Технічні умови до РП землеустрою щодо рекультивації земель

Проектна документація - запитання,відповіді, поради
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
ВасильТ
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Повідомлень: 45
З нами з: 13 серпня 2009 14:44
Репутація: -4
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Технічні умови до РП землеустрою щодо рекультивації земель

Повідомлення ВасильТ »

Шановні колеги, допоможіть у ситуації, яка склалася з погодженням (затвердженням) чи видачею Технічних умов до Робочого проекту землеустрою щодо рекультивації земель.
В ІІ-му півріччі поточного року органи земельних ресурсів почали відмовляти у видачі (погодженні, затвердження) вказаних ТУ.
Ми, як розробники РП щодо рекультивації земель, звернулись до Головного управління Держземагенства у області з листом про надання роз'яснень.
Цитата"Враховуючи вимоги п.4 «Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів» щодо основних складових вихідних даних, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.05.2011 №45, пунктів 3.1 та 3.7 розділу 3 ДСТУ 1.3:2004 «Правила побудови, викладання, оформлення, погодження, прийняття та позначання технічних умов», а також того, що Технічні умови на рекультивацію порушених промисловою розробкою сільськогосподарських земель визначають основні складові заходів для опрацювання проекту землеустрою в частині:
- технічної рекультивації:
– глибин:
1) зняття верхнього найбільш родючого (рослинного) шару грунту;
2) верхньої та нижньої частин перехідних гумусованих горизонтів.
- місць розміщення буртів, їх селективного (роздільного) складування;
- потребу з обсіву багаторічними травами.
- біологічної рекультивації – комплекс агротехнічних міроприємств, потребу в хімічних меліораціях, внесенню органічних та мінеральних добрив, травосумішках залуження та сидератів;
- визначення цільового призначення ділянок рекультивації – рілля, сіножаті, пасовища, лісові насадження та інше."

У відповідь отримали роз'яснення, що проект Технічних умов в якому є вимоги, що належать до компетенції органів державного нагляду, підлягає погодженню з ними і порадило звернутись до Державної інспекції сільського господарства у області, що нами і було зроблено. Відповідь аналогічна - не входить до компетенції.

З вищевказаного прохання до колег, які вже стикалися з такою проблемою та знайшли вихід, допомогти "словом" та порадою. Nenayu
Відповісти