Сторінка 1 з 2

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 10 листопада 2013 22:48
lystor
Здравствуйте, уважаемые эксперты

Помогите, пожалуйста, восстановить акт на землю.

Отец при жизни получил пай, оформил государственный акт на землю и сделал на меня дарственную на этот земельный участок.
Две недели назад отец умер.
Младший брат, который проживал совместно с отцом, отказывается мне вернуть этот акт на землю, шантажируя и требуя денег.
Оригинал дарственной также у него.
Все попытки договориться полюбовно не увенчались успехом.

У меня нет на руках никаких документов по этому земельному участку, т.к. отец занимался их оформлением и они хранились у него дома (даже не знаю какой нотариус оформлял дарственную).

Участок сдается в аренду.
Есть информация, что отец ездил в территориальное отделение Государственного агентства земельных ресурсов Украины и брал какое-то разрешение для заключения договора аренды земли.

Подскажите, пожалуйста:

1) Где/Как получить информацию о принадлежащем мне земельном участке (тех. характеристика, место расположения, кадастровый номер), если нет на руках акта на землю? Что для этого нужно с собой иметь?

2) Как восстановить Акт на землю? В сети интернет встречается информация, что на данный момент (после создания земельного кадастра) это совершить невозможно.

3) Если невозможно восстановить акт на землю - какие документы можно восстановить, которые будут подтверждать право собственности на участок (витяги/довідки з Державного земельного кадастру)?


Спасибо за любую информацию.

--
С уважением, Артем
старший сын

Додано: 11 листопада 2013 09:16
mazan
по №1 Сходи в районний земельний де розміщена ділянка вкажи Прізвище І.П. також орендаря земельної ділянки. Зможеш дізнатися площу кадастровий номер, серія акту, коли виданий. Таку інформацію тобі можуть і не дати - Хто ти такий? І чого суди прийшов? Оскільки дарча відсутня.

Додано: 11 листопада 2013 10:01
malecha
lystor писав:сделал на меня дарственную на этот земельный участок.
В якому році? А хіба дарування в нотаріуса робиться без другої сторони?
Не по темі
Ramazan писав:Сходи
Ramazan писав:Зможеш
Ramazan писав:тобі
Вами погоджений такий стиль спілкування?

Додано: 11 листопада 2013 11:17
solim
Як мінімум можна пред'явити копію свідоцтва про смерть і свій паспорт.

Додано: 13 листопада 2013 08:56
lystor
Вами погоджений такий стиль спілкування?
Я не против.
Ramazan писав:по №1 Сходи в районний земельний де розміщена ділянка вкажи Прізвище І.П. також орендаря земельної ділянки. Зможеш дізнатися площу кадастровий номер, серія акту, коли виданий. Таку інформацію тобі можуть і не дати - Хто ти такий? І чого суди прийшов? Оскільки дарча відсутня.
Дело немного сдвинулось с мертвого места:

1. Удалось получить на руки ксерокопию акта на землю со всей необходимой информацией (кадастровый номер, площадь и т.д.);

2. Общался с нотариусом. Нотариус сделал запрос к Державному реєстру речових прав на нерухоме майно по моему идентификационному коду и сообщил, что в нем зарегистрирован мой акт на землю в 2013 году. По датам получается, что информация добавлена в реестр при оформлении договора аренды.
Витяг с данного реестра нотариус не сделал, т.к. не имеет права.

Нотариус также подтвердил проблему с восстановлением акта на землю, т.к. на данный момент четко не установлена процедура его восстановления.

Возвращаемся к третьему вопросу:
Если невозможно восстановить акт на землю - какие витяги/довідки з Державного земельного кадастру можно получить, которые будут подтверждать право собственности на участок?

Спасибо за ответы

Додано: 13 листопада 2013 22:25
Cdsnkfyf
1.
lystor писав:Отец при жизни получил пай, оформил государственный акт на землю и сделал на меня дарственную на этот земельный участок.
Разве можно дарить паи? Вы наверное, что-то путаете?
2. Обратитесь к нотариусу, уточните: какая сделка произошла между вами и вашим отцом, возможно это было завещание. Узнайте у нотариуса, каким образом этот документ можно восстановить (я имею ввиду завещание, либо, как вы утверждаете, дарственную).
3. Обратитесь в земельный отдел, возьмите у них вытяг из государственного земельного кадастра и идите смело в юстицию регистрировать своё право собственности. Перечень необходимых документов вам юстиция предоставит, соберёте и получите свидетельство о регистрации права собственности - вы собственник.

Додано: 18 листопада 2013 16:49
CIVIC
Может это кому то поможет

Додано: 18 листопада 2013 17:35
farick
CIVIC писав:Может это кому то поможет

Приєднаний(і) файл(и)

Розяснення миньюста1.rar
(1.95 Мб) Завантажень: 0
Так як у нас останнім часом приймають усякі ....зміни то десь як раз 20....... році буде процедура

Додано: 18 грудня 2013 13:01
SBB
Через 2 месяца вопрос будет урегулирован вот таким документом:
http://zakon1.rada.gov.ua/rada/show/868-2013-п/print
таким вот образом:
48. Для проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно, реєстрація якого проведена до 1 січня 2013 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент його виникнення, у зв’язку із втратою, пошкодженням чи зіпсуванням свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого органом місцевого самоврядування або місцевою держадміністрацією, державного акта на право приватної власності на землю, державного акта на право власності на землю, державного акта на право власності на земельну ділянку заявник подає органові державної реєстрації прав:

1) завірену в установленому порядку органом, що видавав документ, копію примірника втраченого, пошкодженого чи зіпсованого документа;

2) оголошення про втрату документа у регіональних друкованих засобах масової інформації за місцем розташування нерухомого майна, в якому повинні бути зазначені назва документа, його номер і дата видачі, на чиє ім’я виданий, яким органом (крім випадків пошкодження чи зіпсування документа).

За результатами розгляду заяви та документів, необхідних для проведення державної реєстрації прав, державний реєстратор органу державної реєстрації прав проводить державну реєстрацію права власності з видачею свідоцтва на заміну втраченого, пошкодженого чи зіпсованого документа. У свідоцтві зазначається серія, номер, назва, дата видачі та суб’єкт, який здійснив видачу втраченого, пошкодженого чи зіпсованого документа.

Додано: 19 березня 2014 10:55
Fetisov.G
Сейчас с подобным столкнулся (утрата госакта старого образца). Кто уже получал заверенную копию госакта, как это происходит, без особого "футбола"? или нужно будет за копию еще побороться?)

Додано: 19 березня 2014 11:03
Pogannka
Fetisov.G писав:Сейчас с подобным столкнулся (утрата госакта старого образца). Кто уже получал заверенную копию госакта, как это происходит, без особого "футбола"? или нужно будет за копию еще побороться?)
з 11.12.2013 року набув чинності новий Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 року № 868 (далі – Порядок), яким передбачено можливість здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно в зв’язку із втратою чи пошкодженням документу, що посвідчував право власності на таке майно. Читайте пункт 48 Порядку

Додано: 19 березня 2014 11:35
solim
Fetisov.G писав:Кто уже получал заверенную копию госакта, как это происходит, без особого "футбола"? или нужно будет за копию еще побороться?)
В нашій області роз'яснено і надають завірену печаткою копію без проблем.

Додано: 10 квітня 2014 17:28
Fetisov.G
яким передбачено можливість здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно в зв’язку із втратою чи пошкодженням документу, що посвідчував право власності на таке майно. Читайте пункт 48 Порядку
Спасибо конечно, но перед написанием поста, данный пункт был внимательно вычитан.

Спрашивал я про фактическую бюрократию на местах в данном вопросе и как на практике реализуется данная возможность.
надають завірену печаткою копію без проблем
Спасибо. Нужно будет поинтересоваться в своей области.

Re: Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 19 січня 2015 12:58
Keiser Suse
Доброго дня!
Пишу в цю тему так як не знайшов щось більш схоже, вибачайте
Маю ДАкти "зелені", так розумію передостаннього зразка, належним чином свого часу зареєстровані(підписи, печатки, реєстр номер в книзі). Чи можливо/доцільно сьогодні змінити їх на св-ва про право власності, адже відповідно до п.6 Перех.Положень ЗУ №1878-VI це ще і безкоштовно. Причина - на ПКК у графі форма власності зазначено "не визначено". Насторожує...
Дякую

Re: Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 19 січня 2015 18:12
solim
Якщо найближчий рік не плануєте продавати/данувати, то не доцільно.
За 15 років акти були жовті, рожеві, зелені, сині, а потім їх взагалі скасувати і зробити свідоцтва. Немає гарантії, що через 2 роки нічого не змінитися.

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 18 липня 2016 19:16
Nonna
А підкажіть будь ласка, якщо надає запрос щодо видачі копії державного акту Нотаріальна контора. Я маю цю копію віддавати тільки цій конторі? Чи ще спадкоємцю, довіренній особі тощо? Які документи вони повинні мені пред`явити?

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 19 липня 2016 09:52
tops_a
Зазвичай нотаріуси пишуть "копію прошу надати на руки предявнику цього запиту", або надати такому то громядянину. Але я б на Вашому місці не розмножував бюрократію. Толку то з цієї копії. Вона треба тільки нотаріусу. Віддавайте спадкоємцю та й усьо.

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 06 березня 2018 12:41
sergmsv79
Заявник звернувся до Управління із тим, що хоче отримати на руки архівний (оригінал) примірник Державного акта. Де заявника оригінал ДА ніхто не знає. Йому роз'яснили, що це наший примірник, що можемо дати тільки завірену копію ДА. Як нам зрозуміло із розмови, то йому цей примірник потрібен для дарування земельної ділянки. А хіба копія не пройде завірена? І якщо подати в газету, що він загублений. Може хтось із форумчан напише якесь посилання на те, що архівний примірник ДА не видається на руки заявнику.

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 06 березня 2018 12:53
VAL
sergmsv79 писав: 06 березня 2018 12:41 архівний примірник ДА не видається на руки заявнику.
у нас у таких випадках людина подає в газету обяву, що ДА такийто втрачено, коли виходить примірник газети з цією статею (про втрату вищезказаного ДА) бере цю ж газету а також витяг ДЗК про цю ЗД з цим ДА іде в реєстраційну службу і поновлює своє право, проходило завжди PS. завіреної копії не давали.. проте http://chernihivska.land.gov.ua/info/ia ... -kopiieiu/

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 06 березня 2018 18:42
sergmsv79
VAL писав: 06 березня 2018 12:53іде в реєстраційну службу і поновлює своє право
...а якщо це буде переоформлення? То напевне ж процедура буде така ж....???

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 07 березня 2018 09:10
VAL
sergmsv79 писав: 06 березня 2018 18:42...а якщо це буде переоформлення? То напевне ж процедура буде така ж....???
в принципі щось таке приктикували http://protokol.com.ua/ua/shcho_robiti_ ... e_mayno_1/

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 09 листопада 2018 11:15
ппзкб
Підкажіть, як зареєструвати ділянку на яку було видано старий ДА, але він втрачений і дублікат теж знайти не можуть?

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 09 листопада 2018 11:18
Astreya
ппзкб, а звідки знають про існування ДА? В архівах потрібно піднімати рішення про затвердження цього ДА

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
1) знайти рішення
2) звернутися з цим рішенням в суд
3) відновити право власності
4) зареєструвати це право

Восстановление утерянного акта на землю

Додано: 09 листопада 2018 11:22
ппзкб
Astreya, Дякую. Наш реєстратор теж таку схему склав, мали надію що є варіант без суду ::(((