Сторінка 1 з 1

Кому землевпорядна організація має право надавати обмінний файл in4 а кому ні?

Додано: 18 липня 2013 18:23
EIKovtun
Сьогодні подав проекти землеустрою до місцевої архітектури на висновок про обмеження, вони мені відповіли: "...ми збераємось створювати свою базу земельних ділянок, тому відтепер всі землевпорядні організації повинні здавати проекти землеустрою разом з обмінними файлами in4..." У мене питання чи правомірні дії архітектури, і чи повинен я надавати ії таку інформацію. Перекопав весь інтернет ніде це не прописано. І взагалі в які інстанції землевпорядна організація повинна здавати in4 а куда ні????? Nenayu

Додано: 18 липня 2013 18:31
MaddoG
думаю, свою вимогу, вони повинні підтвердити якимось правовим документом! а не з слів "...ми збираємось..."

Додано: 18 липня 2013 18:37
EIKovtun
MaddoG писав:думаю, свою вимогу, вони повинні підтвердити якимось правовим документом! а не з слів "...ми збираємось..."
Це воно правельно проте ніде не вказано що вони не мають право це вимагати і ніде не вказано що вони мають право це вимагати!!!

Додано: 18 липня 2013 18:49
Гість
EIKovtun писав:Це воно правельно проте ніде не вказано що вони не мають право це вимагати і ніде не вказано що вони мають право це вимагати!!!
Це інтелектуальна власність, нехай платять гроші morgny

Додано: 18 липня 2013 18:51
Chernov
Я отдаю заказчику все материалы, связанные с заказом.
После чего всех направляю к заказчику.

[upd=1374163361][/upd]
Более того, мне кажется целесообразным передача архитектуре обменных файлов.
Скажем так - борьба с энтропией.
А авторские права - это немножко не отсюда.
Это, когда создание очередной карты или плана попытаются заказать у кого-то другого, кроме Вас.
Только нужно вовремя бюрократически защитить свои права.
Где-то я уже писал - это стоит до 1000 гривен.

Додано: 19 липня 2013 09:23
EIKovtun
Chernov писав:Только нужно вовремя бюрократически защитить свои права.
та от і не хочется потім скимось сваритись, так як Керівник цього відділу архітектури має свою землевпорядну організацію буде зливатись инфа!!!
хто можливо знає як законним шляхом можна відмовити надання обмінних файлів in4????

Додано: 19 липня 2013 09:34
Pogannka
EIKovtun писав:Це воно правельно проте ніде не вказано що вони не мають право це вимагати і ніде не вказано що вони мають право це вимагати!!!
це ми про себе - приватників так можемо говорити, а відділ архітектури - державна установа, керівник якої є державним службовцем і зобов'язаний діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ст. 19 КУ). Тобто, по принципу: що дозволено, то - не заборонено, а не навпаки.

Додано: 19 липня 2013 09:42
Invader
EIKovtun писав:здавати проекти землеустрою разом з обмінними файлами in4
У нас теж щось подібне було. Почали вимагати в архітектурі файли in4. Ми пояснили, що наказ № 136 від 23.05.2003р, скасовано, тому подібні файли не готовимо, а працюємо згідно постанови 1051 від 17.10.2012р. А на рахунок бази даних земельних ділянок- є Публічна кадастрова карта lol2 .Побухтіли та відчепились. Якось так...

Додано: 19 липня 2013 10:35
murrrchik
EIKovtun писав:ми збераємось створювати свою базу земельних ділянок, тому відтепер всі землевпорядні організації повинні здавати проекти землеустрою разом з обмінними файлами in4
А про Закон України "Про захист персональних даних " Ваша архітектура чула? Якщо ні, то, будь ласка, ознайомте їх з цим нормативно-правовим актом. І взагалі, створення спільного кадастру земельних ресурсів та об'єктів нерухомого майна не є справою окремого відділу архітектури та приватної проектної організації.
Якщо ж дуже вже треба, то можна й надати архітектурі необхідні їм дані, але тільки в форматі DMF або DXF і звичайно що без яких-небудь персональних даних.