Сторінка 1 з 1

Ділянка на аукціон для колективного гаражного будівництва

Додано: 20 лютого 2013 14:28
DANEK
Рада хоче виставити на торги з продажу права оренди земельну ділянку для колективного гаражного будівництва. Код КВЦПЗ -02.02. – землі житлової забудови для колективного гаражного будівництва. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови.
Стаття 41 ЗКУ. Земельні ділянки житлово-будівельних (житлових) і гаражно-будівельних кооперативів
1. Житлово-будівельним (житловим) та гаражно-будівельним кооперативам за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування земельні ділянки для житлового і гаражного будівництва передаються безоплатно у власність або надаються в оренду у розмірі, який встановлюється відповідно до затвердженої містобудівної документації.
Хто може бути учасником даних торгів – гаражно-будівельний кооператив чи люба фізична або юридична особа?

Додано: 20 лютого 2013 15:25
Борщ
Учасником земельних торгів є фізична або юридична особа, яка подала виконавцю земельних торгів документи зазначені в ст 137 ЗКУ, сплатила реєстраційний та гарантійний внески, зареєстрована в книзі реєстрації учасників земельних торгів і відповдно до закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою що виставляється на земельні торги.
Виконавець земельних торгів повинен подати оголошення про проведення земельних торгів в ЗМІ.
Взято із ЗУ Провнесення змін до ЗКУ щодо порядку проведння земельних торгів у формі аукціону.
Отже учасниками земельних торгів можуть бути всі перелічені Вами особи.

Додано: 20 лютого 2013 15:43
ValD
Борщ писав:відповдно до закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою що виставляється на земельні торги
Розмірковуючи, що передбачається продати право оренди на земельну ділянку
DANEK писав: для колективного гаражного будівництва
відповідно до ст.41 ЗКУ такі ділянки передаються саме кооперативам, передача таких ділянок громадянам не передбачена......отже громадянин не може бути учасником торгів з/д з таким функціональним використанням.....

Додано: 21 лютого 2013 08:02
DANEK
ValD писав:отже громадянин не може бути учасником торгів з/д з таким функціональним використанням.....
Тоді відповідно і ніяка інша юридична особа не може бути учасником торгів крім гаражного кооперативу
Борщ писав:відповідно до закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою що виставляється на земельні торги.

Додано: 21 лютого 2013 10:36
Борщ
ValD писав:відповідно до ст.41 ЗКУ такі ділянки передаються саме кооперативам,
І які ж тоді торги відбудуться? lol2 . Необхідно, щоб гаражний кооператив шукав собі конкурента - інший гаражний кооператив. Та щей завчасно домовися з ним, а раптом програє.

Додано: 21 лютого 2013 12:22
DANEK
Борщ писав:І які ж тоді торги відбудуться? . Необхідно, щоб гаражний кооператив шукав собі конкурента - інший гаражний кооператив. Та щей завчасно домовися з ним, а раптом програє.
Ст. 137 ЗКУ п.15. Лот виставляється на торги за наявності не менш як двох учасників. Виходить що так.

Додано: 21 лютого 2013 12:43
Борщ
DANEK писав:Рада хоче виставити на торги з продажу права оренди земельну ділянку для колективного гаражного будівництва.
Відповідно до ЗУ "Про внесення змін до ЗКУ щодо порядку проведння земельних торгів у формі аукціону" ,
DANEK писав:Рада
,повинна заключити договір про надання послуг з проведення акуціону з Виконавцем земельних торгів. Проводити такі торги мають сертифіковані виконавці. От вони і мають знати, хто може бути учасником.

Додано: 21 лютого 2013 14:37
DANEK
Борщ писав:,Рада повинна заключити договір про надання послуг з проведення акуціону з Виконавцем земельних торгів. Проводити такі торги мають сертифіковані виконавці. От вони і мають знати, хто може бути учасником.
Згіден, але ж і рада має це знати, бо не хочеться виставляти земельну ділянку на торги (запускати весь цей механізм з конкурсами та оголошеннями і т.д.) не знаючи кому вона може цю ділянку надати в оренду для даного цільового призначення , а потім коли залишається тільки провести торги, сказати: "Ой, вибачте, так сталося Sorri ."

Додано: 21 лютого 2013 16:25
ValD
Борщ писав:І які ж тоді торги відбудуться? . Необхідно, щоб гаражний кооператив шукав собі конкурента - інший гаражний кооператив. Та щей завчасно домовися з ним, а раптом програє.
Таким же образом могут договориться и граждане, в большинстве случаев так торги и проходят morgny

Додано: 25 лютого 2013 09:32
Борщ
ValD писав:Таким же образом могут договориться и граждане
Громадяни, які представляють гаражний кооператив?

Додано: 03 березня 2013 19:34
chery2005
ни разу...ни когда аукционы не проводились по другому!каждый заинтерисованый в провидению и контроле ситуации на нем..всегда ищет пару,для аукциона!!!! Krutelyk

Додано: 06 червня 2013 10:57
Nata14
Если для участия в аукционе зарегистрирован 1 участник и на повторных торгах участвует тот же участник - земля продается ему за стартовой ценой (ст.138 ЗКУ)

Додано: 14 січня 2014 10:27
liyily0501
саме так, можливо аукціон з одгим учасником, тільки відбудеться він двічі. Тобто повторнмй аукціон и ГАРАЖ ваш

Ділянка на аукціон для колективного гаражного будівництва

Додано: 07 квітня 2021 16:17
zemleustriy-ocinka
Колеги, з яким цільовим призначення Житлово-будівельному кооперативу можуть передати безоплатно у власність земельну ділянку для будівництва?