Сторінка 1 з 1

Исполнитель и заказчик в одном лице?

Додано: 21 січня 2014 11:36
APKzem
Цікавить думка спеціалістів, чи може юридична особа замовник землевпорядних робіт виступати виконавцем цих самих робіт? При умові, що ця юр особа як виконавець має 2х "сертифікованих" технічне забезпечення і т.д. Цікавить, що в такому разі буде підставою виконання робіт, підставою яких має бути договір, бо договору на виконання юр особа сама з собобю не укладе.

Додано: 21 січня 2014 18:11
Nat
APKzem писав:Цікавить, що в такому разі буде підставою виконання робіт, підставою яких має бути договір, бо договору на виконання юр особа сама з собобю не укладе.
Підстава: норма закону, що вимагає наявності таких документів, якісь приписи, якщо є - тобто те, що спонукало цю юрособу зайнятися цією роботою. Наказом по підприємству призначаються виконавці, вказується, що затрати оплачуються з коштів підприємства (заробітна плата, витратні матеріали тощо). У наказі зазначити обгрунтування необхідності таких робіт, склад робіт і строки виконання (ну, як в договорі)

Я думаю, що юридично так правильно

Додано: 22 січня 2014 11:47
SOROKIN
А як с таким прикладом:
ФОП (Іванов І.І. без найманих працівників) розробляє документацію для Іванова І.І. Як на це буде реагувати міська влада та держзеагенство.
Іванов І.І. - замовник, відповідальний інженер землевпорядник (всё в одном лице Krutelyk )

Додано: 22 січня 2014 14:26
Nat
SOROKIN писав:А як с таким прикладом:
ФОП (Іванов І.І. без найманих працівників) розробляє документацію для Іванова І.І. Як на це буде реагувати міська влада та держзеагенство.
Так само ФОП має в пояснювальній записці обгрунтування вказати чому взявся за таку роботу і чому має таке право і супроводити те пояснення відповідними документами. Нічого кримінального не бачу

Додано: 22 січня 2014 16:45
malecha
Nat писав:Нічого кримінального не бачу
Підтримую таку позицію. Памятаю тільки по оцінці в законодавстві була заборона щодо виготовлення оцінки собі, родичам, повязаним особам.

Додано: 23 січня 2014 01:34
Nat
malecha писав:Памятаю тільки по оцінці в законодавстві була заборона
Ну, з оцінкою все логічно - є зацікавленість потенційна змахлювати на свою користь.
А в іншому - ніяка сила не може змусити наймати когось виконувати роботу, яку можеш і, що важливо, маєш право виконувати самостійно.