Зміна статусу угідь при розробці проекту відведення

Особливості надання та використання с/г земель
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Jerry
Повідомлень: 9
З нами з: 14 вересня 2007 13:19
Репутація: 0

Зміна статусу угідь при розробці проекту відведення

Повідомлення Jerry »

Прошу Вас надати роз’яснення , стосовно оформлення документації на земельну ділянку, а саме вирішення питання щодо зміни статусу угідь.
На даний час, відповідно до Рішення ради проводяться роботи щодо виготовлення проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельних ділянок.
У документації попередника та у відповідних земельно-облікових документах територіальних органів Держземагентства(форма 6-зем) є відповідний розподіл земель по угіддях де частина земель, які оформляються, зазначена як рілля. В тому числі є частина поле 10 га, яке в обліку зазначено як рілля, але фактично більше 8 років не використовується за даним призначенням, оскільки поле знаходиться на горбистому рельєфі і землі є малопродуктивними .
Використання даної земельної ділянки( 10 га) як ріллі є економічно невигідним і не відповідає інтересам територіальної громади та інтересам користувачау. Найбільш правильним , на нашу думку, є використання цієї ділянки за цільовим призначенням - пасовища.
Прошу Вас, надати роз’яснення щодо покрокової процедури оформлення у постійне користування земельної ділянки з врахуванням того , що дана ділянка (10 га) має бути віднесена не до ріллі а до пасовищ. Чи можлива дана зміна статусу угідь в процесі виготовлення проекту відведення за вищевказаним рішенням ради? Чи потрібне додаткове оформлення іншої землевпорядної документації? Якщо так то якої саме документації?Чи потрібно додатково приймати якісь рішення раді з даного приводу?
Аватар користувача
SBB
Спец
Спец
Повідомлень: 869
З нами з: 15 квітня 2008 11:07
Репутація: 25
Область: м.Київ
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення SBB »

За проектом відведення формується земельна ділянка, а згідно із
Закон України "Про Державний земельний кадастр":
Стаття 21. Підстави та основні вимоги щодо внесення
відомостей до Державного земельного кадастру
...
4. Відомості про угіддя земельної ділянки вносяться до
Державного земельного кадастру:

на підставі відповідної документації із землеустрою, яка
розробляється при формуванні земельних ділянок, - щодо земельних
ділянок, які формуються;
Аватар користувача
solim
Спец
Спец
Повідомлень: 1062
З нами з: 06 листопада 2013 13:47
Репутація: 196
Область: Рівненська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Повідомлення solim »

У проекті відведення буде 2 експлікації - на часскладання проекту і за проектом. Рішенням про затвердження проекту (і передачі землі в постійне користування) і буде законодавчо змінено вид угіддя.
Відповісти