користуванні іншого "завода", на яку єсть правовстановлюючі документи, то краще оформляти як земельний сервітут (до речі описані види земельного севітуту в ЗКУ не є вичерпним). Оренду ні.

Якщо у "завода" правовстановлюч. док не має, можливий варіант оформлення на власника майна (колій). Але потрібно вивчати документи та ситуацію що склалася в процесі експлуатації колій чи користування землею, а потім робити висновки, щодо можливості оформлення прав.док.
allyusik писав: І що потрібно зробити щоб оформити ці землі в постійне користування.
На це питання дуже широка відповідь, перше з чого почати - підготовка матеріалів та документів на отримання дозволу на розробку землевпорядної документації від органу до якого належить право розпоряджатися землями. Чи то ОМС чи Обасне упрв., райдежадм.... Banned

Охранная зона железной дороги

Додано: 30 травня 2019 16:05
юлія 2019
Доброго дня! За межами населених пунктів проходять землі залізниці (кадастровий номер є, право постійного користув зареєстров). З прокуратури на с/р надійшов запит про те, чи не розорюються землі залізниць? Як правильно відписати? Землі державної власності. Як розуміти ,,розорюються,,?????? :-(

Охранная зона железной дороги

Додано: 30 травня 2019 17:11
alex134
юлія 2019, ЗУ "Про транспорт" ст. 11
► Показати
можуть це мати на увазі, або ст. 6 ЗУ "Про залізничний транспорт"
► Показати
Гадати можна довго, що саме від Вас хочуть побачити, але краще відписати і по тому, і по тому.

Все про землі під залізницями

Додано: 30 травня 2019 17:27
Astreya
юлія 2019 писав: 30 травня 2019 16:05 Як розуміти ,,розорюються,
мається на увазі в смузі відводу залізниці, яка включає не тільки залізничне полотно,а й прилеглу територію

Все про землі під залізницями

Додано: 30 травня 2019 17:28
Volodar
юлія 2019 писав: 30 травня 2019 16:05 З прокуратури на с/р надійшов запит про те, чи не розорюються землі залізниць?
Як питають, так і відповідати: Запит стосуються земель, що не є комунальною власністю. Інформація у сільраді відсутня.

Все про землі під залізницями

Додано: 30 травня 2019 17:32
ппзкб
юлія 2019, а ще знайти їм статейку, хто здійснює контроль над використанням земель, і нехай там шукають

Все про землі під залізницями

Додано: 30 травня 2019 17:33
Astreya
Volodar писав: 30 травня 2019 17:28 Запит стосуються земель, що не є комунальною власністю.
ну... На місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування покладається організація виконання робіт з благоустрою привокзальних площ, спорудження та впорядкування під'їздів до залізничних станцій, забезпечення їх телефонним зв'язком та транспортним сполученням з населеними пунктами за місцем розташування станцій, запобігання правопорушенням на залізничному транспорті. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування взаємодіють з підприємствами залізничного транспорту з метою поліпшення використання транспортних засобів власниками вантажів, злагодженої роботи з іншими видами транспорту, розвитку (в тому числі на пайових засадах) транспортної і соціальної інфраструктури щодо обслуговування пасажирів та економіки регіонів
стаття 7 закону про залізничний транспорт

Все про землі під залізницями

Додано: 30 травня 2019 18:19
ппзкб
Astreya, це да, але контроль за використанням земель здійснюють інші ограни, крім того наврядчи залізниця відокремила свої землі межевими знаками, як цього вимагає закон, щоб омс чи будь хто міг проконтролювати їх використання

Все про землі під залізницями

Додано: 31 травня 2019 10:48
Volodar
Astreya писав: 30 травня 2019 17:33 На місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування покладається організація виконання робіт з благоустрою привокзальних площ, спорудження та впорядкування під'їздів до залізничних станцій, забезпечення їх телефонним зв'язком та транспортним сполученням з населеними пунктами за місцем розташування станцій, запобігання правопорушенням на залізничному транспорті.
1. Тут солянка у органах, які здійснюють повноваження: органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування. Тому дивимося спеціальний закон, наприклад "про благоустрій населених пунктів" (за межами населеного пункту, це вже як нібито і не нерегуляюється) і ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні". Якщо в цих законах не має "забезпечення їх телефонним зв'язком та транспортним сполученням з населеними пунктами за місцем розташування станцій" то і це не є повноваженнями ОМС
2. "покладається організація виконання робіт" але це ж не виконання! це "організація".