Сторінка 1 з 1

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 18 липня 2013 12:29
werewolf
Земельна ділянка за межами населеного пункту для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). До якої категорії та виду цільового призначення по постанові КМУ №1051 можна віднести?

Додано: 25 липня 2013 23:57
Streit
КВЗУ:
010.00 Землі, які використовуються для технічної інфраструктури
Підгрупа включає землі, які використовуються для технічних споруд, що призначені для виробництва та розподілу палива, електроенергії, водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання, очищення та ліквідації відходів, очищення стічних вод і відповідних видів діяльності; розміщення газоналивних станцій, а також землі, які використовуються для відповідних установ, інших будівель і споруд обслуговування; території, необхідні для функціонування такої технічної інфраструктури, призначеної для виробництва електроенергії виключно для мереж електропередачі високої напруги (атомні та теплові електростанції, гідроелектростанції, електропідстанції лінії електропередач високої напруги)
АБО
011.03 Землі, які забруднені промисловими та іншими відходами, включаючи відвали та терикони, а також радіоактивно забруднені
(схиляюсь до 010.00)

тоді КВЦПЗ відповідно:
Секція J Землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення
J 11.04 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури
АБО
J 11.05 для інших потреб промисловості

ну а КАТЕГОРІЯ:
900 Землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення

Додано: 26 листопада 2013 16:08
karoglazaya
Доброго дня, підкажіть з питання по сміттєзвалищу, будь ласка. В 2006 році був виданий державний акт на право постійного користування земельної ділянкою БККП (багатогалузевий комбінат комунальних підприємств), для обслуговування сміттєзвалища за межами населеного пункту. В 2010 році БККП визнано банкрутом. В 2011 році селищна рада звертається з клопотання до РДА на що РДА дає розпорадження "про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання державного акта на право постійного користування земельної ділянкою" на селищну раду. Селищна рада уклала договір з проектною організацією на розробку тех.док., В 2012 році було виявлено, що немає рішення про вилучення земельної ділянки з постійного користування БККП. В жовтні 2012 року селищна рада подає до РДА клопотання про вилучення земельної ділянки з постіного користування БКПП та перевести до земель запасу у звязку з припиненням діяльності БККП. Жодного розпорядження до кінця 2012 року не було прийнято... Як на сьогоднішній день оформити земельну ділянку для ТПВ.

Додано: 04 липня 2014 15:10
Танчус
ситуція: сільська рада просить в РДА земельну ділянку с/г призначення державної власності в постійне користування для створення сміттєзвалища? з чого почати, що робити, пісдкажіть щось будь ласка!

Додано: 04 липня 2014 15:18
Pogannka
Танчус писав:сільська рада просить в РДА земельну ділянку с/г призначення державної власності в постійне користування для створення сміттєзвалища?
Сільська рада не може оформляти сміттєзвалище на себе, оскільки не має спеціальних дозволів на його обслуговування. Для обслуговування сміттєзвалища має створитись спеціальне комунальне підприємство та отримати спеціальний дозвіл. Читайте ЗУ "Про відходи".

Додано: 04 липня 2014 15:39
Танчус
Pogannka писав:Сільська рада не може оформляти сміттєзвалище на себе, оскільки не має спеціальних дозволів на його обслуговування. Для обслуговування сміттєзвалища має створитись спеціальне комунальне підприємство та отримати спеціальний дозвіл. Читайте ЗУ "Про відходи".
можете вказати будь ласка де про це вказано в Законі?

Додано: 04 липня 2014 15:43
cerdred
Танчус писав:ситуція: сільська рада просить в РДА земельну ділянку с/г призначення державної власності
Якщо с/г призначення - потрібно звертатися в обласне управління держземагентства, РДА на сьогодні не є розпорядниками с/г земель держвласності.
Pogannka писав:Сільська рада не може оформляти сміттєзвалище на себе,
Оформити безпосередньо смітник може й не може, проте відвести собі ЗД для облаштування місця для звалища може. І укласти, наприклад, якусь угоду з спеціалізовним підприємством щодо їх вивезення чи утилізації.

Додано: 04 липня 2014 15:48
Танчус
cerdred писав:Якщо с/г призначення - потрібно звертатися в обласне управління держземагентства, РДА на сьогодні не є розпорядниками с/г земель держвласності.
так і вирішили - не заморочуватись, а раз вони хочуть для смітника ділянку с\Г призначення та ще й за межами , то хай звертаються до обласного, а вних хай вже болить голова) morgny

Додано: 04 липня 2014 16:30
solim
Pogannka писав:Сільська рада не може оформляти сміттєзвалище на себе, оскільки не має спеціальних дозволів на його обслуговування.
Як свідчить практика - може - для потреб територіальної громади. Неодноразово в області виготовлялися документи на сміттєзвалища, кладовища, спортивні майданчики... Виходьте не з того, що це особливий об'єкт, а з того, що сміттєзвалище - це земельна ділянка з видом угідь "забудовані землі для видалення відходів". І все стає простіше Krutelyk

Додано: 04 липня 2014 17:10
Solpadeine
Танчус, якщо зараз це землі с/г призначення, то звертайтесь до ДЗА... вони надають такі землі для всіх потреб

Додано: 03 жовтня 2014 16:32
thom yorke
solim писав:Як свідчить практика - може - для потреб територіальної громади. Неодноразово в області виготовлялися документи на сміттєзвалища, кладовища, спортивні майданчики... Виходьте не з того, що це особливий об'єкт, а з того, що сміттєзвалище - це земельна ділянка з видом угідь "забудовані землі для видалення відходів". І все стає простіше Krutelyk
І яке тоді вибрати цільове призначення і категорію земель? "Промисловості, транспорту..." у такому випадку не підходить.

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 22 лютого 2017 11:50
Полтавчанка
Розроблено проект відведення на земельну ділянку за межами населеного пункту , хто затверджує даний проект

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 23 березня 2017 11:33
Дмитро Брянцев
Поясніть, будь-ласка, причину відмови ГУ ДЗК відведення земельної ділянки під сміттєзвалище, бо вже є бажання поїхати в ГУ і наквасити фізіономію або самому Зінченко, або тому, хто готує ці відписки.
► Показати

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 23 березня 2017 12:06
cerdred
А при чому тут взагалі стаття 118 ЗКУ.... незрозуміло... ::(((

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 23 березня 2017 12:58
Дмитро Брянцев
cerdred, мені теж :(. Клопотання і викопіювання подавали як завжди (Коли погоджували ділянки громадянам, проблем з відмовами не було). Мабуть, образились, що ми на них скаргу Гройсману написали.

Відправлено через 8 хвилин 7 секунд:
До речі, там внизу прізвище: Полторацька Світлана Сергіїївна - це часом не виконавець?

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 23 березня 2017 13:43
cerdred
Дмитро Брянцев писав: 23 березня 2017 12:58До речі, там внизу прізвище: Полторацька Світлана Сергіїївна - це часом не виконавець?
Схоже що так.

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 23 березня 2017 19:12
Дмитро Брянцев
cerdred писав: 23 березня 2017 13:43Полторацька Світлана Сергіїївна
-керівник Відділу розпорядження землями державної власності сільськогосподарського призначення ГУ ДГК у Кіровоградській області - вже вирішили подавати позов до прокуратури та СБУ, щодо обгрунтованості даної відписки відповідно до законодавства, до Полторацької та Зінченко.

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 29 червня 2023 18:05
flit
Доброго дня. Ділянка відводиться під сміттєзвалище в постійне користування за межами населеного пункту, чи потрібно розробляти детальний план території?

Ділянка для видалалення побутових відходів (сміттєзвалище). Вид ЦП?

Додано: 06 липня 2023 12:22
shkril
flit писав: 29 червня 2023 18:05 Доброго дня. Ділянка відводиться під сміттєзвалище в постійне користування за межами населеного пункту, чи потрібно розробляти детальний план території?
Я питав у свого архітектора, то сказав, що треба.