Закон 3272-ІХ від 27.07.2023 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності..

Нове законодавство, яке стосується земельних відносин
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
vitas007
Admin
Admin
Повідомлень: 1404
З нами з: 15 грудня 2010 16:02
Репутація: 792
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Закон 3272-ІХ від 27.07.2023 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності..

Повідомлення vitas007 »

[*]Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/327 ... D0%A5#Text Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
27.07.2023 у Верховній Раді України прийнято закон, який дозволить Кабінету Міністрів України без згоди аграрних закладів освіти вилучати землі сільськогосподарського призначення державної власності, які були надані їм у постійне користування.
Хто хоче долучайтеся до підпису петиції до Президента України, щоб в подальшому мати можливість запропонувати більш ефективний спосіб землекористування аграрних закладів освіти в майбутньому. Часу вже обмаль. Закон вже 4 дні лежить в черзі на підпис в Президента.
Посилання на закон - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40111
Посилання на петицію - https://petition.president.gov.ua/petit ... yHXO5kOwk8

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
✅ Уряд передав Фонду держмайна 25 державних підприємств із загальним земельним банком 100 000 га. Раніше ними управляла Національна академія аграрних наук.

Це рішення дозволило збільшити загальну площу державних с/г земель в управлінні ФДМУ до 370 тис. га.

🔜 Вже 2024 року будь-який резидент України зможе орендувати ці державні сільськогосподарські землі на відкритих аукціонах.

Також Кабмін визначив ФДМУ уповноваженим органом управління, що здійснює контроль за діяльністю «Укрпостачпреси», «Украгропромбуду», «Укрметротунельбуду» та готує передачу АТ «Національний фонд інвестицій».
► Показати
#ЗемельнийБанк #Підприємства #ФДМУ
https://www.spfu.gov.ua/ua/news/9917.ht ... McweCbgMJU

Відправлено через 57 секунд:
Сьогодні, 27 липня, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7588, який дозволить підвищити ефективність управління державними сільськогосподарськими землями.

Відтепер уперше в історії незалежної України держпідприємства через механізм корпоратизації будуть здавати землі в оренду на прозорих онлайн-аукціонах. Це стане додатковим джерелом наповнення держбюджету. Що відбувалося раніше?

Зараз в Україні існує приблизно 700 державних підприємств, установ та організацій, які мають у користуванні понад 700 тис. га державних земель сільськогосподарського призначення. Абсолютна більшість з них самостійно не обробляють землю, оскільки не мають для цього техніки та персоналу.

Проте вони не відмовляються від землі, оскільки часто передають її у тіньову оренду. Така ситуація призводить до того, що державні землі не приносять майже жодної користі для держбюджету.

Новий закон запроваджує прозорі механізми, котрі унеможливлюють ці зловживання та забезпечать нові надходження до держбюджету. Він дозволить офіційно здавати державні сільгоспземлі в оренду на відкритих онлайн-аукціонах.

Законом передбачено, що перші аукціони на здобуття права оренди будуть проведені на початку 2024 року. Під час першого етапу реформи буде передано в оренду понад 300 тис. га.

Завдяки цьому підприємці зможуть отримати в оренду на середньостроковий період сформовані цілісні земельні масиви.

Це дасть потужний імпульс для відродження українського фермерства та залучення інвестицій в аграрну сферу.

Зі свого боку держава отримає справедливу орендну плату за землю, а значить — вищий дохід для держбюджету. Внаслідок цього Сили оборони отримають додаткові кошти для озброєння.

https://www.spfu.gov.ua/ua/news/9880.html
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Відповісти