Сторінка 1 з 1

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 16:42
sirenko_s_a
Боруш Ірина Вікторівна. Ваша думка? Проект прикріпити не можу, бо у форматі PDF. Було б добре якби можна було його додати.
  Hidden text. You must register
► Показати
  Hidden text. You must register

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 17:02
Oleg
Не по темі
sirenko_s_a писав: 21 лютого 2017 16:42бо у форматі PDF
Тож заархівуйте в зіп чи рар, і, будь ласка)

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 17:10
potapova_anna
sirenko_s_a, а поділ на ділянку, що вказана у висновку вже був? чи Ви проектом ділите?
Поки що підтримую експерта! А взагалі, для об'єктивності - проект в студію!

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 19:51
Iskrin
Якщо ділянка раніше була сформована, будь для чого, то в матеріалах проекта обов'язково мають бути матеріали розподілу раніше сформованої ділянки. Виходить ви розробили проект своєї ділянки, яка накладається на іншу, не обгрунтувавши чому так.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 21:49
elena2408
Iskrin писав: 21 лютого 2017 19:51формована, будь для чого, то в матеріалах проекта обов'язково мають бути матеріали розподілу раніше сформованої ділянки.
Так це мало б місце якби ділянка формувалась під час розроблення цього проекту відведення. Тоді потрібно прикласти кад план на заг. ділянку і кад плани на сформовані ділянки шляхом поділу. А я розумію що ділянка була сформована раніше при розробленні технічної документації щодо поділу якогось земельного масиву. Ділянка вже внесена в НКС і є витяг з ДЗК, то получається до кожного проекту відведення (маю на увазі ці ділянки які сформовані шляхом поділу згідно технічки) ще потрібно долучати матеріали самої технічки. Легко кажучи це неправильно. Експертам може ще всю історію полів (зем масивів) з часів СССР викласти в проекті. Це щось типу "прикласти легітивність використання пунктів ДГМ, або повірку інструментів, або прикласти сам документ на право використання інструмента". То може вже досить чіплятись, хочеться прочитати зауваження Експерта і щось для себе взяти як кажуть "на вооружение", а так тільки злість.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 21:56
potapova_anna
elena2408, забийте в НКС кадастровий, що вказаний у висновку і вам стане зрозуміло, що ніякого поділу не було! Саме тому експерт і просить кадастрові плани на інші ділянки, які залишаються.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 23:00
Iskrin
elena2408, не зліться, приведу приклад: в КК є поле 60 га із земель резерву сільскої ради, внесено в КК бо заключався договір оренди. Договір оренди закінчився у 2015 і не подовжився, але в КК ділянка є з номером. Поле роздали під соцсферу по 2 га, розробили проекти. І от щоб зрозуміл було чому по проектам ділянки накладаються, в проекти додавали інформацію про закінчення строку оренди ділянки з таким то кадастровим номером.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 23:20
Prometheus
2 зауваження. Погодження буде після затвердження згідно Інструкції. Роз'яснювати задовбався. Хто не згодний докажіть протилежне
1 зауваження. Тут не так все однозначно:
- враховуючи 79-1 за проектом форумується все окрім сформованого чи того що ділиться;
- ст 21 ЗУ "Про ДЗК" не накладає обмежень на можливості проекту. Тобто можна поділити і заодно змінити цільове призначення.
- дозволом явно не передбачено створити кадастровий план на решту земельної ділянки чи розпайовувати її. На мою думку, до матеріалів землевпорядного проектування варто додати схему поділу ЗД і все гуд, але і порушення відповідно до закону я не бачу.


Представте проінвентаризовану земельну ділянку50+га який розбивається по 2 га 5ма+ організаціями, які не співпрацюють між собою, де замовники приходять не скопом а по 1-2 в тиждень. Що потрібно показувати в поділі, а тим більше які нафіг кадастрові на решти ділянок. З погляду розробника висновок такий, що можна починати волосся звідусіль виривати.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 23:29
Anchous814
Якщо ділянка вже сформована, та ще й з цільовим для ОСГ, то навіщо взагалі розробляти проект? гадаю технічки щодо поділу достатньо.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 23:31
Prometheus
Anchous814, уважно почитайте першу сторінку висновку.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 21 лютого 2017 23:41
Anchous814
Поясніть будь ласка що я маю там побачити. За даними публічки ділянка за вказаним кадастровим номером має цільове ОСГ, у висновку (та напевне і в проекті) цільове на момент відведення землі запасу

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 22 лютого 2017 08:40
sirenko_s_a
  Hidden text. You must register
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
potapova_anna писав: 21 лютого 2017 17:10а поділ на ділянку, що вказана у висновку вже був? чи Ви проектом ділите?
Поки що підтримую експерта! А взагалі, для об'єктивності - проект в студію!
Поділу не було. Це проект 2016 року, зараз трохи не така пояснююча. Коли є проінвентаризована з/д, то пишу "Дана земельна ділянка формується шляхом відведення із іншої земельної ділянки. Актуальна інформація по ділянці на момент створення проекту: Кадастровий номер: __________________________ , Площа: ________ га, Тип власності: не визначено, Цільове призначення: 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, Інформація про право власності: не зареєстрована." Щодо доданя зайвих кадастрових планів інших ділянок із поділу я проти. Я ж проект роблю, а не поділ.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
pieshkov писав: 21 лютого 2017 23:20Представте проінвентаризовану земельну ділянку50+га який розбивається по 2 га 5ма+ організаціями, які не співпрацюють між собою, де замовники приходять не скопом а по 1-2 в тиждень. Що потрібно показувати в поділі, а тим більше які нафіг кадастрові на решти ділянок. З погляду розробника висновок такий, що можна починати волосся звідусіль виривати.
ЦІЛКОМ З ВАМИ ПОГОДЖУЮСЬ!

Відправлено через 6 хвилин 20 секунд:
Anchous814 писав: 21 лютого 2017 23:29Якщо ділянка вже сформована, та ще й з цільовим для ОСГ, то навіщо взагалі розробляти проект? гадаю технічки щодо поділу достатньо.
Якби все було так просто. Можливо хтось поділиться технічкою щодо поділу згідно Наказу який дало ГУДГК. Буду дуже вдячний.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 22 лютого 2017 09:11
potapova_anna
А ви розумієте, який бардак залишається після таких дій в НКС? Ділянка накладається на ділянку! Потім виходить, що є декілька власників на одну і ту саме землю?! Чому одразу не зробити поділ земельної ділянки на ту кількість, яка роздається, а потім вже нехай люди собі оформляють сформовану земельну ділянку з кадастровим номером!

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 22 лютого 2017 09:28
sirenko_s_a
potapova_anna писав: 22 лютого 2017 09:11Чому одразу не зробити поділ земельної ділянки на ту кількість, яка роздається, а потім вже нехай люди собі оформляють сформовану земельну ділянку з кадастровим номером!
Я тільки за таких дій. Розкажіть як по наказу зробить поділ? В нас так не практикують. Тільки Проект. Буду дуже вдячний за зразок.

Відправлено через 40 секунд:
potapova_anna писав: 22 лютого 2017 09:11А ви розумієте, який бардак залишається після таких дій в НКС?
Бардаку не буде. Ми даєм файл з остачою :)

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 22 лютого 2017 09:44
potapova_anna
sirenko_s_a, а у нас ГУ дає дозвіл на розробку технічної документації по поділу зд і потім на розроблення проектів землеустрою, зазвичай із зміною цільового призначення.

Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
sirenko_s_a, так якщо ви в при реєстрації додаєте файл з остачею, то ви своїм проектом ділите загальну ділянку! Виходячи з цього цілком аргументованим є долучення декількох кадастрових планів: один, той що передається громадянину, інший - той, що залишається.

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 22 лютого 2017 10:23
Prometheus
sirenko_s_a писав: 22 лютого 2017 09:28Бардаку не буде. Ми даєм файл з остачою
аналогічно
potapova_anna писав: 22 лютого 2017 09:39у нас ГУ дає дозвіл на розробку технічної документації по поділу зд і потім на розроблення проектів землеустрою, зазвичай із зміною цільового призначення.
за чий рахунок ділите?
Anchous814 писав: 21 лютого 2017 23:41Поясніть будь ласка що я маю там побачити. За даними публічки ділянка за вказаним кадастровим номером має цільове ОСГ, у висновку (та напевне і в проекті) цільове на момент відведення землі запасу
► Показати
тобто відповідність даних кадастрової карти експертом не провіряється, для цього є кадастровий реєстратор з відповідними обов'язками.
potapova_anna писав: 22 лютого 2017 09:44так якщо ви в при реєстрації додаєте файл з остачею, то ви своїм проектом ділите загальну ділянку! Виходячи з цього цілком аргументованим є долучення декількох кадастрових планів: один, той що передається громадянину, інший - той, що залишається.
навіщо ускладнювати життя собі і людям. Здаєш реєстратору, реєстратор дає тобі обмінник з якого треба вирізати, з якого вже вирізали і всі щасливі. Реєстратор бо немає накладок і нетреба самому заморачуваться із загальною ділянкою, розробник бо не треба 80% проекту перероблювати(помимо кадастрового треба буде і решту додавати) замовник бо економиться його час.
А взагалі це питання правильно було б врегулювати нормативним актом

Боруш Ірина Вікторівна

Додано: 23 лютого 2017 10:19
sirenko_s_a
potapova_anna писав: 22 лютого 2017 09:39а у нас ГУ дає дозвіл на розробку технічної документації по поділу зд і потім на розроблення проектів землеустрою, зазвичай із зміною цільового призначення.
Я ж додав проект. Ні сторіночки не переправляв в ньому. Тому судіть самі щодо Наказу, у нас такі.

Відправлено через 23 години 14 хвилин 53 секунди:
Зауваження прийняв. Пішов додруковувати кад план на остачу. Всім дякую за зауваження/пропозиції. Експерту (Експертам) також дякую за правдиві зауваження. Працюймо в рамках закону і все в нас буде добре (тільки от закон часто-густо суперечить сам-собі)