Проект змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру

Усі питання щодо державної реєстрації ДА і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Pilat
Спец
Спец
Повідомлень: 50
З нами з: 09 червня 2007 15:01
Репутація: 3
Область: м.Київ
Контактна інформація:

Проект змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру

Повідомлення Pilat »

Розработал проект изменений к Порядку ведения Государственного земельного кадастра.
Если есть предложения или замечения по тексту проекта, или новые замечения к другим действующим нормам Порядка, буду благодарен.
Аватар користувача
AeroMaster
Спец
Спец
Повідомлень: 244
З нами з: 17 травня 2008 23:37
Репутація: 6
Область: м.Київ

Повідомлення AeroMaster »

Каковы шансы на принятие?
Vetaldp
Спец
Спец
Повідомлень: 99
З нами з: 19 липня 2008 14:35
Репутація: 1
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Vetaldp »

Интересно, чем Вы руководствовались предлагая предоставить Администратору право получения доступа к сведениям ГЗК, право использовать сведения ГЗК для выполнения хоз. работ и услуг? Почему именно этому разработчику землеустройстроительной документации предоставляется такая привелегия, а не всем разработчикам? Монополизм не зашкаливает в предложенных изменениях?

П.С. Кстати, действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.
Аватар користувача
dzi
Спец
Спец
Повідомлень: 1223
З нами з: 16 жовтня 2008 09:24
Репутація: 7
Область: м.Київ

Повідомлення dzi »

Vetaldp писав:.... действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.
Так долго люди не живут чтобы получить доступ к базе данных ГЗК 5+5=?
Аватар користувача
bil
Спец
Спец
Повідомлень: 357
З нами з: 08 грудня 2010 14:57
Репутація: 21
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення bil »

Колеги, яке Ваше відношення до Додатку 4 до Порядку, ПЕРЕЛІК угідь згідно з Класифікацією видів земельних угідь (КВЗУ).
Як на мене краще відправити його вслід за Додатком 39 до вимог (КЛАСИФІКАЦІЯ ВИДІВ цільового призначення земель) (тобто скасувати) і використовувати старий добрий 6-зем. Uchoba Pisatel
MAFIA
Спец
Спец
Повідомлень: 522
З нами з: 29 жовтня 2007 21:35
Репутація: 271
Область: Запорізька
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення MAFIA »

Мысли вслух, высказанные мной ранее, возьму смелость повторить /возможно, кого-то это натолкнёт на идею/ в немного изменённом виде с элементами чёрного юмора:
У земельної ділянки, як у живої істоти, має бути дата народження, дата смерті, можливо, протягом якогось часу її навіть після «смерті» можливо «реанімувати»; «мертві» ділянки якийсь період після смерті зберігаються на «цвинтарі», адже крім випадку «реанімації», можливо, буде потрібна «ексгумація». У зв’язку з чим пропоную долучити до термінології реєстраторів такі поняття:
- активація земельної ділянки - це дата відкриття Поземельної книги; дорівнює даті державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті присвоєння кадастрового номеру; дорівнює даті внесення перших відомостей до Державного земельного кадастру про земельну ділянку (бажано б визначити мінімально можливий перелік цих перших відомостей щодо ділянок, зареєстрованих у період до 01.01.2013); дорівнює даті внесення перших відомостей до Поземельної книги в електронній (цифровій) формі, в тому числі те ж саме в порядку відновлення за рішенням суду чи іншого уповноваженого на це органу/особи;
- деактивація земельної ділянки - це дата закриття Поземельної книги; дорівнює даті скасування/припинення державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті переведення кадастрового номеру у категорію «неактивний»; дорівнює даті внесення відомостей до Державного земельного кадастру про скасування/припинення державної реєстрації земельної ділянки; дорівнює даті закриття Поземельної книги в електронній (цифровій) формі), в тому числі те ж саме в порядку скасування/припинення за рішенням суду чи іншого уповноваженого на це органу/особи.
При цьому дані про деактивовану земельну ділянку зберігаються як в електронному, так і в паперовому варіанті в окремому розділі Державного земельного кадастру/неактивному шарі кадастрової карти строком не менш ніж 3 (три) роки з дати останньої деактивації. Дані про деактивовану земельну ділянку мають довідковий характер і доступні для визначеного кола осіб (можливо, для статистичного збору даних про «авторів» помилкових ділянок, для перенесення даних про обмеження/обтяження). Знищуватися ці дані мають за окремою чітко виписаною процедурою (колегіальне рішення або рішення державного кадастрового реєстратора з більшим рівнем доступу або ін., адже деактивовані земельні ділянки можуть бути не лише через те, що помилково внесені, а й внаслідок неправомірного втручання чи банальної помилки недостатньо кваліфікованого реєстратора, або внаслідок зміни конфігурації активної ділянки, об’єднання/поділу, в тому числі випадки збільшення площі активної ділянки за рахунок вільних прилеглих територій).
Також вважаю за необхідне нормативно (внесенням змін до Постанови №1051) визначити, що земельна ділянка не активується як об’єкт ДЗК, якщо не виконано хоча б одна з умов активації, і не деактивується, тобто не переводиться у стан «неактивна», без проведення реєстратором всіх дій, які ототожнюються з кінцем активності земельної ділянки.
І ще одна думка трохи з іншої площини. Зовсім забута нашими бюрократами вищого рівня необхідність статистичного збору даних про «перших безкоштовних приватизаторів» земельних ділянок. Я навіть впевнений, що більшість користувачів форуму здогадуються, чому)))
Але рано чи пізно треба таки згадати про необхідність виконання вимог частини 4 статті 116 ЗКУ: «Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян …, провадиться один раз по кожному виду використання». Можливо, до XML-файлу треба ввести елемент «Дані про першу безкоштовну приватизацію» /ПІБ, ідент.номер, дата народження, початковий вид використання…/?
Востаннє редагувалось 12 лютого 2014 08:45 користувачем MAFIA, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

MAFIA писав:строком не менш ніж 3 (три) роки з дати останньої деактивації.
Логічно було б довічно. Тим більше, що так простіше з точки зору адміністрування бази і функціональніше у разі винекнення юрідичних проблем.
Що стосується решти зауважень - так повинно було бути з самого початку, якщо б дурні- програграмісти не були б дурнями.
farick
Вже не початківець
Вже не початківець
Повідомлень: 23
З нами з: 28 квітня 2010 12:01
Репутація: 0
Область: АР Крим

Повідомлення farick »

Vetaldp писав:П.С. Кстати, действующим порядком предусмотрена возможность использования сведений ГЗК в режиме чтения всеми субъектами хозяйствования. Хотелось бы услышать о реализации такой возможности.
Усі субєкти господарювання, зі слів держзеагентства вже отримали "доступ" до ГЗК у вигляді публічної кадатрової карти lol2

[upd=1392107735][/upd]
тільки виникає питання,як перевіряти свою роботу!!! Адже те, що там знаходиться не завжди відповідає дійсності!
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

Chernov писав:так повинно було бути з самого початку, якщо б дурні- програграмісти не були б дурнями
Програмісти - прості виконавці, а такі речі (технологічно) передбачають керівники ГІС-проектів, завдання котрим в свою чергу ставлять замовники...
От і шукай тут дурнів... morgny
farick писав:Усі субєкти господарювання, зі слів держзеагентства вже отримали "доступ" до ГЗК у вигляді публічної кадатрової карти
Яке Агенство (його керівники) - таке і розуміння доступу... morgayu
Аватар користувача
bil
Спец
Спец
Повідомлень: 357
З нами з: 08 грудня 2010 14:57
Репутація: 21
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення bil »

ZIC писав:Яке Агенство (його керівники) - таке і розуміння доступу... morgayu
А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону, no якщо таке і буде то не безкоштовно, а ціну таку оголосять що і не захочеться працювати далі. Так шо берем ручку папірець і в архів Pisatel
ZIC
Спец
Спец
Повідомлень: 1094
З нами з: 14 травня 2010 17:36
Репутація: 7
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення ZIC »

bil писав:А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону
Всі, хто отримав сертифікати (або - особи, які є розробниками документації із землеустрою) - повинні мати доступ (через окремий логін і пароль) до НКС в режимі перегляду!!!
часопис
Спец
Спец
Повідомлень: 288
З нами з: 09 лютого 2009 18:11
Репутація: 5
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення часопис »

Vetaldp писав:предоставить Администратору право получения доступа к сведениям ГЗК
эти сведения давно гуляют по миру, как дешёвая проститутка. Не позорьте Украину, вносите изменения в ДЗК с поправками на главный приоритет - всё для людей, для быстрого и простого оформления их прав на землю. То, во что превратили право человека на землю в Украине, а это тоже самое, что право на жизнь, граничит с преступлением против человечности. У нас будет так же, как во всех нормальных странах. Если человек один раз сделал сознательный проступок, потом это пятно остаётся на нём всю оставшуюся жизнь.
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

bil писав:А хто ви такі шоб надавати Вам доступ до геоданних всіх об'єктів країни чи вашого регіону,
А хто вони такі, щоб той доступ не надавати?
Правильно
часопис писав:эти сведения давно гуляют по миру, как дешёвая проститутка.
ZIC писав:Програмісти - прості виконавці, а такі речі (технологічно) передбачають керівники ГІС-проектів, завдання котрим в свою чергу ставлять замовники...
От і шукай тут дурнів...
Ви сам і визначили весь ланцюжок дурнів...
А ті, що тримає дурнів на державних посадах - вже злочинці.
Аватар користувача
Малібу
Спец
Спец
Повідомлень: 388
З нами з: 20 грудня 2010 10:52
Репутація: 50
Область: Чернівецька

Повідомлення Малібу »

Наразі за браком часу додав доповнення та зауваження і пропозиції (виділено жовтим). Дуже хотілося б що це було розглянуто. Якщо дасте трохи часу думаю ще багато можна буде над змінами... Pioner
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Аватар користувача
bil
Спец
Спец
Повідомлень: 357
З нами з: 08 грудня 2010 14:57
Репутація: 21
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення bil »

Chernov писав:А хто вони такі, щоб той доступ не надавати?
Вони є автори, вони все то придумали і встановлюють правила, як би це не було сумно.....
Аватар користувача
Chernov
Спец
Спец
Повідомлень: 2237
З нами з: 26 грудня 2007 08:13
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

bil писав:Вони є автори, вони все то придумали і встановлюють правила
Ну,значит неграмотные или коррумпированные авторы.
А все мы, соглашаясь с их правилами, просто стадо баранов, которых стригут, пока шерсть растет, а потом режут....
часопис
Спец
Спец
Повідомлень: 288
З нами з: 09 лютого 2009 18:11
Репутація: 5
Область: м.Київ
Місце роботи: Інше

Повідомлення часопис »

Не по темі
"О люди! люди небораки!
Нащо здалися вам царі?
Нащо здалися вам псарі?
Ви ж таки люди, не собаки!
..................................
Чи буде суд! Чи буде кара!
Царям, царятам на землі?
Чи буде правда меж людьми?
Повинна буть, бо сонце стане
І осквернену землю спалить."
Т.Г. Шевченко, 3 листопада 1860 р., С.Петербург
Відповісти