Сторінка 1 з 1

Проект змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру

Додано: 10 лютого 2014 12:51
Pilat
Розработал проект изменений к Порядку ведения Государственного земельного кадастра.
Если есть предложения или замечения по тексту проекта, или новые замечения к другим действующим нормам Порядка, буду благодарен.

Додано: 10 лютого 2014 23:05
AeroMaster
Каковы шансы на принятие?

Додано: 10 лютого 2014 23:42
Vetaldp
Интересно, чем Вы руководствовались предлагая предоставить Администратору право получения доступа к сведениям ГЗК, право использовать сведения ГЗК для выполнения хоз. работ и услуг? Почему именно этому разработчику землеустройстроительной документации предоставляется такая привелегия, а не всем разработчикам? Монополизм не зашкаливает в предложенных изменениях?

П.С. Кстати, действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.

Додано: 11 лютого 2014 00:10
dzi
Vetaldp писав:.... действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.
Так долго люди не живут чтобы получить доступ к базе данных ГЗК 5+5=?

Додано: 11 лютого 2014 01:40
bil
Колеги, яке Ваше відношення до Додатку 4 до Порядку, ПЕРЕЛІК угідь згідно з Класифікацією видів земельних угідь (КВЗУ).
Як на мене краще відправити його вслід за Додатком 39 до вимог (КЛАСИФІКАЦІЯ ВИДІВ цільового призначення земель) (тобто скасувати) і використовувати старий добрий 6-зем. Uchoba Pisatel

Додано: 11 лютого 2014 02:01
MAFIA
Мысли вслух, высказанные мной ранее, возьму смелость повторить /возможно, кого-то это натолкнёт на идею/ в немного изменённом виде с элементами чёрного юмора:
У земельної ділянки, як у живої істоти, має бути дата народження, дата смерті, можливо, протягом якогось часу її навіть після «смерті» можливо «реанімувати»; «мертві» ділянки якийсь період після смерті зберігаються на «цвинтарі», адже крім випадку «реанімації», можливо, буде потрібна «ексгумація». У зв’язку з чим пропоную долучити до термінології реєстраторів такі поняття:
- активація земельної ділянки - це дата відкриття Поземельної книги; дорівнює даті державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті присвоєння кадастрового номеру; дорівнює даті внесення перших відомостей до Державного земельного кадастру про земельну ділянку (бажано б визначити мінімально можливий перелік цих перших відомостей щодо ділянок, зареєстрованих у період до 01.01.2013); дорівнює даті внесення перших відомостей до Поземельної книги в електронній (цифровій) формі, в тому числі те ж саме в порядку відновлення за рішенням суду чи іншого уповноваженого на це органу/особи;
- деактивація земельної ділянки - це дата закриття Поземельної книги; дорівнює даті скасування/припинення державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті переведення кадастрового номеру у категорію «неактивний»; дорівнює даті внесення відомостей до Державного земельного кадастру про скасування/припинення державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті закриття Поземельної книги в електронній (цифровій) формі), в тому числі те ж саме в порядку скасування/припинення за рішенням суду чи іншого уповноваженого на це органу/особи.
При цьому дані про деактивовану земельну ділянку зберігаються як в електронному, так і в паперовому варіанті в окремому розділі Державного земельного кадастру/неактивному шарі кадастрової карти строком не менш ніж 3 (три) роки з дати останньої деактивації. Дані про деактивовану земельну ділянку мають довідковий характер і доступні для визначеного кола осіб (можливо, для статистичного збору даних про «авторів» помилкових ділянок, для перенесення даних про обмеження/обтяження). Знищуватися ці дані мають за окремою чітко виписаною процедурою (колегіальне рішення або рішення державного кадастрового реєстратора з більшим рівнем доступу або ін., адже деактивовані земельні ділянки можуть бути не лише через те, що помилково внесені, а й внаслідок неправомірного втручання чи банальної помилки недостатньо кваліфікованого реєстратора, або внаслідок зміни конфігурації активної ділянки, об’єднання/поділу, в тому числі випадки збільшення площі активної ділянки за рахунок вільних прилеглих територій).
Також вважаю за необхідне нормативно (внесенням змін до Постанови №1051) визначити, що земельна ділянка не активується як об’єкт ДЗК, якщо не виконано хоча б одна з умов активації, і не деактивується, тобто не переводиться у стан «неактивна», без проведення реєстратором всіх дій, які ототожнюються з кінцем активності земельної ділянки.
І ще одна думка трохи з іншої площини. Зовсім забута нашими бюрократами вищого рівня необхідність статистичного збору даних про «перших безкоштовних приватизаторів» земельних ділянок. Я навіть впевнений, що більшість користувачів форуму здогадуються, чому)))
Але рано чи пізно треба таки згадати про необхідність виконання вимог частини 4 статті 116 ЗКУ: «Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян …, провадиться один раз по кожному виду використання». Можливо, до XML-файлу треба ввести елемент «Дані про першу безкоштовну приватизацію» /ПІБ, ідент.номер, дата народження, початковий вид використання…/?

Додано: 11 лютого 2014 09:42
Chernov
MAFIA писав:строком не менш ніж 3 (три) роки з дати останньої деактивації.
Логічно було б довічно. Тим більше, що так простіше з точки зору адміністрування бази і функціональніше у разі винекнення юрідичних проблем.
Що стосується решти зауважень - так повинно було бути з самого початку, якщо б дурні- програграмісти не були б дурнями.

Додано: 11 лютого 2014 10:33
farick
Vetaldp писав:П.С. Кстати, действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.
Усі субєкти господарювання, зі слів держзеагентства вже отримали "доступ" до ГЗК у вигляді публічної кадатрової карти lol2

[upd=1392107735][/upd]
тільки виникає питання,як перевіряти свою роботу!!! Адже те, що там знаходиться не завжди відповідає дійсності!

Додано: 11 лютого 2014 10:37
ZIC
Chernov писав:так повинно було бути з самого початку, якщо б дурні- програграмісти не були б дурнями
Програмісти - прості виконавці, а такі речі (технологічно) передбачають керівники ГІС-проектів, завдання котрим в свою чергу ставлять замовники...
От і шукай тут дурнів... morgny
farick писав:Усі субєкти господарювання, зі слів держзеагентства вже отримали "доступ" до ГЗК у вигляді публічної кадатрової карти
Яке Агенство (його керівники) - таке і розуміння доступу... morgayu

Додано: 11 лютого 2014 10:58
bil
ZIC писав:Яке Агенство (його керівники) - таке і розуміння доступу... morgayu
А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону, no якщо таке і буде то не безкоштовно, а ціну таку оголосять що і не захочеться працювати далі. Так шо берем ручку папірець і в архів Pisatel

Додано: 11 лютого 2014 13:20
ZIC
bil писав:А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону
Всі, хто отримав сертифікати (або - особи, які є розробниками документації із землеустрою) - повинні мати доступ (через окремий логін і пароль) до НКС в режимі перегляду!!!

Додано: 11 лютого 2014 13:34
часопис
Vetaldp писав:предоставить Администратору право получения доступа к сведениям ГЗК
эти сведения давно гуляют по миру, как дешёвая проститутка. Не позорьте Украину, вносите изменения в ДЗК с поправками на главный приоритет - всё для людей, для быстрого и простого оформления их прав на землю. То, во что превратили право человека на землю в Украине, а это тоже самое, что право на жизнь, граничит с преступлением против человечности. У нас будет так же, как во всех нормальных странах. Если человек один раз сделал сознательный проступок, потом это пятно остаётся на нём всю оставшуюся жизнь.

Додано: 11 лютого 2014 18:10
Chernov
bil писав:А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону,
А хто вони такі, щоб той доступ не надавати?
Правильно
часопис писав:эти сведения давно гуляют по миру, как дешёвая проститутка.
ZIC писав:Програмісти - прості виконавці, а такі речі (технологічно) передбачають керівники ГІС-проектів, завдання котрим в свою чергу ставлять замовники...
От і шукай тут дурнів...
Ви сам і визначили весь ланцюжок дурнів...
А ті, що тримає дурнів на державних посадах - вже злочинці.

Додано: 11 лютого 2014 23:48
Малібу
Наразі за браком часу додав доповнення та зауваження і пропозиції (виділено жовтим). Дуже хотілося б що це було розглянуто. Якщо дасте трохи часу думаю ще багато можна буде над змінами... Pioner

Додано: 12 лютого 2014 00:58
bil
Chernov писав:А хто вони такі, щоб той доступ не надавати?
Вони є автори, вони все то придумали і встановлюють правила, як би це не було сумно.....

Додано: 12 лютого 2014 07:17
Chernov
bil писав:Вони є автори, вони все то придумали і встановлюють правила
Ну,значит неграмотные или коррумпированные авторы.
А все мы, соглашаясь с их правилами, просто стадо баранов, которых стригут, пока шерсть растет, а потом режут....

Додано: 12 лютого 2014 15:11
часопис
Не по темі
"О люди! люди небораки!
Нащо здалися вам царі?
Нащо здалися вам псарі?
Ви ж таки люди, не собаки!
..................................
Чи буде суд! Чи буде кара!
Царям, царятам на землі?
Чи буде правда меж людьми?
Повинна буть, бо сонце стане
І осквернену землю спалить."
Т.Г. Шевченко, 3 листопада 1860 р., С.Петербург