Сторінка 1 з 1

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 13 травня 2010 15:30
malecha
TOS писав:1. Чи дійсно приватизації підлягають лише землі запасу чи ще якісь?
Якщо Ви не користувалися ділянкою, а тільки хочете отримати, то дійсно землі запасу.
TOS писав:2. Чи дійсно відповідно до витягу земель запасу немає
дійсно. з витягу, який Ви виставили, виходить, що 142 га земель загального користування. там можуть рахуватися не тільки дороги. " У рядку 97 ураховуються дані про землі загального користування: землі населених пунктів, які перебувають у віданні сільської, селищної, міської ради і використовуються як майдани,вулиці, проїзди, шляхи, пасовища, сіножаті, набережні, парки, сквери, бульвари, а також водосховища та ріки в межах населених
пунктів (та за межами), які не надані у власність і користування;також - внутрішньогосподарські шляхи, полезахисні лісосмуги та інші грунтозахисні насадження, гідротехнічні й інші споруди сільськогосподарських підприємств, які ліквідуються або збанкрутували. " (згідно наказу Деркжкомстату N 377 від 05.11.98).
TOS писав: Чи правильно надано витяг саме з рядків 12.1-12.4 чи можливо ці рядки спеціально «підібрані» під їх відписку?

надані правильно. а якщо вони ще під тим поставили підпис і печатку, значит є надія, що нічого приховувати не стали.
TOS писав: що порадите робити
ну...то треба виходити із можливостей. можна купити землю в когось за гроші. можна напистаи 30 000 заяв у всі населені пункти, а раптом дадуть. а заяви можна писати в будь-яку сільську раду. а якщо вільних земель нема - ну то нема великих шансів щось зробити.

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 09:26
ZlobniyInspektor
Треба спочатку знайти ділянку, яка на Вашу думку пустує, а тоді звертатися до земресурсів про данні обліку на конкретну ділянку, зі ссиланням на конкретну затверджену землевпорядну документацію. Бо земресурси частенько для збереження балансу площ кидають землі куди не попадє.

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 11:41
Volodar
ZlobniyInspektor писав:Бо земресурси частенько для збереження балансу площ кидають землі куди не попадє.
Ну не "куди не попадє" а "в землі загального користування." ;-)

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 12:06
Егор
TOS писав:Шановні експерти, доброго дня.

Написав заяву на приватизацію – одержав стандартну відписку про відсутність землі + витяг з Форми 6-зем про землі запасу (в Раді кажуть, що приватизації підлягають лише землі запасу, а форма підтверджує, що земель запасу немає).
Оскільки я вперше бачу цей документ, допоможіть розібратися з формою 6-зем:
1. Чи дійсно приватизації підлягають лише землі запасу чи ще якісь?
Ну не совсем так. По ЗКУ земли могут находится в запасе, если их к таковым отнесли соответствующим решением органа власти, а могут и в запасе не находится и быть просто "свободными".

Земли общего пользования, действительно, по ст. 83 ЗКУ якобы в частную собственность не передаются. Но тут есть два интересных момента. Во - первых, по этой статье они не передаются в частную собственность из коммунальной, а она еще не сформирована. Во - вторых, информации по ф. 6 - зем, как по мне, недостаточно для того, чтобы однозначно сказать что эти земли не подлежат передаче в частную собственность и являются землями общего пользования.

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 17:55
werewolf
Егор писав:Ну не совсем так. По ЗКУ земли могут находится в запасе, если их к таковым отнесли соответствующим решением органа власти, а могут и в запасе не находится и быть просто "свободными".
Абсолютно вірно. Але ці "вільні" землі рахуються в рядку 96, а він, як бачимо, теж спорожнів. no

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 20:30
Егор
werewolf писав: Але ці "вільні" землі рахуються в рядку 96, а він, як бачимо, теж спорожнів. no
ну тогда там как - то уж сильно много земель общего пользования :)

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 14 травня 2010 22:22
Yfnfkjxrf
Цікаво було б побачити із чого складається загальна площа, тому що далі ідуть сільськогосподарські угіддя , потім лісові площі, забудовані землі, болота, відкриті землі, вода.
Ось тут і можна знайти потрібні землі, а саме чи немає тут с/г земель-земель тимчасової консервації або ж інших відкритих земель. Banned

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 15 травня 2010 10:23
Ярікзем
Yfnfkjxrf писав:Цікаво було б побачити із чого складається загальна площа, тому що далі ідуть сільськогосподарські угіддя , потім лісові площі, забудовані землі, болота, відкриті землі, вода.Ось тут і можна знайти потрібні землі, а саме чи немає тут с/г земель-земель тимчасової консервації або ж інших відкритих земель
З того що Ви будете спробувати залізти до 6-зем нічого у Вас не вийде, однозначно, Вам ніхто "карт" не розкриє. Краще шукайте вільну ділянку в натурі, а потім пишіть заяву про бажані розміри, мету використання... (хоч не має гарантії що знайдена Вами ділянка не буде надана, наприклад дяді Колі). А то, щось дуже багато з*являться писак щодо прошу надати земельну ділянку..., а сам навіть не знає дороги до цього населеного пункту (в інтернеті шукають витребувану раду) і починають шантажувати щодо 6-зем і т.д.

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 17 травня 2010 00:16
dexter3000
TOS писав:додав графічні матеріали з ГуглЕрс (де чітко видно, що землі пусті)
Гм. А чому ви вирішили, що ці землі нікому не надані? Хіба ГуглЕрс спроможний дати цю інформацію?

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 17 травня 2010 09:04
Nat
dexter3000 писав: Гм. А чому ви вирішили, що ці землі нікому не надані? Хіба ГуглЕрс спроможний дати цю інформацію?
Так написав же TOS - видно, шо пусті! :mrgreen: А далі - то вже дійсно ГуглЕрз анітрохи не допоможе.
До речі, знаю, що супутникові знімки часто саме так і використовують - вияснити, де "пуста" ділянка. А далі уже - справа техніки. Особливо цінні для цієї мети знімки, які ще не викладено для загального огляду Гуглом ;-)

Re: Приватизація: Допоможіть розібратися з формою 6-зем

Додано: 18 травня 2010 10:40
Gardner
TOS писав: А що стосується доступу до інформації у сфері земельних ресурсів, то це лише справа обраних. Пересічний громадянин немає жодного доступу до жодної бодай якоїсь корисної інформації,
і немачого постороннім бачити всю базу данних...
а те що вас цікавить, вам і надали - витяг з Форми 6-зем

я б довіряв інформації що надав територіальний оган земельних ресурсів, вони несуть відповідальність за інформацію яку надають
TOS писав: ГуглЕрс це єдине, що спало мені на думку - на знімках чітко видно, що великі простори пустують.
на знімках із ГуглЕрс можна побачити щей не такий жах... Ushas
а ось що там насправді на даних землях... це питання...

садові будинки

Додано: 23 червня 2014 13:52
zpk2010
Куди віднести садові будинки по формі 6-зем?

Додано: 23 червня 2014 16:12
Denver
zpk2010 писав:Куди віднести садові будинки по формі 6-зем?
57

57

Додано: 24 червня 2014 10:41
zpk2010
Якщо відносимо в 57 графу Відділ розпорядження землями сільськогосподарського призначення трактує що це землі рекреаційного призначення і не затверджує таку документації....і тепер не зрозуміло куди їх можна віднести facepalm

Додано: 24 червня 2014 11:16
ksana
Форма 6-зем не передбачає розподіл земель за категоріями. Дивиться інструкцію (наказ Держкомстату України від 05.11.1998 № 377, зареєстрований в Мінюсті України від 14.12.1998 за № 788/3228) - у гр.57 враховується дані про... земельні ділянки під садовими та дачними будинками з господарськими будівлями і дворами...

Додано: 25 червня 2014 14:51
cerdred
Скажіть, райзем дає довідку 6 зем для проекту землеустрою по відведенню ЗД для БОЖБ, і довідці вказує що це землі житлової та громадської забудови, вид угідь - відкриті землі (піски). Питання: чи можуть ці відкриті землі з пісками бути у вищевказаній категорії? Дякую.

Додано: 25 червня 2014 15:58
thom yorke
cerdred писав:кажіть, райзем дає довідку 6 зем для проекту землеустрою по відведенню ЗД для БОЖБ, і довідці вказує що це землі житлової та громадської забудови, вид угідь - відкриті землі (піски). Питання: чи можуть ці відкриті землі з пісками бути у вищевказаній категорії? Дякую.
Знову ж таки, угіддя за формою 6-зем ніяк не визначає категорію земель. Туи варто звернутися до Кодексу, а там "До земель житлової та громадської забудови належать земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування". Не бачу ніяких проблем, коротше кажучи. Хоча цікаво було б подивитися генплан такого населеного пункту :)