Чи можливо землі с-г призначення, для ведення ФГ передати в оренду ТОВ

Особливості надання та використання с/г земель
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Gargantjua
Повідомлень: 2
З нами з: 17 жовтня 2013 15:40
Репутація: 0
Область: Полтавська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Чи можливо землі с-г призначення, для ведення ФГ передати в оренду ТОВ

Повідомлення Gargantjua »

Шановні спеціалісти, та досвідчені землевпорядники!
Дуже прошу Вашої допомоги розібратися у виниклій ситуації.
Коротко опис: Громадянин України згідно відповідних законів України отримав земельну ділянку с-г призначення, з цільовим призначенням "для ведення фермерського господарства" під господарськими будівлями та дворами в оренду на 10 років. Далі зареєстрував юр. особу фермерське господарство., зареєстрував право користування земельною ділянкою за юр. особою. Ділянка бралася для будівництва на ній тваринницького комплексу!Є можливість приватизувати відповідну земельну ділянку шляхом розпаювання між членами ФГ у частках рівними середнім часткам по району!
Потрібно земельну ділянку приватизувати та передати (продати) в оренду іншій юр. особі ТОВ, яка згідно своїх кведів має право займатися розведенням тварин, але засновником ТОВ є нерезидент України і він же є 100% власником статутного капіталу!
Питання: 1.Яке цільове призначення краще зробити: залишити "для ведення фермерського господарства" чи змінити на "для ведення товарного с-г" виробництва. Які є плюси а які мінуси при тій чи іншій ситуації, може враховуючи оподаткування та майбутнє виробництво продукції тваринництва???
2. Наведіть переваги чи недостатки земельної ділянки з цільовим призначенням "для ведення фермерського господарства та емельної ділянки з цільовим призначенням "для ведення товарного с-г виробництва" Які є значні відмінності, крім тої що перше є тільки для ведення фермерського господарства, і якщо землекористувач має зем ділянку на умовах оренди, то РДА (зараз Держземагенство) може відповідну зем ділянку забрати через суд, в разі не використання її за цільовим призначенням. Але якщо ж зем ділянка з цільовим призначенням "для ведення фермерського господарства" буде у приватній власності громадянина, чи має право державний орган її забрати????
Аватар користувача
AeroMaster
Спец
Спец
Повідомлень: 244
З нами з: 17 травня 2008 23:37
Репутація: 6
Область: м.Київ

Повідомлення AeroMaster »

Gargantjua писав:Громадянин України згідно відповідних законів України отримав земельну ділянку с-г призначення, з цільовим призначенням "для ведення фермерського господарства" під господарськими будівлями та дворами в оренду на 10 років. Далі зареєстрував юр. особу фермерське господарство., зареєстрував право користування земельною ділянкою за юр. особою.
Встречный вопрос, как это гражданин "зареєстрував право користування земельною ділянкою за юр. особою" если первоначально он получал земли как физлицо? Вот получив ответ на этот вопрос, можно ТС что то подсказать! Nenayu
Відповісти