Сторінка 1 з 1

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 03 березня 2013 16:18
vov10
До якого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування звертатися про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в довгострокову оренду землі запасу сільськогосподарського призначення (сіножаті)під цільове використання користування надрами (торф ст. 150 ст. 20 ЗКУ)?
На якому етапі підготовки документів здійснюється зміна цільового призначення земель сільськогосподарського призначення в землі промисловості ?
Чи потрібно розробляти детальний план території торф’яника при відведенні земельної ділянки, яка не буде використовуватися для містобудівних потреб (ЗУ Про регулювання містобудівної діяльності ст. 24 п.3)?

Додано: 08 жовтня 2013 22:01
cerdred
Підкажіть наступне: є земельна ділянка (рілля) в межах населеного пункту, яка є особливо цінною (згідно картографічного матеріалу), відводиться для будівництва об'єкту соціально-культурного призначення (тобто вже не с/г угіддя). В проекті є заключення інституту землеустрою, що ця земля на момент відведення вже не є особливо цінною. Достатньо подібного роду заключення щоб безболезненно погодити даний проект землеустрою? Чи може ще щось потрібно?
Дякую.

Re: Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 16 липня 2015 16:53
julia
cerdred, Вам необхідно розробити технічну документацію із землеустрою по грунтовому обстеженню земельної ділянки (розробник Інститут землеустрою), далі матеріали обстеження необхідно передати в районний відділ держземагентства для внесення відомостей про грунтовий покрив. Таким чином, згідно матеріалів обстеженя земельної ділянки, ви виключите із статистичної звітності особливо цінні землі.

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 29 серпня 2016 14:32
cerdred
Земельна ділянка з особливо цінними грунтами для товарного с/г виробництва, перебуває в оренді СТОВ. СТОВ дає згоду, на вилучення з користування частини земельної ділянки з подальшим її наданням у власність громадянину для ОСГ. ч. 6 статті 20 ЗКУ забороняє зміну цільового призначення особливо цінних земель. Тобто, виходить, громадянину нічого не світить, правильно я розумію?

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 30 серпня 2016 10:54
Андрей1978
cerdred писав: правильно я розумію?
Ні, не правильно. СТОВ використовує землі сільськогосподарського призначення, напевно, для товарного виробництва. І громадянин буде використовувати землі сільськогосподарського призначення для ведення ОСГ. Зміниться вид використання земельної ділянки. Тобто читай п.5 ст. 20 ЗКУ. Буде поділ - для формування ділянок, а потім рішення про передачу разом з визначенням виду викорастання.

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 30 серпня 2016 11:50
т-а-м-а-р-а-
земли сельхозназначения это категория земель. "Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва" код целевого назначения 01.01, а для "Для ведення особистого селянського господарства" код целевого назначение 01.03. это разные целевые, в границах одной категории земель. Это не вид пользования земельного участка.

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 30 серпня 2016 12:06
ппзкб
т-а-м-а-р-а-, Причому категорія до цільового?. Це різні види в межах одного цільового. Або якщо вже точно до "букви": розділ 01 - підрозділ 01.01 або 01.03

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 30 серпня 2016 13:35
т-а-м-а-р-а-
ппзкб, 01.01. и 01.03. это не "вид використання" это целевые.
А вид использования это, к примеру, "для вирощування зернових" "для вирощування та переробки м’ясних виробів (м’яса птиці)"

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 30 серпня 2016 20:15
cerdred
cerdred писав: Земельна ділянка з особливо цінними грунтами для товарного с/г виробництва, перебуває в оренді СТОВ. СТОВ дає згоду, на вилучення з користування частини земельної ділянки з подальшим її наданням у власність громадянину для ОСГ. ч. 6 статті 20 ЗКУ забороняє зміну цільового призначення особливо цінних земель. Тобто, виходить, громадянину нічого не світить, правильно я розумію?
А в кого траплялись подібні випадки? У нас мали місце. Було ТСВ, зробили поділ, і ГУ надало дозвіл на розробку проектів громадянам для ОСГ. Проекти пройшли обов'язкову експертизу, без зауважень, для затвердження ГУ у нас вимагає довідку про склад грунтів, де було вказано особливо цінні землі, проект містив згоду ТОВ на вилучення (це вже повинно натякнути на те що особливо цінна товарка стане ОСГ), і жодних нарікань до проекту. Мож все таки є якийсь ньюанс? І якщо така зміна призначення особливо цінних земель заборонена, то я не впевнений, що ГУ так жестко обложалось....

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 02 вересня 2016 12:51
cerdred
ппзкб писав: т-а-м-а-р-а-, Причому категорія до цільового?. Це різні види в межах одного цільового. Або якщо вже точно до "букви": розділ 01 - підрозділ 01.01 або 01.03
То виходить, що розділ 1 "Землі сільськогосподарського призначення" це щось типу основного цільового призначення, а 01.01., 01.03 і т.д це щось типу підвиди? Чи я щось не так зрозумів?
► Показати

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 02 вересня 2016 12:56
ппзкб
cerdred, Я розумію так. Коментаріїв по цьому поводу не знайшов

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 08 грудня 2016 13:53
Alino4ka
Допоможіть у такій ситуації. Я маю Державний акт на право власності на земельну ділянку для ведення фермерського господарства, площа 2,0 га, Чи можу я поміняти цільовое на ОСГ, якщо це особливо цінні грунти, і чи треба розробляти проект по зміні цільового призначення чи просто проект на відведення зем дліянки для ОСГ

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 08 грудня 2016 14:30
cerdred
Alino4ka,
ЗКУ не забороняє змінювати ЦП із ФГ на ОСГ, заборонена тільки ВТСВ міняти якщо перебувають у власності громадян та юросіб.
Зміна ЦП проводиться проектом відведення земельної ділянки (в дужках у назві можна дописати у разі зміни цільового призначення).
Ст. 20 ЗКУ
Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.
Цікавіша частина 6 ст. 20 ЗКУ:
Зміна цільового призначення особливо цінних земель допускається лише для розміщення на них об'єктів загальнодержавного значення, доріг, ліній електропередачі та зв'язку, трубопроводів, осушувальних і зрошувальних каналів, геодезичних пунктів, житла, об'єктів соціально-культурного призначення, об'єктів, пов'язаних з видобуванням корисних копалин, нафтових і газових свердловин та виробничих споруд, пов'язаних з їх експлуатацією, а також у разі відчуження земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності, віднесення земель, зазначених у пунктах "а" і "б" частини першої статті 150 цього Кодексу, до земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення.
Я так розумію, якщо в Вашому випадку дійсно потрібно розробляти проект відведення у разі зміни призначення, то виходить, що міняти його можна тільки для того, що вказано в частині 6.... Самому цікаве дане питання, але конкретної відповіді на нього так і не знайшов...
У нас зараз є землі, які надані ще РДА товариставам для ведення ТСВ, і землі є особливо цінними. Зараз із них відводять землі громадянам для ОСГ, розробляються проекти відведення, проходять без проблем експертизу.

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 24 вересня 2017 13:36
Working Day
Добрий день! Підкажіть будь ласка людина придбала садовий будинок, на приватизованій земельній
ділянці, де не змогла приписатись, бо треба перевести його на житловий.
При зміні цільового використання земельної ділянки 0,0600 га з
індивідуального садівництва на будівництво і обслуговування житлового
будинку, господарських будівель і споруд в межах міста обласного
підпорядкування, зміна цільового відповідає плану зонування території.
Але, згідно даних нормативно грошової оцінки це землі особливо цінні.
Як в такому разі погоджується проект землеустрою, якщо в
ст. 20 ЗКУ п. 6 Зміна цільового призначення особливо цінних земель
допускається лише для розміщення на них об’єктів загальнодержавного
значення, доріг, ліній електропередачі та зв’язку, трубопроводів,
осушувальних і зрошувальних каналів, геодезичних пунктів, житла,… Буду дуже вдячна за допомогу!

Зміна цільового призначення особливо цінних земель 2013

Додано: 24 вересня 2017 22:24
Astreya
Working Day, ви можете не змінювати цп ділянки, переведіть будинок в житловий, зараз закон це дозволяє зробити, при умові що дім відповідає житловим нормам.