Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
sergmsv79, хочу Вас розчарувати - рішення суду не є підставою для видаленя (скасування державної реєстрації) земельної ділянки відповідно до ЗУ "Про ДЗК". Але відповідно до Закону, якщо на протязі року не було зареєстроване речове право, то земельна ділянка має видалитися з бази. Відповідно земельний відділ може звернутись з клопотанням до тримача НКС з проханням видалити ділянку.
Відправлено через 2 дня 3 години 51 хвилину 39 секунд:
Є Державний акт на право приватної власності на землю від 2001 року. Земельна ділянка для будівництва та обслуговування жилого будинку, але площа 0,251 га. Технічну документацію зробили також на цю площу, але на мою думку потрібно робити на 0,2500 га. Ваші думки з цього приводу?
А також Державний акт на Іванова, а Технічка зроблена на спадкоємця Петрова, хоча обмінний файл зроблено на Іванова.... Моя думка тут така, що потрібно робити на того, хто на Державному акті, а потім вже в нотаріуса буде право власності на Петрова...
sergmsv79 писав: 07 лютого 2018 14:22а Технічка зроблена на спадкоємця Петрова
Технічна документація розробляється по запиту нотаріуса. Робиться на померлу людину, але замовником документації виступає один із спадкоємців, який вказаний у запиті нотаріуса. У обмінному файлі власником вказується померла людина.
potapova_anna писав: 07 лютого 2018 15:59Технічна документація розробляється по запиту нотаріуса. Робиться на померлу людину, але замовником документації виступає один із спадкоємців, який вказаний у запиті нотаріуса. У обмінному файлі власником вказується померла людина.
В мене така сама думка, як і у Вас. Потрібно їм Технічку переробляти. Дякую.
Astreya писав: 07 лютого 2018 17:51Якщо це та, що була 0,30 га, то у вас прогрес
Ні, це вже зовсім інша ситуація. Тут вже є державний акт старого зразка, і там площа 0,251 га для будівництва, і розробник робить так само. Я так думаю, що потрібно виготовити Технічну документацію по встановленню (відновленню) меж в натурі (на місцевості) на 0,2500 га, і ті 10 квадратних метрів ніякої ролі вже не грають....
Відправлено через 35 секунд:
Astreya писав: 07 лютого 2018 17:51Але все ж таки вона повинна вписуватися в норму по площі
Так, все вірно, по тій дав відмову, і нібито все нормально.
sergmsv79 писав: 07 лютого 2018 18:13Ні, це вже зовсім інша ситуація. Тут вже є державний акт старого зразка, і там площа 0,251 га для будівництва, і розробник робить так само. Я так думаю, що потрібно виготовити Технічну документацію по встановленню (відновленню) меж в натурі (на місцевості) на 0,2500 га, і ті 10 квадратних метрів ніякої ролі вже не грають....
Та для того і робиться технічка по встановленню (відновленню), щоб усе привести у відповідність, площа - 0,25000000 га (то 100%), координати, проміри і все інше теж можна міняти і виходити вже з існуючої ситуації. (не потрібно боятися робити цього!!!)
Раніше навіть на таке ніхто не звертав уваги, ні той хто робив, ні той хто погоджував, ні той хто видавав акта, а бували випадки, що це була одна і таж людина:)
земельні ділянки за кадастровим номером 00000000000:04:001:0007, площею - 0,6643 га. (форма власності - комунальна, категорія - землі сільськогосподарського призначення, цільове призначення - для іншого сільськогосподарського призначення, зареєстрована в Державному земельному кадастрі 21.05.2014 року, право власності чи користування не зареєстровано), кадастровий номер 00000000000:04:056:0007, площею - 0,9563 га. (форма власності - комунальна, категорія - землі сільськогосподарського призначення, цільове призначення - для іншого сільськогосподарського призначення, перенесено відомості до Державного земельного кадастру з Державного реєстру земель, зареєстровано договір оренди земельної ділянки 09.01.2009 року, термін дії - п’ять років), та кадастровий номер 0000000000:04:026:0006, площею - 0,1009 га.(форма власності - комунальна, категорія - землі сільськогосподарського призначення, цільове призначення - для іншого сільськогосподарського призначення, перенесено відомості до Державного земельного кадастру з Державного реєстру земель, зареєстровано договір оренди земельної ділянки 09.01.2009 року, термін дії - п’ять років) є сформованими. Також слід зазначити, що якщо протягом одного року з дня здійснення державної реєстрації земельної ділянки речове право на неї не зареєстровано з вини заявника Державна реєстрація такої земельної ділянки скасовується Державним кадастровим реєстратором, який здійснює таку реєстрацію (підпункт 2 п.10 ст.24 ЗУ «Про Державний земельний кадастр»).
Шановні, як Ви вважаєте, такі ділянки підлягають видаленню???????
ПиратФлинт, я дуже сильно вибачаюсь!!! У тому повідомленні я мала на увазі, що там де є договір оренди - ділянки сформовані і навпаки не підлягають видаленню!. То щось у мене запамороення мабуть було, коли писала
lina14 писав: 29 березня 2018 12:29
sergmsv79, я не знаю про що Ви говорите, але існує доступна процедура - замовляєш витяг онлайн (дома по інтернету), вказуєш у заявці той ЦНАП, де будеш забирати. Приходиш і забираєш у м. Львові витяг з м. Києва. Його просто реєстратор з Києва скине в програму реєстратору м. Льова. Той роздрукує його та передасть у паперовому вигляді у ЦНАП, який ви вказали при онлайн замовленні.
...але заявник не захотів їхати в Київ, і замовляти онлайн, а пішов і заставив прийняти заяву у ЦНАПі...