Зелений туризм,платна риболовля!

Питання, які виникають при оформленні прав власності
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
maximvihor
Повідомлень: 1
З нами з: 15 червня 2014 16:38
Репутація: 0
Область: Чернігівська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Зелений туризм,платна риболовля!

Повідомлення maximvihor »

Я маю земельний пай 3,3 га. До нього входить невеликий ставок, який був викопаний колишнім державним фермерським господарством для водопою корів. Після розпаювання ставок попав в мій земельний пай.
Питання: 1. Чи являється даний ставок моєю власністю?
2. Чи можу я займатися на ньому рибним господарством та зеленим туризмом . Якщо так, то які для цього потрібні документи?
cerdred
Спец
Спец
Повідомлень: 2015
З нами з: 18 листопада 2007 16:32
Репутація: 88
Область: Черкаська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення cerdred »

maximvihor писав:Я маю земельний пай 3,3 га.
Згідно Указу від 8 серпня 1995 року N 720/95, паюванню підлягали тільки сільськогосподарські угіддя.
У Вас є державний акт на ці 3,3 га? Якщо ця водойма попала в ці 3,3 га шо в держакті, тоді це Ваша власність. От чи тільки законно його туди включили?
Аватар користувача
WladMir
Спец
Спец
Повідомлень: 466
З нами з: 07 квітня 2007 09:20
Репутація: 107
Область: Херсонська

Повідомлення WladMir »

Я так думаю наверняка он его, но! Ставок не переведен в водный фонд. Соответственно ему и дали 3.3 га РИЛЛИ, а не ставок. Для официоза и дальнейшего испльзования по целевому нужно менять категорию земель, потери сельхозугодий, проект смены целевого назначения... а оно надо?
cerdred
Спец
Спец
Повідомлень: 2015
З нами з: 18 листопада 2007 16:32
Репутація: 88
Область: Черкаська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення cerdred »

WladMir писав:Я так думаю наверняка он его, но! Ставок не переведен в водный фонд. Соответственно ему и дали 3.3 га РИЛЛИ, а не ставок
Більш всього шо так. Проте на сьогодні не можна змінювати цільове призначення (використання) пайових земель. Ще й може бути гемор із контролюючими органами, скажуть, мол, зробив з паю ставок...... NoNo
Аватар користувача
Prometheus
Спец
Спец
Повідомлень: 1475
З нами з: 31 березня 2011 12:13
Репутація: 321
Область: Житомирська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Prometheus »

У тестя, така сама ситуація, йому пояснив і Вам поясню.
Саме головне щоб ставок був повністю на Вашій землі. Документи робити(дорого) і брать його в оренду не стоїть(навіщо платити). Хочете зарибить, обгородить будь-ласка. Єдині хто Вас зможе за це наказать це налогова за те що, будете брати гроші. І все ж таки закиньте скан держ.акту що б вияснить чи входить він в Ваш пай.

ЗКУ Ст59 п2
Spoiler
Стаття 59. Право на землі водного фонду

1. Землі водного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

2. Громадянам та юридичним особам за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування можуть безоплатно передаватись у власність замкнені природні водойми (загальною площею до 3 гектарів). Власники на своїх земельних ділянках можуть у встановленому порядку створювати рибогосподарські, протиерозійні та інші штучні водойми.

3. Землі водного фонду за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування надаються у постійне користування:

а) державним водогосподарським організаціям для догляду за водними об'єктами, прибережними захисними смугами, смугами відведення, береговими смугами водних шляхів, гідротехнічними спорудами, а також ведення аквакультури тощо;

б) державним підприємствам для розміщення та догляду за державними об'єктами портової інфраструктури;

в) державним рибогосподарським підприємствам, установам і організаціям для ведення аквакультури.

{Частина третя статті 59 в редакції Законів № 4709-VI від 17.05.2012, № 5293-VI від 18.09.2012}

4. Громадянам та юридичним особам органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування із земель водного фонду можуть передаватися на умовах оренди земельні ділянки прибережних захисних смуг, смуг відведення і берегових смуг водних шляхів, озера, водосховища, інші водойми, болота та острови для сінокосіння, рибогосподарських потреб (у тому числі рибництва (аквакультури), культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт, догляду, розміщення та обслуговування об’єктів портової інфраструктури і гідротехнічних споруд тощо, а також штучно створені земельні ділянки для будівництва та експлуатації об'єктів портової інфраструктури та інших об'єктів водного транспорту. Землі водного фонду можуть бути віднесені до земель морського і річкового транспорту в порядку, встановленому законом.

{Частина четверта статті 59 в редакції Закону № 4709-VI від 17.05.2012; із змінами, внесеними згідно із Законом № 5293-VI від 18.09.2012}

5. Використання земельних ділянок водного фонду для рибальства здійснюється за згодою їх власників або за погодженням із землекористувачами.
Гість
Спец
Спец
Повідомлень: 433
З нами з: 17 травня 2010 18:22
Репутація: 0
Область: м.Севастополь
Місце роботи: Інше

Повідомлення Гість »

pieshkov писав:І все ж таки закиньте скан держ.акту що б вияснить чи входить він в Ваш пай.
І що це дасть, ставка на акті хочете побачити? morgny
Аватар користувача
Prometheus
Спец
Спец
Повідомлень: 1475
З нами з: 31 березня 2011 12:13
Репутація: 321
Область: Житомирська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Prometheus »

cerdred писав:Ще й може бути гемор із контролюючими органами, скажуть, мол, зробив з паю ставок......
1. послать органи в "баню"
2. Оскаржити штраф в суді за допомогою свідків, які підтвердять, що ставок був і раніше. А хто його копав зможе послаться на строк позовної давності
zemlemir69 писав:І що це дасть, ставка на акті хочете побачити?
побачити або не побачити. Питання в тому чи виключена площа ставка з паю. У нас такі ставки на ДА виключені за допомогою петлі.
Відповісти