Землі історико-культурного призначення

Особливості надання та використання земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та ін. призначення
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
zemlemer75
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Повідомлень: 15
З нами з: 29 лютого 2008 10:15
Репутація: 1

Землі історико-культурного призначення

Повідомлення zemlemer75 »

Добрий день шановні колеги. Існує така проблема. Є земельна ділянка, яка згідно витягу з Державного земельного кадастру відноситься до земель історико-культурного призначення, хоча за КВЦПЗ - 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. За інформацією від департаменту культури обласної державної адміністрації там знаходиться пам'ятка археології взята на державний облік згідно рішення облвиконкому. Фактично ділянка розорана, курган відсутній. Згідно листа департаменту культури обласної державної адміністрації для використання земельної ділянки для сільськогосподарських потреб, потрібно розробити проект землеустрою щодо організації і встановлення меж території пам'ятки з винесенням її в натуру. В чому питання - яким чином цільове призначення 01.01 сумісне з категорією "Землі історико-культурного призначення" та яка установа має видавати дозвіл на розробку цього проекту землеустрою? Заздалегідь дякую за допомогу.
Востаннє редагувалось 20 червня 2023 11:37 користувачем zemlemer75, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
zemleustriy-ocinka
Спец
Спец
Повідомлень: 757
З нами з: 15 липня 2019 12:21
Репутація: 158
Область: Черкаська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Землі історико-культурного призначення

Повідомлення zemleustriy-ocinka »

zemlemer75, Проектом землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду визначають місце розташування і розміри земельних ділянок, власників земельних ділянок, землекористувачів, у тому числі орендарів, межі територій природно-заповідного фонду, а також встановлюють режим використання та охорони їх територій. Тобто до кадастру вносимо як обмеження.
Якщо пам'ятка місцевого значення то рішення про розробку приймається ОТГ.
Також зверніть увагу -
► Показати
Аватар користувача
solim
Спец
Спец
Повідомлень: 1062
З нами з: 06 листопада 2013 13:47
Репутація: 196
Область: Рівненська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Землі історико-культурного призначення

Повідомлення solim »

zemlemer75 писав: 20 червня 2023 09:45 яким чином цільове призначення 01.01 сумісне з категорією "Землі історико-культурного призначення"
Почніть з пошуку рішень, розпоряджень про переведення до категорії історико-культурного призначення. Ймовірно, що категорію з с/г призначення ніхто не змінював.
Відповісти