Розпорядження земельними ділянками с/г призначення органами Держземагентства
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Спец
- Репутація: 1
- Область: Вінницька
- Місце роботи: ДЗК(область, район)
Re: Розпорядження земельними ділянками с/г призначення органами Держземагентства
Шановні форумчани я впевнений, що головні управління Держземагентства в областях повинні оприлюднювати свої рішення в частині розпорядження землями с/г призначення. Якщо так, то підскажіть де законодавчо зафіксована така обов'язковість. Дякую!
- solim
- Спец
- Репутація: 188
- Область: Рівненська
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Re: Розпорядження земельними ділянками с/г призначення органами Держземагентства
Ні. В рамках доступу до публічної інформації можете запитати про кількість рішень і на яку площу (скільки у власність/оренду).
Якщо в наказах є прізвища громадян, то це вже конфіденційна інформація.
Крім того, всі накази скануються і надсилаються в ДЗА.
-
- Спец
- Репутація: 2
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Контактна інформація:
Звертаємось до депутатів ВР України поверніть право розпоряджень земель сільськогосподарського призначення на районний рівень!!!
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: Волинська
-
- Спец
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Юридичні послуги
Про некомпетентність правда, але і про ненажерливість облземів теж правда...
Цікаво як можна робити поділ ЗД, право на яку не виникло, так як не зареєстроване?
Шахрайська інвентаризація - прикриття для відмов та корупції!!!
Цікаво як можна робити поділ ЗД, право на яку не виникло, так як не зареєстроване?
Шахрайська інвентаризація - прикриття для відмов та корупції!!!
-
- Молоденький(ка)
Маємо те що маємо. Саме обідно те що землю хочемо не для того щоб продавати чи ще щось таке, а лише для того щоб мати можливість працювати і щось трохи заробляти
-
- Вже не початківець
- Область: Київська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
А шо робити з немотивованими відповідями сільських рад????
-
- Молоденький(ка)
Але ж це поки тільки проект змін до земельного кодексу. А як тоді бути з тим що наказ держземагенства суперечить чинному земельному кодексу? А як бути з тим коли сільська рада дає не вмотивовану відповідь? А як бути з тим що коли сільська рада дає невмотивовану відповідь і це служить причиною відмови головним управлінням? Знову судитися? Але ж я не юрист, а винаймати юриста.... дорого... От і доводиться самому писати ....читати....шукати....для суду підстави через які суд не зможе вже просто відмовити у задоволенні позову. Я розумію що це не моя робота як позивача доказувати свою правоту, а відповідача (управління держземагенства) доказати правоту відмови, але у мене на практиці було якраз навпаки і не вони доводили що правомірно мені відмовили, а я що вони неправомірно відмовили мені.
- solim
- Спец
Ну чому ж немотивованими...
Рада є органом, що представляє відповідні територіальні громади та здійснює від їх імені та в їх інтересах визначені функції і повноваження. Якби залежало від мене, то я нікому нізаяких умов не надавав би безоплатно землю у власність - або купуй, або в оренду - з державницької позиції це найкраще.
Якщо рада вважає, що недоцільно давати землю нежителю села, то це логічно. Якщо по-розумному, то запропонували б 0,10 га у власність (нежителю села для осг хватить), або 2 га в оренду (якщо хочете працювати на землі, то орендна плата не буде непосильною).
Можливість особистої зацікавленості сільського голови обговорювати не хочу
- Дмитро Брянцев
- Спец
- Репутація: 5
- Область: Кіровоградська
Не погоджуюсь з Вами.
Щодо роботи ГУ держземагенств по видачі дозволів і затверджень думка одна – передача повноважень розпоряджання землями поза межами органам місцевого самоврядування, або, у крайному випадку, поверення попередніх повноважень РДА.andriy1983 писав: От можу розказати власні митарства. Про звернення до обласного держземагенства і епопеї з судом в цій темі є. А от і продовження. Після рішення суду через місяць нам дали дозвіл на поділ зем. (проінвентаризованої) ділянки поза населеним пунктом для надання у власність. Розробили тех. док. Тоді подали заяву на затвердження - заставили написати в ній що просимо затвердити і надати дозвіл на виділення бо в першій заяві було вказано поділ для виділення а не поділ з виділенням. Тепер от місяць чекаємо на друге рішення. Сказали що рішення буде через 2 тижні.
Досить поширена ситуація, але висвітлена з одного боку.andriy1983 писав: Через два тижні перетелефонував і відповідь уже була друга - ми тільки звернулися вчора з листом в сільську рада щоб дала дозвіл згідно з отим розпорядженням держземагенства про погодження з місцевими радами. Так от через день звонять з селищної ради і кажуть що в селі уже бунт - люди кричать бо хочуть зробити на тій землі громадське пасовище (хоча я знаю що люди з села ще і не чули про те що я хочу ту землю і до того ж та земля стоїть уже напевне років 10 просто з бурянами і ніхто там худоби не пасе). Та і в заяві що я писав на держкомзем не стоїть правильна адреса моєї приписки приписаний я в місті, а будинок маю в тому селі ( купив будинок декілька років тому переробив техпаспорт на будинок відразу після купівлі на себе, а селищна рада десь там змінювала нумерацію будинків і тепер у мене в документах на будинок стоїть неправильна адреса), тож мою заяву сільська рада може і не розглядати бо у мене неправильно оформлена заява з неправильною адресою. Та і взагалі сказав сільський голова ми ту заяву може розглянемо на черговій сесії десь через місяць і тоді і дамо відповідь. Отака епопея у нас тепер з сільською радою. І тепер більш ніж впевнений що відповідь з сільської ради буде або негативна через 10 днів (так як хочуть згідно того наказа держземагенства), або ж негативна але уже після сесії. тоді питання - яку відповідь дасть держземагенство? Хоча думаю знову дуде негативна бо сільська рада не погоджується щоб вони нам дали ту землю ( хоча ще раз повторюся вона стоїть пусткою з бурянами). І що знову судитися? Вже і так 9 місяців боремося. Що саме цікаво це не є близько біля міста, а далеке і маленьке село. Всі жителі села мають паї - тож землі вистачає.
Дійсно, в багатьох селах більшість селян мають паї, але з моменту розпайовки минуло вже більше 20-ти років в селах з`явилися нові люди, молодь і молоді сім`ї у яких не має землі окрім, можливо, присадибок, але які живуть і працюють в селі вже не один рік. Землі в межах села роздані, або майже роздані, а поза межами обширні пасовища, де колись були городні бригади. Багато хто з селян і знає про ці землі (в т.ч. і ті хто був би не проти отримати ділянку для ОСГ), але після відповіді чи-то землевпорядника, чи-то сільського голови: «землі не має», або «звертайтеся в область», більшість із них махають рукой на цей клопіт....
І ось тут з`являється городянин(и) (в моєму випадку іноземець, який оформлює землю на жінку-українку), який претендує на частину відомих, але заброшених земель. Звісно зчиняється галас не лише селян: «а ми ж питали...», «а ми ж писали..., а ви нам "відказали"», а й депутатів: «не нашим – можна, а нашим – ні!?», «Ми проти...». Такий менталітет.
Звісно, якщо провести роз`яснювальну та просвітну роботу не лише серед депутатів, а серед селян органом МС (та й самим претендентом) – розуміння можна досягнути.
Розуміти також треба і сільську громаду – якщо один орендар ставка приходить в сільську раду і питає: «чи не буде громада проти?», або хоча б: «збираюсь брати в оренду ставок», а другий – напряму «по закону» в область, яка його направляє за погодженням потім в раду, а в ній ніхто ні сном, ні духом не знав ні про яку оренду – то яке відношення буде у депутатів і громади до такого орендаря?!
Буває таке. (Можливо, містами і сам такий 5+5=? ). Частково це з вини самих землевпорядників і сільських голів, частково - за відсутності будь-якої роботи з боку райземів щодо проведення семінарів, роз`яснень, курсів підвищення кваліфікації для голів та землевпорядників ОМС.
А тут хотілося б спитати: чи є в Вас договір куплі-продажу ділянки, і чи зареєстрована вона?andriy1983 писав: Я їй кажу що маю - колись купив , на що вона мені каже - то ви уже тут у нас будинок з землею купити не можете бо землю можна отримати лише раз. Я довго й нудно їй пояснював що отримати можна лише раз , а я не отримував жодного, а лише колись купив і тепер знову хочу купити ан що вона ще звонила в район і довго у них перепитувала перш ніж заспокоїтися.
- solim
- Спец
Думаю, що розпоряджатися повинні ради - місцева, районна, обласна, верховна - це виборчий орган і їх рішення не є одноосібним. Від розпорядження РДА, ОДА, КМУ однозначіно варто відмовлятися.
- Дмитро Брянцев
- Спец
Дійсно, можливо, так буде краще.solim писав:Думаю, що розпоряджатися повинні ради - місцева, районна, обласна, верховна - це виборчий орган і їх рішення не є одноосібним. Від розпорядження РДА, ОДА, КМУ однозначіно варто відмовлятися.
-
- Молоденький(ка)
Стосовно не жителів села - 4 роки тому купив будинок старенький і на скільки вистачає грошей щоб можна було жити роблю. Стосовно документів - так є договір купівлі продажу будинку, земельних ділянок і все переоформлене. Стосовно свої-не свої і пруться зразу в облзем - спочатку був похід в сільську раду з питанням чи є щось що можна виділити щоб працювати на селі - відповідь нічого немає. Я сам з села, пішов навчатися в місто, 10 років в місті, а при теперішніх зарплатах і цінах на житло заробити малоймовірно тому знову хочу перебратися в село, але щоб там жит тре мати з чогось прибуток, а в селі то лише від землі.
-
- Молоденький(ка)
Шановні форумчани - потрібна порада. Чи може держземагенство продовжувати термін розгляду заяв про наданя дозволу про виділення зем. ділянки поза населеним пунктом понад 30 днів? Чи є підставою для відмови виділення ділянки під ОСГ держземагенством поза населеним пунктом відповідь сільради про відмову в погодженні виділення?
- Поковба
- Спец
- Область: Закарпатська
- Контактна інформація:
Ні. Пункт сьомий статті 118 ЗКУ чітко вказує, що "Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні.".
Ні. Знову цей же ж пункт статті 118 ЗКУ вказує нам, що "Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.". Тобто тут вказані виключні підстави в відмови. Ішних не може бути, навіть, якщо дуже просить Гройсман.
-
- Молоденький(ка)
Так то воно так - але як практично вийти з ситуації - термін вийшов, а в держземагенстві кажуть звоніть через 3 дні, бо є відмова з сільської ради і ми ще думаємо. Що робити?
- Поковба
- Спец
- Область: Закарпатська
- Контактна інформація:
То зачекайте. 3 дні - не так уже і багато. Урядовці створили для Держземагенства цілу проблему. Зобовязали брати погодження від сільських, селищних, міських рад при відведенні зем. ділянок за межами нас. пунктів - не внісши відповідні зміни до законодавства. То що їм зараз робити? Не виконувати вказівки уряду чи не виконувати вимоги законодавства?
- Дмитро Брянцев
- Спец
-
- Молоденький(ка)
Ось цього ми поки ще не знаємо.
Відправлено через 13 хвилини 12 секунди:
Підозрюю що під приводом бажання створити громадське пасовище ( хоча навкруги також землі з призначенням пасовище благополучно горють багато років, а цим куском ніхто не користується, не горе і не пасе худобу просто стоїть в буряні вище голови)
Відправлено через 13 хвилини 12 секунди:
Підозрюю що під приводом бажання створити громадське пасовище ( хоча навкруги також землі з призначенням пасовище благополучно горють багато років, а цим куском ніхто не користується, не горе і не пасе худобу просто стоїть в буряні вище голови)
-
- Молоденький(ка)
- Область: Чернігівська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Друзі допоможіть в такому питанню.-людина отримала рішення РДА на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення зем ділянки в оренду(2011рік) і не виготовила її(І не збираетьця) яким чином тепер цю ділянку можна отримати в оренду.
-
- Спец
- Репутація: 88
- Область: Черкаська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
АГРОІНТЕНС1, звернутися (якщо це с/г землі) в головне управління ДЗА з відповідним клопотанням. Якщо той громадянин що отримав дозвіл в РДА не збирається виготовляти документацію, то хай інший скористається правом її оренди. А взагалі краще якось скасувати те розпорядження РДА, якщо воно не містило термін дії.
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
підстави для скасування?cerdred писав:АГРОІНТЕНС1, А взагалі краще якось скасувати те розпорядження РДА, якщо воно не містило термін дії.