Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Питання, які виникають при оформленні прав власності
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
pavel
Повідомлень: 6
З нами з: 23 січня 2008 14:09
Репутація: 0

Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Повідомлення pavel »

На підставі рішення П. сільської ради в 1996 році громадянину в середині 90-х років видано державний акт в садовому товаристві. Наразі, є необхідність у відчудженні земельної ділянки, для чого розроблена технічна документація щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та внесення відомостей про неї до автоматизованої системи державного земельного кадастру (присвоєння кадастрового номеру). Однак, рішенням Державного кадастрового реєстратора управління Держземагенства громадянину відмовлено у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру на підставі того, що згідно індексно-кадастрового поділу земельна ділянка відноситься до адміністративних меж В. сільської ради. В кінці 90-х років складені карти формування територій суміжних сільських рад і, земельну ділянку віднесли до територій іншої сільської ради, ніж та, на підставі рішення якої видано державний акт.
Можливо комусь вже траплялася така ситуація, тому прошу допомоги в обгрунтуванні адміністративного позову щодо зобов"язанні Державного кадастрового реєстратора внести відомості до ДЗК відносно земельної ділянки.
Аватар користувача
bil
Спец
Спец
Повідомлень: 357
З нами з: 08 грудня 2010 14:57
Репутація: 21
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення bil »

Вважаю за необхідне відшукати в тому ж райземі підставу за якою частину земель було передано іншій сільраді.
Можлива також технічна помилка. Якщо ділянка зазначена в ДА знаходиться біля межі сільської ради, то при формуванні електронних індексно кадастрових карт межа кварталу змістилась, і внього потрапила Ваша ділянка. Це тільки припущення, кожна така ситуація індивідуальна.
pavel
Повідомлень: 6
З нами з: 23 січня 2008 14:09
Репутація: 0

Повідомлення pavel »

Дякую за відповідь!
Звертався я до райзему, який "відфутболив" до райради, оскільки саме остання розробляла та затверджувала межі двох суміжних сільських рад (з листа райзему - це відбулося в 1997 році). Однак, одна з сільських рад надала мені відповідь про те, що проект формування територій затверджений рішенням обласної ради в 2003 році, інша ж сільська рада надала відповідь про те, що встановлення або зміна адміністративно-територіальних меж цієї сільської ради не відбувалася.
Таким чином, у одної сільської ради забрали територію (а вона про це не знає))), інша сільська рада не знає, коли це точно відбулося, а райзем, у якого мають зберігатися копії документів формування територій - займається переводом стрілок.

P.S. Чи можливо мені не займатися дурницями, розшукуючи коли і як саме змінилися території суміжних сільських рад, а просто оскаржити рішення Державного кадастрового реєстратора про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до ДЗК, як таке, що порушує право громадянина вільно розпоряджатися своєю власністю? Прошу до дискусії.
Андрей1978
Спец
Спец
Повідомлень: 455
З нами з: 07 жовтня 2009 10:34
Репутація: 144
Область: Харківська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Андрей1978 »

Постанова 1051:
"41. Зміна меж адміністративно-територіальних одиниць після внесення до Державного земельного кадастру індексних кадастрових карт (планів) та відомостей про кадастрове зонування не тягне за собою змін у кадастровому зонуванні відповідної території."
Аватар користувача
Volodymyr1213
Повідомлень: 7
З нами з: 07 грудня 2011 23:36
Репутація: 0
Область: Одеська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення Volodymyr1213 »

Як присвоїти кадастровий номер державному акту, на місці де має бути проописаний кадастровий номер, прописано наприклад 51,,,,,,,,:01:001:7002 або 7005, і таких державних актів є достатньо. Я почати присвоєння правильного кадастрового номеру?
tit_92
Повідомлень: 1
З нами з: 29 січня 2015 21:56
Репутація: 0
Область: Івано-Франківська
Місце роботи: Інше

Присвоєння кадастрового номеру

Повідомлення tit_92 »

Добрий день! Спіткнувся із проблемою наступного характеру.
Нещодавно виникла потреба переоформити в реєстраційній службі державні акти на право постійного користування земельною ділянкою, які були видані у 2009 році на нові свідоцтва на право постійного користування.
Проблема: державні акти від 2009 р. мають на зворотній стороні неповний кадастровий номер (існують всі цифри, крім номеру конкретної земельної ділянки). У зв"язку з тим, що відсутній кадастровий номер на звороті такого акту в реєстраційній службі відмовляють у перереєстрації актів на сертифікати.
Коли зверталися до районного управління Держземагентства, то виявилося, що в поземельній книзі також відсутній кадастровий номер, а також відсутні інші документи, пов"язані із реєстрацією такої земельної ділянки. Відомості в електронному реєстрі також відсутні.
Єдині існуючі в нас документи: державний акт на право постійного користування та договір із ДП "ДЗК", за яким ДЗК зобов"язувалось внести відомості до реєстру, присвоїти кадастровий номер тощо, а також акти-прийому-передачі робіт по даному договору.
Землевпорядна документація також ВІДСУТНЯ (пропала).
Питання: чи існує можливість в даному випадку зобов"язати районне Держземагентсво в порядку адміністративного судочинства присвоїти кадастровий номер?
Чи інснує інша позасудова можливість відновити (присвоїти) кадастровий номер земельній ділянці, окрім як почати нову процедуру реєстрації даної земельної ділянки?
П.С.: стосовно нової процедури реєстрації маю застереження, оскільки одній і ті ж земеьній ділянці може бути присвоєно два кадастрові номери.
Аватар користувача
solim
Спец
Спец
Повідомлень: 1062
З нами з: 06 листопада 2013 13:47
Репутація: 196
Область: Рівненська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Re: Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Повідомлення solim »

Саме управління Держземагенсатва в районі і має сказати, що краще зробити - це ж вони "накрутили" facepalm
Аватар користувача
Solpadeine
Спец
Спец
Повідомлень: 1102
З нами з: 29 листопада 2011 19:22
Репутація: 0
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Re: Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Повідомлення Solpadeine »

tit_92 писав: державні акти на право постійного користування земельною ділянкою, які були видані у 2009 році на нові свідоцтва на право постійного користування.
facepalm це в якій реєстраційній службі видають СВІДОЦТВА на постійне користування? Nenayu lol2
Аватар користувача
Rond
Спец
Спец
Повідомлень: 150
З нами з: 03 червня 2010 10:51
Репутація: 9
Область: Хмельницька
Місце роботи: Інше

Re: Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Повідомлення Rond »

tit_92 писав: Єдині існуючі в нас документи: державний акт на право постійного користування та договір із ДП "ДЗК", за яким ДЗК зобов"язувалось внести відомості до реєстру, присвоїти кадастровий номер тощо, а також акти-прийому-передачі робіт по даному договору.
Цього достатньо щоб звернутися до суду, адже саме ЦДЗК в одній особі розробив проект відведення, видавав і зареєстрував ДА без присвоєного кадастрового номеру, до впровадження ПРС в кінці 2011 р. саме ЦДЗК було реєстратором.
Аватар користувача
Сергiй64
Спец
Спец
Повідомлень: 920
З нами з: 21 червня 2009 19:55
Репутація: 67
Область: Вінницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Re: Проблеми з присвоєнням кадастрового номеру

Повідомлення Сергiй64 »

tit_92 писав: виникла потреба переоформити
Це землі державної чи комунальної власності? В межах чи за межами? Це не санстанція , часом?
Відповісти