Зміна цільового з ведення фермерського господарства на ведення товарного сільськогосподарського виробництва

Особливості надання та використання с/г земель
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Alex111
Спец
Спец
Повідомлень: 93
З нами з: 07 жовтня 2008 10:10
Репутація: 13

Зміна цільового з ведення фермерського господарства на ведення товарного сільськогосподарського виробництва

Повідомлення Alex111 »

В приватній власності перебуває ділянка для ведення фермерського господарства. Необхідно змінити цільове на ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Як це зробити.
В 20 ст. ЗКУ вказано, що "Віднесення земельних ділянок до певної категорії та виду цільового призначення земельних ділянок здійснюється щодо: земельних ділянок приватної власності - їх власниками".
"Категорія земель та вид цільового призначення земельної ділянки визначаються в межах відповідного виду функціонального призначення території, передбаченого затвердженим комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади або генеральним планом населеного пункту."
"Встановлення цільового призначення земельної ділянки може здійснюватися без додержання вимог, передбачених абзацом першим цієї частини, у випадках: зміни виду цільового призначення земельної ділянки в межах категорії земель сільськогосподарського призначення (крім віднесення їх до земельних ділянок для садівництва, зміни цільового призначення земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами)".
"Зміна цільового призначення земельної ділянки не потребує:
розроблення документації із землеустрою (крім випадків формування земельної ділянки із земель державної та комунальної власності, не сформованих у земельні ділянки);
прийняття рішень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування (крім рішень про встановлення і зміну цільового призначення земельних ділянок, розпорядження якими здійснюють такі органи)".

Але в Перехідних положеннях ЗКУ вказано: "До внесення до Державного земельного кадастру відомостей про функціональні зони зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення. Рішення про зміну цільового призначення земельних ділянок у таких випадках приймається щодо: земельних ділянок приватної власності - сільськими, селищними, міськими радами, на території яких розташована відповідна земельна ділянка.
Проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що передбачає зміну цільового призначення земельної ділянки приватної власності, розробляється без надання дозволу на його розроблення.
Проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що передбачає зміну цільового призначення земельної ділянки, затверджується органом, що приймає рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки."

Так як правильно здійснити цю зміну на теперішній час?

Кадастровий реєстратор наполягає на проекті землеустрою та рішенні ради на зміну цільового, як вказано в Перехідних положеннях, але є ще 20 ст., де вказано, що внесення меж функціональних зон на зміну цільового в межах сільськогосподарського використання не враховується.

Я вважаю, що в даній ситуації треба тільки згода власника на зміну, хмл та внесення змін.
Аватар користувача
nazar051
Спец
Спец
Повідомлень: 193
З нами з: 04 грудня 2014 14:15
Репутація: 51
Область: Запорізька
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Зміна цільового з ведення фермерського господарства на ведення товарного сільськогосподарського виробництва

Повідомлення nazar051 »

Alex111, робите проект без дозволу, подаєте на затвердждення, потім реєстратору на внесення змін, керуєтесь п. 23 розділу Х ЗКУ, "нова" ст. 20 - це майбутнє, я її розумію так: при умові внесенння відомостей про функціональні зони, кад. реєстратор зможе міняти цільове опираючись на ці ж дані без проектів і т.д., така собі ліквідація бюрократії.
Відповісти