Спір по невитребуваних земельних ділянок

Все про судові земельні справи
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
oksanakucheriava94
Повідомлень: 2
З нами з: 30 травня 2017 09:40
Репутація: 0
Область: Чернівецька
Місце роботи: Юридичні послуги

Спір по невитребуваних земельних ділянок

Повідомлення oksanakucheriava94 »

Доброго дня! я представник органу місцевого самоврядування, і в нас на місцеву владу громадянин подав позов про визнання права власності на земельну ділянку. Ситуація така: громадянин в -90 х роках працював в колгоспі, на той час, десь в 2000-х роках його включили в списки як члена колгоспу на одержання сертифікату на право на земельну частку. 20 років ніяких процедур на отримання сертифікату не було, в 2020 році він звертається з заявою про надання йому знемельної частки, однак ми йому відмовили так як в нас відсутні вільні земельні ділянки та і позовні вимоги заявлені через 20 років ( застосували позовну давність)
Astreya
Спец
Спец
Повідомлень: 1475
З нами з: 26 березня 2012 09:30
Репутація: 397
Область: Київська
Місце роботи: Інше

Спір по невитребуваних земельних ділянок

Повідомлення Astreya »

oksanakucheriava94 писав: 04 лютого 2021 17:55 десь в 2000-х роках його включили в списки як члена колгоспу на одержання сертифікату на право на земельну частку
Наскільки я пам'ятаю, закон не встановлює строки отримання сертифікату (рік, чи 20 років, ніде не написано).
А от те, що він є в списках дає йому повне право на земельну частку (пай)
В його випадку своє право він може визнати в суді (стаття 2 закону про порядок виділення в натурі земельних часток паїв),а також: Документом, що посвідчує право на земельну частку (пай) громадян України, зазначених в абзаці п'ятому частини першої статті 1 цього Закону, є трудова книжка члена колективного або іншого сільськогосподарського підприємства чи нотаріально засвідчена виписка з неї.
oksanakucheriava94 писав: 04 лютого 2021 17:55 в 2020 році він звертається з заявою про надання йому знемельної частки,
цілком законно звертається, як людина яка є в списках пайщиків, як колишній член колгоспу.
oksanakucheriava94 писав: 04 лютого 2021 17:55 позовні вимоги заявлені через 20 років ( застосували позовну давність)
тут (на даному етапі) немає позовної давності.
в його випадку позовна давність наступає з моменту порушення його права, тобто зараз він намагається оформити своє право, ви вставляєте йому палки в колеса (вигадуєте відмови), якщо він далі не рухає цю справу, опускає руки і не звертається до суду, то через три роки спливе його позовна давність.
(тут діє ст.Стаття 261. ЦК: Перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
oksanakucheriava94
Повідомлень: 2
З нами з: 30 травня 2017 09:40
Репутація: 0
Область: Чернівецька
Місце роботи: Юридичні послуги

Спір по невитребуваних земельних ділянок

Повідомлення oksanakucheriava94 »

Всі повноваження щодо виділення земельних часток у натурі та розпорядження невитребуваними паями для ведення товарного с/г призначення та нерозділеними ділянками були раніше уповноважені РДА, коли внесли зміни передати все в міські ради, алпе на жаль нам не було передано перелік невитребуваних паїв( за межами населених пунктів). РДА на запит адвоката було повідомлено що на території в адмін межах вільних земель немає, і вони посилались до нас, в нас тежвідсутні вільні земельні .
Відповісти