Сторінка 1 з 1

Як садовому товариству приєднатися до статусу жителів села?

Додано: 16 грудня 2014 13:47
Матахари
Дачники садівничого товариства «Ріпка» звернулися до депутатів сільради з проханням приєднати їхню територію до села.
Питання з боку сільської ради: як це правельно зробити? І куди звернутися за допомогою?
Поміж ЗКУ ст.173, 174 та ст.175, де описується встановлення і зміна меж сіл, які входять до відповідного району, та ЗК “Землеустрій”, що це повинно робитися через проект, виникає безліч питань - що спочатку робити, розширювати межі а потім приєднувати? І як на таке клопотання, яке вже подано сільській раді відповісти цьому товариству.
Дуже дякую.

Re: Як садовому товариству приєднатися до статусу жителів села?

Додано: 16 грудня 2014 14:33
Solpadeine
Матахари, Nenayu це не повноваження сільради... нехай сільрада пише на Верховну

Re: Як садовому товариству приєднатися до статусу жителів села?

Додано: 17 грудня 2014 11:35
Volodar
Solpadeine писав:Матахари, Nenayu це не повноваження сільради... нехай сільрада пише на Верховну
Якщо коротко: сільська рада замовляє генплан населеного пункту, який передбачає розширення меж села за рахунок СТ. А потім замовляє проект землеустрою щодо зміни меж населеного пункту ст. 173, 174 ЗКУ. Зміст цієї документації із землеустрою є в ЗУ "Про землеустрій", повноваження зміни меж села - районна рада.
Це якщо робити по уму. А можна попіаритись з використанням http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1673-vii
2. Тимчасово, до проведення реформи адміністративно-територіального устрою, дачні поселення та садівницькі товариства у приміських зонах обліковуються за тими населеними пунктами, з якими вони зв’язані адміністративно або територіально.

Тимчасово, до проведення реформи адміністративно-територіального устрою, до жителів, об’єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць, але житло яких віднесено до відповідного села, селища чи міста.
Відправлено через 56 секунди:
Матахари писав:Дачники садівничого товариства «Ріпка» звернулися до депутатів сільради з проханням приєднати їхню територію до села.
Запитання: а навіщо?

Re: Як садовому товариству приєднатися до статусу жителів села?

Додано: 17 грудня 2014 12:37
solim
Якщо приєднають до населеного пункту, то значно зростуть земельний податок чи мінімальна орендна плата (відповідно до нормативної грошової оцінки населеного пункту) NoNo