Використання орендованих земель - консолідація...

Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Борщ
Спец
Спец
Повідомлень: 302
З нами з: 09 листопада 2010 17:10
Репутація: 0
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Використання орендованих земель - консолідація...

Повідомлення Борщ »

Пропоную в цій темі обговорити проблему викоритсання землі, коли на масиві частину ділянок орендує один орендар, а частину інший. Хто як виходить із ситуації щоб сконсолідувати собі землю для зручності обробітку?

Зрозуміло, що вихід тут один - це договори суборенди. Однак, думаю, що багато хто зі мною погодиться, що договрри суборенди - це ще той геморой. Не завжди в договорі прописується укладання договору суборенди без згоди власника, я якщо із згодою - то треба ще її письмово отримати. Та й сам договір суборенди не може виходити за "рамки" умов договору оренди.
Давайте ділитись досвідом morgayu
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

Така "шахматка" - майже скрізь. Обробляють все одно масивами на основі усних домовленостей.
Мабуть краще зробити дво(три)-сторонній договір спільного обробітку землі (обміну ділянками для оптимального чи раціонального обробітку землі - назву можна підібрати по суті), де це зафіксувати та прикласти схему-креслення цих ділянок, про які домовились. Без усяких реєстрацій, бо це ніяка не суборенда.
Непогано було б копії включити у проект ЗУ щодо впорядкування сівозмін та угідь...
Борщ
Спец
Спец
Повідомлень: 302
З нами з: 09 листопада 2010 17:10
Репутація: 0
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Борщ »

Якби ст .14 ЗУ "Про порядкок виділення в натурі на місцевості земельних часток (паїв)" якось більш розширити...
Аватар користувача
amenshun
Спец
Спец
Повідомлень: 203
З нами з: 13 вересня 2009 07:55
Репутація: 1
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення amenshun »

Основна помилка Кучми і єже с нім у сільськогосподарській галузі це паювання земель колективної власності. Тепер земельною одиницею на селі стала ділянка (пай), а треба було, як мінімум залишати земельною одиницею поле, чи масив полів включених у польову (кормову та ін.) сівозміну. І будь-ласка, інвестори, беріть це поле чи масив (сівозміну) і працюйте. Та в нас же "піклувались" про селян lol2 та слухались заокеанських дядів.
В результаті бардак у використанні земель сільськогосподарського призначення. А селянин як був бідний без паю, так і залишиться бідним із паєм.
Зате купа дядічок і тіточок піднімають непогані грошики, а влада піклується про зроблених безробітними колгоспників.

Тепер здається придумали законопроект про консолідацію земель у ВР. Та хто ж його приме? Кому він потрібний? Хіба що так випишуть, шо на цьому можна буде заробити більше ніж на паюванні у свій час.

Особливо гарно зараз працювати над проектами еколого-економічного обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь - паї шахматкою, всередині їх самовільно використовувані проектні шляхи, паї ріллі нарізані на змитих грунтах та на недопустимих ухилах. Товаровиробники у яких нема скотарства орендують кормові угіддя і сіють на них просапні культури bayan
Відповісти