Штучна водойма на землях ОЖБ

Особливості надання та використання земель житлової та громадської забудови
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Аватар користувача
Мариарти
Повідомлень: 7
З нами з: 22 січня 2021 17:06
Репутація: -1
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Штучна водойма на землях ОЖБ

Повідомлення Мариарти »

Доброго дня, звертаюсь до Вас із наступною історією - у спадщину залишилась земельна ділянка у селі та стара хата. Є заповіт, але жодного документу на земельну ділянку не залишилось, є документи на хату,на підставі яких зараз оформлює право приватної власності на будинок.До свідоцтва про право на спадщину нотаріус земельну ділянку не вносив,бо немає підтверджуючих документів. Призначення земельної ділянки - для обслуговування житлового будинку.
З важливих моментів - на цій земельній ділянці,розміри якої десь 15 сотих землі, сусіди зробили штучну водойму - ставок.
Я вернулась до селищної ради із заявою про надання дозволу на розробку технічної документації відповідно до заповіту та витягу з погосподарської книги.
За місяць, звернувшись до селищної ради з метою отримання відповіді дізнаюсь, що за цей місяць мої сусіди,власники суміжної земельної ділянки, без повідомлення мене як зацікавленої особи - скликали земельну комісію та розробили технічну документацію на всю земельну ділянку разом із хатою,мотивуючи це тим,що це їх власна стара хата.
Однак вони не володіли інформацією, що,хоча хата й стара, але в мене на неї є документи та я оформлюю право власності.
Вони замовляють переробку технічної документації - відповідно до якої ім відходить приблизно 5 сотих від мене - це земля під ставком та ще 20 сотих вільних земель. Тобто 25 сотих, а мені залишаєтсья тільки 10.
Як пояснив мені голова, вони мають дозвіл на пониження грунтових вод,який видавався селищної радою.
Однозначно, що такий дозвіл вони могли отримати тільки на свою власну земельну ділянку, ніяк не на сусідню.
Більше жодних дозвільних документів на штучну водойму вони не мають, податок всі ці ,як користувачі, не сплачували.
Нюанс у наступному - селищний голова їх добрий приятель.
І 24 грудня 2020 він виніс на затвердження сесії технічну документацію, яка, як потім з'ясувалось, ще не була перероблена.
Я подала заяву до селищної ради про вирішення земельного спору, термін відповіді встановлено 7 днів, на 7 день я приїхала з іношого краю країни на земельну комісію, але мені усно було відмовлено та повідомили,що очікувати відповідь протягом 30 днів. Того ж дня мною було подано адміністративний позов до суду.
Звертаюсь до всіх, кого тільки можливо. Офіс водних ресурсів дав відповідь, що дозвільні документи на дану штучну водойму вони не надавали та про існування такої їм невідомо, однак контрольних повноважень вони не мають, проводити перевірки може Держ єко інспекція. Звернулась до держєко, вони відповіли, що перевірку земель ОЖБ проводить держгеокадаст. Звернулась до них, відповіді поки що не отримала, однак на час карантину виїздні перевірки скасовано. Звернулась до відділу поліції з приводу самовільного захоплення земель.
Призначення ставка,скоріш за все - рибництво. Зміна цільового призначення,відповідно, не відбувалась.

Якщо хтось мав справу з оформленням документів на штучну водойму або знає випадки,коли особи без дозволів будували ставки підкажіть що є обов'язковим - який існую порядок оформлення та до кого можна звернутись.
Буду вдячна за будь-які думки з цього приводу!
Востаннє редагувалось 11 лютого 2021 18:56 користувачем Мариарти, всього редагувалось 2 разів.
Аватар користувача
Мариарти
Повідомлень: 7
З нами з: 22 січня 2021 17:06
Репутація: -1
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Штучна водойма на землях ОЖБ та продажний голова

Повідомлення Мариарти »

Додаю фотографію споруди.
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Аватар користувача
Vitolla
Спец
Спец
Повідомлень: 158
З нами з: 26 березня 2019 09:29
Репутація: 33
Область: Миколаївська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Штучна водойма на землях ОЖБ та продажний голова

Повідомлення Vitolla »

Зверніться до толкового юриста, це буде найкращий вихід.
atb
Спец
Спец
Повідомлень: 98
З нами з: 29 липня 2008 22:27
Репутація: 32

Штучна водойма на землях ОЖБ та продажний голова

Повідомлення atb »

Це десь в районі "аля" Конча-Заспи? на толкового юриста треба зібрати всі бамажки, які відписали Вам перелічені Вами "організейшн"...ну і добавить пачку своїх!
Аватар користувача
Мариарти
Повідомлень: 7
З нами з: 22 січня 2021 17:06
Репутація: -1
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Штучна водойма на землях ОЖБ та продажний голова

Повідомлення Мариарти »

@atb , не поверите, глухое село. И казалось бы...Я, как юрист, могу Вам с уверенностью сказать - экологическое право - это нечто! Мне толком в водных ресурсах не могут объяснить какие документы на ставок должны быть в принципе! Конечно, нпа в помощь, но с водными объектами сталкиваться не приходилось ранее. В любом случае, я самостоятельно не могу узнать глубину и "устройство" ставка - рядом есть река, скорее всего ставок с ручьевым водоснабжением, водослив должен происходить каким-то образом?
Вопрос еще следующий - если мне таки удастся отвоевать землю под ставком, что мне с ним делать? Узаконить, скорее всего, будет дороже,чем оформить землю. Значит осушить. Вопрос тогда как это сделать правильно?
Обратилась на Ваш форум с надеждой, что здесь есть специалисты, которые знаются на разрешительной документации, делали проекты землеустрою или сами владеют подобными искуственными водооемами.
Відповісти