Процедура передачі в оренду проінвентаризованої земельної ділянки для ведення фермерського господарства

Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
ГеоргійХХХ
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Повідомлень: 12
З нами з: 11 серпня 2009 08:46
Репутація: 0

Процедура передачі в оренду проінвентаризованої земельної ділянки для ведення фермерського господарства

Повідомлення ГеоргійХХХ »

Потрібна допомога у вирішенні питання щодо передачі земельної ділянки в оренду для ведення фермерського господарства/з метою створення фермерського господарства громадянином/. Земельна ділянка сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, проінветаризована відповідно до ПКМУ №513 від 23.05.2012, кадастровий номер присвоєний, відомості внесені до ДЗК.
І. Було вже кілька звернень до ГУ ДЗА/ДГК:
1. Заява про надання дозволу на розробку проекту відіедення.....
- перша відмова - стосувалася заяви. В заяві не було зазначено інформація про кількість членів фермерського господарства. /Виправили, звернулись знову/
- друга відмова, такого змісту: надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному кадастрі відповідно до ЗУ "Про ДЗК", право власності на яку зареєстровано у Держ.реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складання документації із землеустрою.
2. Заява про надання в оренду зем. ділянки ......
- відмова -"... у ГУ відсутня інформація, щодо реєстрації земельної ділянки в ДЗК та зареєстрованого права власності держави на вищезазначену земельну дідянку, що суттєвє впливає на процедуру передачі земельної ділянки в оренду.
....Проронуємо Вам уточнити надану інформацію та, у разі законних підстав, повторно звернутися з відповідними заявами до ГУ"
Прошу допомоги у вирішенні данної ситуації. Земельна ділянка проінвентаризована, внесена в ДЗК, присвоєний кадастровий номер - але не зареєстрована в ДЗК і не зареєстрована в ДРП за державою. Чи може ініціювати реєстрацію земельної ділянки і права власності держави Головне управління держгеокадастру. Підскажіть інші варіанти вирішення.
Аватар користувача
Pogannka
Спец
Спец
Повідомлень: 537
З нами з: 07 вересня 2009 11:00
Репутація: 1

Процедура передачі в оренду проінвентаризованої земельної ділянки для ведення фермерського господарства

Повідомлення Pogannka »

ГеоргійХХХ писав: рошу допомоги у вирішенні данної ситуації. Земельна ділянка проінвентаризована, внесена в ДЗК, присвоєний кадастровий номер - але не зареєстрована в ДЗК і не зареєстрована в ДРП за державою. Чи може ініціювати реєстрацію земельної ділянки і права власності держави Головне управління держгеокадастру. Підскажіть інші варіанти вирішення.
потрібно дозвіл на технічну документацію по встановленню меж, див. ст. 123 ЗКУ, цитую:
Надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр", право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складення документації із землеустрою.

Надання у користування земельної ділянки в інших випадках здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розроблення такої документації здійснюється на підставі дозволу, наданого Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування, відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, крім випадків, коли особа, зацікавлена в одержанні земельної ділянки у користування, набуває право замовити розроблення такої документації без надання такого дозволу.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
я в черговому шоці від наших слуг народу...їх завдання допомогти і порадити, а не відкинути людину з її проблемами при найменшій нагоді...соромно facepalm
Відповісти