Современная нормативная база в отечественной геодезии

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Современная нормативная база в отечественной геодезии

Повідомлення Chernov »

Не будем задавать традиционных вопросов, типа "Кто виноват?" и "Что делать?"
Думаю, что все понимают, что работать по старым инструкциям с новыми технологиями по меньшей мере, неразумно, да и расточительно.
В первую очередь, это касается ГНСС методов, но и в других областях, в частности, в фотограмметрии и даже почти традиционной тахеометрии все больше ощущается тормоз нормативной базы более, чем полувековой давности.
Существующая ГГС - тоже не более, чем фикция.
А требования производить измерения от нее при нынешнем ее состоянии и наличии альтернативной сети перманентных ГНСС станций - преступное лицемерие.
Итак, вопрос - кто должен разрабатывать новые инструкции?
На сайте http://www.gki.com.ua/about-institute-ua.html прямо сказано первым руководителем, что НИИГК считает своим долгом
розроблення нормативних документів та стандартів;
Однако некоторые его сотрудники считают иначе
gps_nik писав:Кому шо, а курці просо... Да что Вы прицепились к НИИГК как "банный лист"??? В том, что нет нацонального аналога ГНСС тоже НИИГК виновато???
Понятно, что в сделке со стульями хотелось бы деньги вперед...
Но не хотелось бы, чтобы в свете вновь принимаемых законов /viewtopic.php?p=99748#p99748 геонадзор мог бы наказывать тех, кто работает на современном оборудовании по современным технологиям, которые почему-то не отражены в существующей нормативной базе....
Так что без "Кто виноват?" и "Что делать?" все же не обойтись....

[upd=1371266450][/upd]
В этом деле ясно видны враги и их финансовые интересы.
В первую очередь - это департамент геодезии земагенства - они хотят впаривать нам за неадекватные деньги неадекватные (в 90% случаев не измеренные, а исчисленные) координаты зачастую уже несуществующих пунктов ГГС.
Они же рвутся "перевиряты" нашу деятельность, с целью вымагания взятки, или, на крайняк, штрафа.
И, если вовремя не научиться защищаться - худо будет всем.
часопис
Спец
Спец
Повідомлень: 288
З нами з: 09 лютого 2009 18:11
Репутація: 5
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення часопис »

Chernov писав:Понятно, что в сделке со стульями хотелось бы деньги вперед
стульев нет и не будет априори. это уже всем понятно. импотенты, короче.
Є добра українська поговірка: не тратьте куме сили, спускайтеся на дно.
Аватар користувача
Землемір
Спец
Спец
Повідомлень: 58
З нами з: 09 квітня 2010 22:13
Репутація: 0
Область: Чернівецька

Повідомлення Землемір »

На мою думку щоб вирішити проблему потрідно налагодити двох сторонній звязок. Поставити стаціонарні 2-3 GPS станції в області(більше при необхідності) вони по факту є у привтників і вони постійно прцюють. По особистому електронному запиту отримати файл з приймача по електронці за той день який мене цікавить і заплати 50 грн. ну максимум до 100 грн.
Все.

Після обробки отримуєм схему привязки і точні дані привязки для чого бігати по пунктах, якщо у 80% проектиних землевпорядних організацях є GPS приймачі. В пояснювальній записці описуєм.

При використанні отриманого фалу пропишить умови використання тоб-то умовно не більши 10-ти ділянок за добу томущо я Їду в село, а там в люде може буди 5-6 відокремлених діл. плюс може бути 2-3 замовника ти не будеж їздити по 10 разів, більши фізино важко зробити.

І нічого не вигадувати, а саме головне не спрощувати бо буде як завжди facepalm напишіть інструкцію затведіть будим виконувати.

Контроль просто прийшов у відділ взяв справи порахава не подобається виставив притензіє про доплати Я проектант в свою чергу в кінці року подав інформацію звірив оплату тимбільши в електронці зберіг всі отримані фали для самоконтролю Krutelyk
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Землемір писав:щоб вирішити проблему потрідно налагодити двох сторонній звязок. Поставити стаціонарні 2-3 GPS станції в області(більше при необхідності) вони по факту є у привтників і вони постійно прцюють. По особистому електронному запиту отримати файл з приймача по електронці за той день який мене цікавить і заплати 50 грн. ну максимум до 100 грн.
Речь идет не о технологии. Я прекрасно работаю одночастотником с VRS от ЗакПОСа.
Думаю, что не хуже получится от СистемСолюшенс.
Дело в том, что все это НЕЗАКОННО.
По той дурацкой инструкции, которая действует на сегодняшний день, я должен работать как минимум в 2 прибора, от не менее, чем 3-пунктов ГГС, искать где-то дискеты и делать много других чисто шаманских действий. Абсолютно бесполезных с точки зрения здравого смысла.
Spoiler
А работа от виртуальной станции незаконна.
И будет незаконной до тех пор, пока не будет написана и утверждена соответствующая инструкция.
gps_nik
Спец
Спец
Повідомлень: 1551
З нами з: 19 вересня 2012 15:42
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...По той дурацкой инструкции, которая действует на сегодняшний день, я должен работать как минимум в 2 прибора, от не менее, чем 3-пунктов ГГС, искать где-то дискеты и делать много других чисто шаманских действий. Абсолютно бесполезных с точки зрения здравого смысла...
Ви ще раз уважніше перечитайте згадану інструкцію і розберіться до якого процесу (виду робіт) відноситься норма яку Ви цитуєте... І не виривайте окремі фрази із контексту та не крутіть ними як циган сонцем...

P.S. До речі... Прийняття інструкції у новій редакції з узаконенням використання технології VRS автоматично призведе до необхідності перегляду існуючих розцінок на виконання ГНСС-спостережень, наведених у ЗУКР-2003 та інших збірниках розцінок, оскільки зараз для визначення координат пункту (точки) закладено виконання спостережень на двох фізичних знаках, один з яких є вихідним... UPS

P.P.S. Можу відсипати Вам дискет, щоб Ви могли спокійно здавати роботу, раз у Вас CD чи DVD не приймають... Причому повністю безкоштовно... morgayu
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

2 gps_nik
Слава Богу, що з почуттям гумору у Вас усе в нормі.
Але я ще не привів вимоги інструкції по створенню МСК на базі УСК2000, де потрібно працювати у 4 двочастотники- і це можливо виключно для кого?
Правильно. Своя сорочка ближче до тіла.
Коли стосується розробки норм, що роблять декого фактичним монополістом - про гроші на розробку ніхто не згадує.
А коли треба для колег - тут вже гроші уперед.
gps_nik писав:Можу відсипати Вам дискет,
Не потрібно, тому що я принципово не буду звітувати тим здирникам, бо
по-перше - так і не надали координат, що запрошував декілька разів
по-друге - у мене немає барометру, псіхрометру, курвіметру, дозіметру та інших суто геодезичних приладів, наявність яких вимагає вищезгадана інструкція.

[upd=1371306361][/upd]
gps_nik писав:Прийняття інструкції у новій редакції з узаконенням використання технології VRS автоматично призведе до необхідності перегляду існуючих розцінок на виконання ГНСС-спостережень, наведених у ЗУКР-2003 та інших збірниках розцінок, оскільки зараз для визначення координат пункту (точки) закладено виконання спостережень на двох фізичних знаках, один з яких є вихідним..
Хоч раз у десять років можна було б і переглянути... Хоча б краще було б щорічно.

[upd=1371306467][/upd]
http://www.youtube.com/watch?v=h3d7Vp7TlNo
gps_nik
Спец
Спец
Повідомлень: 1551
З нами з: 19 вересня 2012 15:42
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:Але я ще не привів вимоги інструкції по створенню МСК на базі УСК2000, де потрібно працювати у 4 двочастотники- і це можливо виключно для кого?
Ну то приведіть, чого ж соромитесь??? Можливо Ви знову щось не так тлумачите...
Chernov писав:Коли стосується розробки норм, що роблять декого фактичним монополістом - про гроші на розробку ніхто не згадує.
Не розумію на що Ви натякаєте... Можливо Ви не знали, але одночасне застосування більшої кількості приймачів дозволяє значно зменшити як затрати на виконання польових робіт так і власне період виконання цих робіт... Та й побудова геодезичних мереж дещо відрізняється від процесу топографічних зйомок... І в першу чергу по точності кінцевої продукції, на яку суттєво впливають багаторазові повторні центрування, адже треба забезпечити необхідну кількість вимірів... Спробуйте собі уявити скільки раз треба центруватися на одному і тому ж самому пункті, якщо мережа буде складатися, наприклад із 20 пунктів, що визначаються, а для ГНСС-спостережень будуть задіяні лише 2 приймачі...
Chernov писав:...у мене немає барометру, псіхрометру, курвіметру, дозіметру та інших суто геодезичних приладів, наявність яких вимагає вищезгадана інструкція...
Головна умова - наявність мізків... Все інше вирішується автоматично...
Chernov писав:Хоч раз у десять років можна було б і переглянути... Хоча б краще було б щорічно.
Знову Ви мене не зрозуміли... Я натякав якраз на зменшення вартості визначення координат пункту (точки) при використанні технології VRS...
А це тут до чого??? Мене мало цікавить Ваша полова орієнтація... Ви випадково форумом не помилилися??? NoNo
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Мене мало цікавить Ваша полова орієнтація...
Ви не гірше , ніж я, розуиієте, що статева орієнртація тут ні до чого.
Як і сама репріза не має нічого спільного з тією самою орієнтацією.
Вона про те - що
Не по темі
підори
у нашому житті зустрічаються значно частіше, ніж геї.
І ми вимушені іх не бити у закладах, типа Вашого. Поки що.
А Ваша спроба якось невдало натякнути мені на дещо образливе - вже сама каже за себе.
І за Вас особисто.

[upd=1371389404][/upd]
gps_nik писав:Я натякав якраз на зменшення вартості визначення координат пункту (точки) при використанні технології VRS.
Наведить хоча б одну цитату з нормативної бази, яка використовує "VRS", і я визнаю себе дурнем.
Всеприлюдно.
А у протилежному випадку Ви хто???

[upd=1371390311][/upd]
gps_nik писав:Спробуйте собі уявити скільки раз треба центруватися на одному і тому ж самому пункті, якщо мережа буде складатися, наприклад із 20 пунктів, що визначаються, а для ГНСС-спостережень будуть задіяні лише 2 приймачі...
А вот это уже от непонимания самой сути ГНСС измерений...
И кто же там у Вас в институте такой умный?
Не буду критиковать, но я балдею...
Если это отечественная школа,
Ну просто нету слов.
Одни буквы остались.
Может быть, займемся усреднением и уравниванием ГНСС измерений?
Это как раз будет на уровне современной хохляцкой науки.

Маленький намек.
Существующая ГНСС сеть - это эталон.
Поэтому измерения ведутся не от пунктов, а от сети.
И НЕ НАДО каждый раз измерять один и тот же пункт.
Уж от Вас то не ожидал...
gps_nik
Спец
Спец
Повідомлень: 1551
З нами з: 19 вересня 2012 15:42
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...підори у нашому житті зустрічаються значно частіше, ніж геї...
Не знаю де Ви ходите, але особисто мені по життю в переважній більшості випадків зустрічаються цілком нормальні, адекватні та хороші люди... Можливо Ви ходите не там де треба і спілкуєтесь не з тими???
Chernov писав:...І ми вимушені іх не бити у закладах, типа Вашого. Поки що...
В якому лісі Ви виховувалися???
Chernov писав:...А вот это уже от непонимания самой сути ГНСС измерений...
На все те, що Ви написали стосовно ГНСС-спостережень можна відповісти однією фразою – МАРЕННЯ ЗАПАЛЕНОЇ УЯВИ... Моя Вам порада - лишіть геодезію у спокої і не ставте себе у кумедне положення... Якось геодезія без Вас існувала до цього часу і дасть Бог буде далі існувати без Ваших неоціненних порад...
Chernov писав:...Ваша спроба якось невдало натякнути мені на дещо образливе - вже сама каже за себе. І за Вас особисто...
Поводьтеся пристойно і все буде гаразд... Тепер стосовно полової орієнтації... Вашої та моєї... Оскільки саме Ви підняли питання про тих, які не такі як усі, то можна зробити висновок, що це питання особисто Вас дуже турбує... Аналогії побудувати не важко... Про свою орієнтацію я Вам детально розкажу при особистій зустрічі... Думаю мені дуже швидко вдасться Вас переконати, що я розділяю традиційні християнські цінності і Ви більше не будете робити певні припущення на мою адресу...
Гість
Спец
Спец
Повідомлень: 433
З нами з: 17 травня 2010 18:22
Репутація: 0
Область: м.Севастополь
Місце роботи: Інше

Повідомлення Гість »

Землемір писав:Після обробки отримуєм схему привязки і точні дані привязки для чого бігати по пунктах, якщо у 80% проектиних землевпорядних організацях є GPS приймачі. В пояснювальній записці описуєм.
Можливо навпаки у 80 відсотків нема такого обладнання, а в деяких і тахеометра.
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Думаю мені дуже швидко вдасться Вас переконати, що я розділяю традиційні християнські цінності і Ви більше не будете робити певні припущення на мою адресу...
Не треба мене переконувати. Якщо Ви прийняли взагалі безвинний жарт (бо Ютуб опублікував та море лайків) на свій особистий рахунок - мої щирі вибачення та обіцянка більше так не жартувати.
gps_nik писав:Якось геодезія без Вас існувала до цього часу і дасть Бог буде далі існувати без Ваших неоціненних порад...
Істинна правда. Тим більше що усі бачать, як вона в Україні існує. І кому це вигідно.
gps_nik писав:Не знаю де Ви ходите, але особисто мені по життю в переважній більшості випадків зустрічаються цілком нормальні, адекватні та хороші люди...
Особливо у партії, що при владі.
gps_nik писав:Можливо Ви ходите не там де треба і спілкуєтесь не з тими???
Та я би радий не спілкуватися, бо нудить від них, але куди дітися?
Блін! Знову про вічне! Зробив тему для конструктиву - і тут тролять....

Вы лучше скажите, намечается в обозримом будущем инструкция по работе с РТК и ВРС?
Или деньги вперед?
Тогда -сколько?
Может, и резервы отыщем....
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

Chernov писав:Блін! Знову про вічне! Зробив тему для конструктиву - і тут тролять....
Для конструктиву давно існувала тема поряд зі створюваною - "Нормативна документація, що регламентує застосування супутникових систем у сфері геодезії". А ця створювалась якраз для "глобального флуду"...
Її місце - "Балачках"...
Відповісти