Сторінка 1 з 1

Землі історико-культурного призначення

Додано: 20 червня 2023 09:45
zemlemer75
Добрий день шановні колеги. Існує така проблема. Є земельна ділянка, яка згідно витягу з Державного земельного кадастру відноситься до земель історико-культурного призначення, хоча за КВЦПЗ - 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. За інформацією від департаменту культури обласної державної адміністрації там знаходиться пам'ятка археології взята на державний облік згідно рішення облвиконкому. Фактично ділянка розорана, курган відсутній. Згідно листа департаменту культури обласної державної адміністрації для використання земельної ділянки для сільськогосподарських потреб, потрібно розробити проект землеустрою щодо організації і встановлення меж території пам'ятки з винесенням її в натуру. В чому питання - яким чином цільове призначення 01.01 сумісне з категорією "Землі історико-культурного призначення" та яка установа має видавати дозвіл на розробку цього проекту землеустрою? Заздалегідь дякую за допомогу.

Землі історико-культурного призначення

Додано: 20 червня 2023 10:51
zemleustriy-ocinka
zemlemer75, Проектом землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду визначають місце розташування і розміри земельних ділянок, власників земельних ділянок, землекористувачів, у тому числі орендарів, межі територій природно-заповідного фонду, а також встановлюють режим використання та охорони їх територій. Тобто до кадастру вносимо як обмеження.
Якщо пам'ятка місцевого значення то рішення про розробку приймається ОТГ.
Також зверніть увагу -
► Показати

Землі історико-культурного призначення

Додано: 20 червня 2023 10:57
solim
zemlemer75 писав: 20 червня 2023 09:45 яким чином цільове призначення 01.01 сумісне з категорією "Землі історико-культурного призначення"
Почніть з пошуку рішень, розпоряджень про переведення до категорії історико-культурного призначення. Ймовірно, що категорію з с/г призначення ніхто не змінював.