Метадані в землеустрої/кадастрі: назад у майбутнє?

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Kurilov
Admin
Admin
Повідомлень: 1170
З нами з: 11 травня 2012 18:16
Репутація: 691
Область: Харківська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Метадані в землеустрої/кадастрі: назад у майбутнє?

Повідомлення Kurilov »

В мене на роботі була дискусія, що загалом стосувалася метаданих у сфері геодезії і картографії. Але якось так вийшло все на землеустрій/кадастр. Вирішив поцікавитися/почитати/обдумати. Все це якось почало тягнути за собою інші питання: кількість примірників документації, існування держфонду документації із землеустрою, строків зберігання документації. Коротше, як із мандаринками: скуштував одну - тепер не можу зупинитись morgayu Думаю, оформити це у вигляді публікації. Якшо буде воля адміна/модераторів - закину й сюди за потреби.

Для прикладу. От дивіться, розробили проекти землеустрою, що забезпечують... Розробили - й забули. У публічному доступі тільки відсоток розробленої документації проартикульовано, а ось кориснішої інформації, яка буває потрібна розробникам, не знайти. Й оці метадані могли хоча б дати інформацію про розробників, до котрих можна було б звернутися за потреби, про підстави, про джерела даних тощо. То хіба вони не потрібні? Тим паче, якщо так палко говоримо про дерегуляцію, інфраструктуру просторових даних і іншу фантастику.

Які ваші думки, колеги?
ПетроМарченко
Спец
Спец
Повідомлень: 317
З нами з: 31 серпня 2008 07:35
Репутація: 61

Метадані в землеустрої/кадастрі: назад у майбутнє?

Повідомлення ПетроМарченко »

kurilov писав: Які ваші думки, колеги?
Я вже побудував метадані по одному об"єкту, план 1:2000 під генплан, відповідно до "ГОСТ Р 51353-99", Geoinformatic mapping, «Геоинформационное картографирование. Метаданные электронных карт. Состав и содержание». По всіх об»єктах пробую це зробити. Це є необхідністю при переході на електронну картографію, яка є базою для багатоцільового кадастру і ГІС. В майбутній базі геодезичних даних метафайли будуть одні з основних.
kurilov писав: Розробили - й забули.
Щоб цього не було, потрібно від "одноразових" ділянок перейти до масових робіт, мінімально один виконавець, фірма, на квартал, в ідеалі - на населений пункт, сільраду. Але це інша технологія, яка міняє все. В електронній відкритій карті нічого не повинно забуватись.
Відповісти