Правила конференції

1. Загальні рекомендації.

1.1. Форум відкритий для читання і ознайомлення всім зареєстрованим користувачам форуму, крім розділу "Балачки". Створювати нові теми і відповідати на існуючі можуть лише користувачі групи "Землевпорядники" та групи "Зареєстровані користувачі".
1.2. На форумі введено в дію групи:
1.2.1. Адміністратори - особи, які мають найвищий рівень контролю над форумом. Вони можуть керувати усіма аспектами роботи форуму, які включають розмежування прав доступу, закриття доступу окремим користувачам, створення груп, призначення модераторів і т.д. В залежності від прав, наданих їм засновником форуму. Також вони володіють усіма можливостями модераторів в усіх форумах, залежно від прав, наданих ним засновником форуму;
1.2.2. Модератори - це користувачі (або групи користувачів), які щодня стежать за форумами. Вони мають можливості редагування та видалення повідомлень, закриття, відкриття, переміщення, видалення та об'єднання тем в форумі, за який вони відповідають. Основне завдання модераторів - не допускати відхилень від тем (оффтопік), образ;
1.2.3. Землевпорядники - писати мають право де завгодно (користувачі у яких 20, і більше повідомленнь на форумі);
1.2.4. Зареєстровані користувачі - писати мають право де завгодно крім розділу "Законодавство";
1.2.5. Гості - надано право тільки для перегляду майже усіх гілок конференції;
1.2.6. Нові користувачі - мають право читати тільки деякі розділи форуму і автоматично перейдуть у групу "Зареєстровані користувачі" після написаного ними хоча б одного повідомлення! Але це повідомлення потребує схвалення модератора!;
1.2.7. Законний землевпорядник - туди потрапити можна тільки написавши як мінімум 100 повідомлень або отримати запрошення від учасника цієї групи.
1.3. Форум обладнаний пошуковою системою, і перед тим як створювати нову тему, обов'язково скористайтесь пошуком. Можливо те, що ви хотіли запитати, вже обговорювалось на форумі. Так Ви зекономите дорогоцінний час собі та іншим. Дублюючі теми та повідомлення стираються без попередження.
1.4. Бажано перевіряти грамотність Вашого повідомлення - помилки ускладнюють розуміння питання чи відповіді і можуть дратувати учасників форуму.
1.5. Відповіді на багато запитань по користуванню форумом є в FAQ.
1.6. Забороняється у повідомленнях публікувати електронні адреси у явному вигляді, для запобігання заспамленню адреси.
1.7. Оголошення про купівлю, продаж, пошук виконавців, тільки у розділі "Дошка оголошень". В даному розділі розміщуємо свої особисті оголошення. Для реклами, продажу усілякого обладнання(магазини, інтернет магазини), тільки ПЛАТНО! За порушення, відразу в бан.

2. На форумі дозволено:

2.1. Створювати нові теми для обговорень.
2.2. Продовжувати обговорення в старих темах, якщо в них не повністю розкрито питання, яке цікавить Вас.
2.3. Підтримка дискусії, обмін досвідом, надання цікавої інформації, корисних посилань.
2.4. Створення автором теми фінального повідомлення з описом рішення виниклої проблеми (у випадку, якщо тема створювалася з метою одержати пораду або допомогу інших учасників).
2.5. При розміщені на форумі зображень, відео чи великого тексту, необхідно приховувати це під спойлер - всередину тега [spoil]...тут розміщуємо текст...[/spoil].

3. На форумі забороняється:

3.1. Давати які-небудь поради без знань предмету і розміщувати явно помилкову інформацію.
3.2. Створювати теми, які вже обговорювалися, або створювати теми чи повідомлення не у відповідних для них форумах. Перед створенням нової теми або нового повідомлення - користуйтесь ПОШУКОМ.
3.3. Створювати однакові теми в різних форумах, однакові теми в одному форумі, а також однакові повідомлення в різних темах.
3.4. Створювати теми, назви яких не відображають суть проблеми або питання, наприклад, що складаються із слів: Help, SOS, Допоможіть, Терміново і т.п. Від правильно сформульованої назви залежить подальший інтерес до теми.
3.5. Свідомо використовувати або імітувати елементи дизайну конференції, клони, чужі імена чи псевдоніми (ніки), а також графічні елементи, що, в свою чергу, може призвести до того, що Вас будуть сприймати за іншого учасника Форуму або з метою ввести в оману учасників чи образити власника оригінального ніка. В разі, якщо ви не можете придумати власного псевдоніма (нік), адміністрація сайту може вам допомогти.
3.6. Зловживати цитуванням повідомлень інших учасників (оверквотінг). При цитуванні не слід приводити все повідомлення. Виберіть(виділіть) головне, і жміть "вставити цитату у вікно повідомлень", інше видаляйте.
3.7. Флеймити, тобто вести розмову на вільні теми на форумі, крім форуму "Балачки". Флудити, тобто розміщувати беззмістовні (малозмістовні) або схожі повідомлення в одній і тій же або різних темах конференції. Під беззмістовними (малозмістовними) розуміються, зокрема, повідомлення, що містять лише або переважно емоції (лайка, схвалення, обурення і так далі).
3.8. Розміщувати повідомлення, які не відповідають обговорюваній темі (оффтопити), у тому числі вести особисті розмови у гілках форуму (для цього існують Приватні Повідомлення). Усілякий перехід на особистості учасників обговорення, незалежно від того чи містяться в ньому інші порушення Правил, також вважається оффтопіком.
3.9. Зловживати тегами форуму (у тому числі смайликами), використовувати їх в назвах тем, або розміщувати повідомлення, яке складається з одних смайликів, крім розділу "Балачки".
3.10. Розміщення в тілі повідомлення однієї або декількох картинок (в тегах ), розмірами більшими 1300х1300 пікселів кожна. У разі перевищення розмірів замінюйте малюнки посиланнями з вказівкою їх об'єму.
3.11. Писати повідомлення суцільними заголовними буквами (суцільним жирним шрифтом, курсивом, підкресленим шрифтом і т.п.). При цьому повідомлення вважається таким, що порушує дане правило, якщо таким шрифтом набрано більше третини всього повідомлення. Також повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, витираються без попередження! Для обміну E-mail, користуйтесь Приватними Повідомленнями.
3.12. Порушувати загальноприйняті норми і правила поведінки, у тому числі розміщувати у форумах образи, наклеп, нецензурні вирази в будь-якій, у тому числі в замаскованій формі, пропагувати або заохочувати протизаконні дії.
3.13. Обговорювати нелегальне використання (в тому числі взлом) програмного забезпечення, систем безпеки і т. д. Публіковати паролі, серійні номери і адреси (лінки), по яким можна знайти щось з вищевказаного.
3.14. Розміщувати у форумах, підписах, а також розсилати через особисті повідомлення комерційну рекламу, пропозицію прослуг, посилання на сторонні ресурси! Можливе платне розміщення тільки після погодження з адміністрацією форуму! Також забороняється розсилати спам.
3.15. Розміщувати у форумах файли, а також давати посилання на ресурси або файли, які містять потенційно небезпечне програмне забезпечення, віруси і т. п., які можуть нанести шкоду комп'ютерам інших користувачів ("приколи" типу програмок які змушують "мишку" бігати по екрану або спричиняють до переміщення самого "робочого столу" і таке інше, теж відносяться до цієї категорії).
3.16. Навмисне створення або підтримка провокаційних тем, призначених винятково для обману (введення в оману) учасників конференції і розпалювання фанатських, міжнаціональних і подібних їм суперечностей, організації сварок і лайки.
3.17. Поширювати свідомо помилкову, наклепницьку інформацію.
3.18. Поширювати інформацію щодо приватного життя інших учасників Форуму, без їх на те згоди.
3.19. Обговорювати дії модераторів, адміністраторів окрім розділу, присвяченого обговоренню самого форуму. Питання модераторам та адміністратору рекомендується задавати в ПП (Приватних Повідомленнях).
3.20. Розміщувати повідомлення чи матеріали, які підтримують ідею сепаратизму, порушення суверенітету чи зневажливе ставлення до державних символів України. (За вказане порушення користувач відразу позбавляється доступу до конференції (бан).
3.21. В темі "Новини з військових дій в Україні" розміщуються тільки новини з бажаним посиланням на джерело! Ніякого обговорення! За порушення у цій темі - відразу в бан на 3 дні! Другий раз - на місяць.

4. Попередження:

4.1. Одержавши три попередження, користувач позбавляється доступу до конференції (бан).
4.2. За особливо цинічне або регулярне порушення правил, у тому числі при створенні раніше забаненим учасником нового облікового запису на форумі, можливий негайний і безстроковий бан.

5. Бан:

5.1. За спам через приватні повідомлення користувач відразу баниться і без усіляких роздумів.

6. Примітка:

6.1. Щоб висловити подяку за повідомлення - жміть на "пальчик вгору", який є в кожному повідомленні, або напишіть автору через Приватне повідомлення. Повідомлення на зразок: "Дякую, +1, Супер, Брехня, і т.д." будуть витиратись без попередження.
6.2. За триразове порушення даних правил - користувач буде відразу ЗАБЛОКОВАНИЙ! Розблокування тільки через електронного листа - до адміністраторів або модераторів! Листи з образами розглядатися не будуть! В окремих випадках, адміністратори, модератори, можуть заблокувати користувачів відразу (коли користувачі не реагують на "усні" попередження і вперто порушують поведінку).
6.3. Повідомлення і теми, що порушують дані Правила, можуть бути витерті, переміщені або виправлені адміністрацією і модераторами конференції без повідомлення їх авторів. Спірні питання розв'язуються закритою нарадою модераторів в індивідуальному порядку.