Сторінка 1 з 1

Створення спеціалізованої служби по догляду за водними об`єктами

Додано: 24 вересня 2014 09:52
sak2011
Скажіть будь-ласка, якими нормативними документами встановлюється порядок створення спеціалізованої служби по догляду за водними об`єктами? Хто повинен затверджувати Положення про таку службу? Чи необхідно звертатися до управління водних ресурсів з цього питання? Дякую.

Додано: 24 вересня 2014 14:00
dzi
sak2011 писав:Скажіть будь-ласка, якими нормативними документами встановлюється порядок створення спеціалізованої служби по догляду за водними об`єктами? Хто повинен затверджувати Положення про таку службу? Чи необхідно звертатися до управління водних ресурсів з цього питання? Дякую.
Стаття 85 Водного кодексу України
У постійне користування землі водного фонду надаються водогосподарським спеціалізованим організаціям, іншим підприємствам, установам і організаціям, в яких створено спеціалізовані служби по догляду за водними об'єктами, прибережними захисними смугами, смугами відведення, береговими смугами водних шляхів, гідротехнічними спорудами та підтриманню їх у належному стані.

Іх цього слідує, що водогосподарські спеціалізовані організації, інші підприємства, установи і організації, які бажають отримати землі водного фонду у постійне користування, повинні утворити у своєму складі спеціалізовану службу по догляду за водними об'єктами, прибережними захисними смугами, смугами відведення, береговими смугами водних шляхів, гідротехнічними спорудами для підтримання їх у належному стані, та затвердити положення про цю службу. Управління водних ресурсів надасть погодження чи відмову у погодженні щодо передачі земель водного фонду у постійне користування.