Сплата орендної плати виключно в грошовій формі. За і проти.

Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Дмитро Брянцев
Спец
Спец
Повідомлень: 221
З нами з: 04 листопада 2014 16:17
Репутація: 5
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Сплата орендної плати виключно в грошовій формі. За і проти.

Повідомлення Дмитро Брянцев »

Не можу втриматись щодо роз`яснень фахівця з питань аграрних та земельних відносин:
► Показати
По-перше, з якого дива селянам - власникам земельних паїв не вигідна виключно грошова оплата?! Що заважає орендодавцю на кошти отримані від оренди землі купувати по ринковим цінам не лише в свого орендаря, а у довільного агровиробника натурпродукт? - тим самим породжуючи чесну конкуренцію серед агровиробників, розвиваючи та розширюючи ринок сбуту агропродукції в середині самої країни?

По-друге, це саме стосується і відробіткових послуг.

По-третє, з якого дива орендар в рахунок орендної плати буде давати орендодавцю тонну пшениці по минулорічній ціні в 2000 грн, якщо вона в цьому році коштує 4000 грн.? Власник паю просто меньше отримає пшениці! Єдине виключення - наявність в договорі оренди прив`язки до кількості отримуваної сільгосппродукції: "... орендна плата сплачується в розмірі 1 тонни пшениці, 200 кг цукру, 50 кг олії, та обробітком 0,40 га ріллі, тощо..."
Відповісти