Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

Не по темі
[quote="Chernov"]Я не думаю, что есть более 10 человек на этом форуме, кто лучше нас понимает весь тот ужас, что творится в нашей отрасли в этой стране...[/quote]
По-моему Вы приувеличиваете... Думающих людей на этом форуме гораздо больше... Просто не все высказывают свои мысли в слух... И зря... В споре рождается истина...
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

Наскільки реально вирахувати датум для уск2000? Для цього ніби достатньо 3 пункти. Уск2000 купляться, а wgs84 взяти з власних gps спостережень?
Lich
Репутація: 0
Область: Вінницька

Повідомлення Lich »

Parcel, Parcel, цілком реально тому, хто має двочастотник і купив/дістав координати кількох пунктів в УСК-2000, я так думаю вже дехто з присутніх тут таке зробив =)
VooNyaka
Молодший спец :)
Репутація: -1
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення VooNyaka »

Chernov писав:Ах RTK, RTK ... шум в голове
Мы вроде встречелись с Вами,
Наверняка...
И далее, по Макаревичу....
Мне кажется вы GS-08 в глаза не видели, не то чтобы в руках держать. Вот новая фишка от тех "сидячих на диване" коммерсантов http://www.systemnet.com.ua/ru/vse-novo ... v-usk-2001

Додано через 5 хвилин 41 секунду:
Тут обидно другое, датум никто не дает и не даст.
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

VooNyaka писав:Тут обидно другое, датум никто не дает и не даст.
Я більше ніж впевнений, що коли наладится робота, то і датум, і координати вихідних пунктів перестануть бути таємницею де факто. Тому їх прийдеться "відкрити" і де юре. Це питання часу.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

doslidnik писав:...Я розумію що поняття площа це є похідна від координат, але у нашій державі саме площа є головною величиною в правостоновчих документах на землю...
Spoiler
Але це ж не означає, що якщо площа є головною величиною, то координати ділянки мають "підганятися" під площу... На мою думку координати поворотних точок ділянки, необхідні не тільки для того, щоб можна було красіво намалювати кадастрову карту... Іноді, коли виникають спірні ситуації між землевласниками, саме координати є тим засобом, за допомогою якого можна вирішити сусідський спір... І на мою думку, не має різниці в якій системі чи якій проекції ці координати... Головне, щоб при виносі в натуру межі, вони попадали саме на межу, а не "вилітали" в лісосмугу, дорогу, водойму чи ще кудись подалі, наприклад на екватор...
Parcel писав:...Наскільки реально вирахувати датум для уск2000? Для цього ніби достатньо 3 пункти. Уск2000 купляться, а wgs84 взяти з власних gps спостережень?...
Та вирахувати не проблема... От тільки де дістати "нормальний wgs84", а то датум вийде дещо "кривенький"...
Lich писав:...я так думаю вже дехто з присутніх тут таке зробив...
Не впевнений... Якщо не відомі параметри місцевих обласних систем в УСК, то звідки візьмуться координати пунктів в них???
VooNyaka писав:...Вот новая фишка от тех "сидячих на диване" коммерсантов...
Прикольно... А чи не простіше викласти координати станцій мережі в УСК десь в одному місці??? Та й у заголовках RINEX-файлів, на мою думку, мають бути координати у тій системі, в якій працює супутникове сузір'я...
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

VooNyaka писав:от новая фишка от тех "сидячих на диване" коммерсантов
Посмотрел я на рекламу.
Действительно, даже не видел... Но
http://www.systemnet.com.ua/ru/equipment
Нахрена нагло врать. Для неграмотных лохов. Если конкретно - то
Точность измерений в плане: статическая съемка: 3мм + 0.5мм/км
Точность измерений по высоте: статическая съемка: 6мм + 0.5мм/км
Точность измерений в плане: кинематическая съемка: 10мм + 1мм/км
Точность измерений по высоте: кинематическая съемка: 20мм + 1мм/км
Точность измерений в плане: диф. съемка: 10мм + 1мм/км
Точность измерений по высоте: диф. съемка: 20мм + 1мм/км
Что касается декларируемой точности, то это не более чем рекламный ход из области «наш корм для собак стал еще вкуснее».
Те кто писал пробовать корм вовсе не обязаны, потому, как собачьи и человечьи вкусы несколько различны, да и говорящих собак не так много, чтобы обосновать сказанное.
В равной степени все цифры о точности ГНСС сегодня одинаковы по уровню лжи, если нет рядом фактора времени.
Не будем забывать, что глобальные системы позиционирования уже не трехмерны, а зависят от времени и очень при том.
Честным было бы указание за какую длительность сессии или при каком числе испытаний (измерений) при каком разбросе ошибок получается такая точность.
И при каком значении PDOP.
И через какое время от холодного старта.
И на каких широтах,
И при каком состоянии ионосферы.
И при каком методе дополнительных средств мониторинга метеоданных моделирования тропосферы.
И еще десяток факторов навскидку.... - Застройка, лесистость, гористость. ЛЭП... та нет. десятка 3...
Но Вам это знать не обязательно.
Ибо Вам хватит того, что Вам объяснили в магазине...
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Та вирахувати не проблема... От тільки де дістати "нормальний wgs84", а то датум вийде дещо "кривенький".
Колись Chernov викладав три пункти в районі Енергодара. Я пробував по них, але отриманий датум підходить тільки для району Енергодара, для Волинської області вилазять метри.
Шкода закпос не дає висот.
Доведеться почекати...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Parcel писав:Я пробував по них, але отриманий датум підходить тільки для району Енергодара, для Волинської області вилазять метри.
Хлопці, ну коли ж ви зрозумієте!!! Аж навіть прикро за вас...
Нема і не може бути датуму між УСК та колишніми совковими системами... Там тільки кінцево-елементне поле перетворень. (хоча точніше були б деякі інші інтегральні моделі...)
УСК2000 - це товстий хрест на радянський геодезії та підлабузницька підстилка під європейську.
VooNyaka

Повідомлення VooNyaka »

Естественно точность указана при условиях приближенных к идеальным. Когда рацию покупаете, на коробке написано дальность действия 8 км. А может вы в лесу а не в поле, и тогда для инициализации РТК вам нужно больше времени. PDOP допустимый и приемлимый для вас ставится руками в настройках ровера. Еще нужно учитывать расстояние до базовой станции сети! Качество мобильного интернета (edge или 3g). Но поверьте, быстрее я ничего не видел, это не маркетинг, это действительно Швейцария.

Додано через 3 хвилини 33 секунди:
stopkhay, не даст соврать. Ведь мы вместе юзали прибор который первый сюда заехал.
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська

Повідомлення kukin »

Chernov писав:Нахрена нагло врать. Для неграмотных лохов. Если конкретно - то
Почему врать?
вот тут описание приемника
метода определения точности у буржуев стандартна, с основами можно ознакомится здесь
http://webone.novatel.ca/assets/Documen ... apn029.pdf
PS: просьба администрацию, это и другие сообщения:
84573
84582
84587
перенести в тему обсуждение приемника Leica Viva GS08
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

VooNyaka писав:точность указана при условиях приближенных к идеальным
Да я не об этом. Если Вы помните, я ответил Вам в в вопросе о необходимости калибровки РТК в каждом городе.
И сказал, что эта самая РТКоррекция придумана буржуями вовсе не для высокоточной геодезии, а всего лишь для выноса в натуру элементов стройплощадки...О чем у нас в стране мало кто догадывается.
Более того, никто ничего против не имеет ВРС, если она в районе 3 км от измеряемых точек.
Далее пойдут ошибки, которые не связаны ни с ВРС, ни с калибровкой. (Имеется в виду только РТК).
А чисто с географией, которую сейчас не принято принимать всерьез..
Так что абсолютно беззлобно - учите матчасть и теорию ГНСС измерений...
А впрочем, можете вместе со всем институтом минусов наставить...
От меня не убудет.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Нема і не може бути датуму між УСК та колишніми совковими системами...
Мене цікавить зв'язок (датум) з wgs84. Адже wgs84 це "спільний знаменник" для трансформації координат з системи в систему.
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Parcel писав:Мене цікавить зв'язок (датум) з wgs84.
Так Вам прямою ходою до ЗАКпос.
Parcel писав:Адже wgs84 це "спільний знаменник" для трансформації координат з системи в систему.
Не зовсім так, але майже. і знов Вам прямою ходою до ЗАКпос.
Додано через 3 хвилини 12 секунд:
kukin писав:Почему врать?
Извините.
VooNyaka

Повідомлення VooNyaka »

Chernov писав:И сказал, что эта самая РТКоррекция придумана буржуями вовсе не для высокоточной геодезии, а всего лишь для выноса в натуру элементов стройплощадки...О чем у нас в стране мало кто догадывается.
Давайте доказательства, ссылки на матчасть и т.д. Иначе рассмотрю как троллинг. И кстати минусы я вам не ставлю.

Додано через 3 хвилини 37 секунд:
Еще, хотелось бы сказать, что РТК используем для выноса в натуру и обоснования для топографии. Топографию естественно делаем тахеометром. И вынос осей на стройплощадках тоже тахеометром. В РТК проводить такие работы по крайней мере не профессионально.
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Parcel писав:Мене цікавить зв'язок (датум) з wgs84. Адже wgs84 це "спільний знаменник" для трансформації координат з системи в систему.
З якої в яку? Якщо з СК63 до УСК, то ви сильно помиляєтеся
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Parcel писав:...Мене цікавить зв'язок (датум) з wgs84. Адже wgs84 це "спільний знаменник" для трансформації координат з системи в систему...
Spoiler
Шановний Parcel'е!!!
Для того, щоб розуміти та вирішувати такого роду задачі необхідно мати певний рівень підготовки, і в першу чергу з математики... Необхідно, як мінімум, знати що таке інтерполяція і що таке апроксимація, чим перше відрізняється від другого, а також основні математичні методи, на основі яких можна реалізувати на практиці перше та друге...

Пересічному землевпоряднику, наприклад з Німеччини, і в голову не прийде думка самостійно моделювати референц-еліпсоїд, створювати системи координат чи моделювати параметри зв'язку між системами координат на свою ділянку робіт... Мене, чесно кажучи, вражає Ваша настирливість... Можливо Вам варто спробувати реалізувати себе в сфері теоретичної або вищої геодезії, якщо Вас так цікавить такого роду питання???

Ось уже 4 місяці я та шановні stopkhay, kukin і Oleksandr, намагаємося Вам та іншим форумчанам пояснити, що простого переходу на основі 7-ми параметрів за Гельмертом від СК-42 (СК-63) до УСК (ITRS, ETRS89), який би дозволяв перерахувати координати з геодезичною точністю на територію всієї України, не існує в природі і не може існувати... Треба віддати належнеChernov'у, він уже це зрозумів...
Що Ви маєте на увазі під терміном "спільний знаменник"???
Azhimut
Спец
Спец
Репутація: 365
Область: Одеська

Повідомлення Azhimut »

gps_nik писав:намагаємося Вам та іншим форумчанам пояснити, що простого переходу на основі 7-ми параметрів за Гельмертом від СК-42 (СК-63) до УСК (ITRS, ETRS89), який би дозволяв перерахувати координати з геодезичною точністю на територію всієї України, не існує в природі і не може існувати
Спасибо, мы поняли! Просто нервичаем малехо в ожидании "9 січня 2013 року", когда обещают http://dgm.gki.com.ua/ открыть для простых смертных...
С Рождеством геодезистов, замерщиков-реечников и охраняющих базовые станции GPS!!! В этот светлый праздник сам Бог велел надеяться на лучшее...
vasilkov
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: Сумська

Повідомлення vasilkov »

stopkhay писав:Я більше ніж впевнений, що коли наладится робота, то і датум, і координати вихідних пунктів перестануть бути таємницею де факто. Тому їх прийдеться "відкрити" і де юре. Це питання часу.
роботи в СК-63 для кадастру виконувалися до сих пір багато років, але координат пунктів і параметрів переходу з СК-42 ніхто офіційно не відкривав.
Зараз ще менше шансів на "відкриття" координат вихідних пунктів УСК-2000 з огляду на можливість контролю їх платного використання при здачі об'єктів в ДЗК або Держземагенство.
Хоча можливо я помиляюсь і спрацює схема коли всі координати відкриють, але при цьому буде жорстко контролюватися їх використання - цей варіант був би логічнішим.

Дещо бентежить вірогідне безкоштовне використання координат виробничими структурами Держземагенства поруч із платним використанням - усіма іншими підприємствами і підприємцями. Відповідно і кошторисна складова для останніх буде впливати на цінову конкуренцію. Особливо буде помітно цей фактор в областях з низькими цінами на оформлення присадибних ділянок, дач тощо.
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

Azhimut писав:Просто нервичаем малехо в ожидании "9 січня 2013 року", когда обещают http://dgm.gki.com.ua/ открыть для простых смертных...
Чого нервувати? Відкриють не набагато більше, ніж було до Нового року. Просто заповнять "пустишки" меню (інформація про ДГМ і УСК), може навіть сторінку замовлення координат в тестовому варіанті зроблять, ну ще глюки в оформленні приберуть. Більшого марно чекати... Координати ж там загрублені з точністю до 20 м.
Але, якщо цей ресурс запрацює нормально навіть в такому варіанті - це буде вже дуже непогано.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

stopkhay писав:З якої в яку? Якщо з СК63 до УСК, то ви сильно помиляєтеся
мені здається, що я ніде не згадував про ск63... Nenayu тільки уск2000<->wgs84
gps_nik писав:Необхідно, як мінімум, знати що таке інтерполяція і що таке апроксимація
не треба нас залякувати :)
я знаю які пункти ДГМ не б'ють 1-2м з сусідніми (в ск42), дуже хочу перевірити як їх "апроксиматично інтерполювали"... чи може "інтерполярно апроксимували"...
gps_nik писав:не існує в природі і не може існувати
щось я не бачу, щоб в цій темі це хтось заперечував, де?
gps_nik писав:Що Ви маєте на увазі під терміном "спільний знаменник"???
в світі сотні різних систем координат, щоб не розписувати індивідуальні переходи між системами, достатньо описати для кожної системи її зв'язок зі "спільним знаменником", ну нехай це буде в нашому випадку wgs84. ну, наприклад, не etrs89->уск2000, а etrs89->wgs84->уск2000. це я так на "хлопський розум" розумію, можливо все набагато складніше...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:простого переходу на основі 7-ми параметрів за Гельмертом від СК-42 (СК-63) до УСК (ITRS, ETRS89), який би дозволяв перерахувати координати з геодезичною точністю на територію всієї України, не існує в природі і не може існувати... Треба віддати належнеChernov'у, він уже це зрозумів...
Чернов це розумів давно, з самого початку форуму. Пошукайте в архівах.
Але Чернов (доречі, не гірше від Вас та шановних stopkhay, kukin і Oleksandr) розуміє, що "поле перетворень" може бути цілком коректним лише після чесного спостереження УСІХ пунктів ДГМ. (або доказу гіпотези Пуанкаре для випадку ДГМ України- але Перельмана у нас немає...)
А Ви, чомусь, у цьому розумінні зізнатися не хочете. Я навіть підозрюю, чому...
Parcel писав:все набагато складніше...
Все набагато простіше .
Коли на семінарі я запитав у Тарнопольського у який системі працює "Публична карта публічного дому (ДЗК)"- відповідь була - wgs84.
І цим відразу викрив усіх.
Усе злочинне угрупування.
Далі продовжувати не буду.
Розумному - зрозуміло, іншим - зайве.
(Тільки не треба зараз втирати щось про якісь там перетвориення коордінат)

Додано через 13 хвилин 9 секунд:
Parcel писав:я знаю які пункти ДГМ не б'ють 1-2м з сусідніми (в ск42), дуже хочу перевірити як їх "апроксиматично інтерполювали"... чи може "інтерполярно апроксимували"...
Повинен сказати, (навіть всупереч власному переконанню), перевірка деяких пунктів, що "не били" більше 1 м у СК42 в УСК2000 - не гірше 20 см. Не повірив би, якшо б власноруч не перемірив. Так що дійсно, не усе так просто...
ZIC
Спец
Спец

Повідомлення ZIC »

Chernov писав:Коли на семінарі я запитав у Тарнопольського у який системі працює "Публична карта публічного дому (ДЗК)"- відповідь була - wgs84.
І цим відразу викрив усіх.
"Продажа Родины оптом..." На превеликий жаль... Це стає неминучим в нинішньому глобалізованому світі для таких слабких країн, як наша.
Azhimut
Спец
Спец
Репутація: 365
Область: Одеська

Повідомлення Azhimut »

ZIC писав:Координати ж там загрублені з точністю до 20 м.
Ushas
А я, наивец, полагаюсь, что выставят реальный каталог координат... На кой икс такие "координаты", ZIC?
Скажите, что Вы пошутили... Sorri
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

Chernov писав:Коли на семінарі я запитав у Тарнопольського у який системі працює "Публична карта публічного дому (ДЗК)"- відповідь була - wgs84.
тому, що хлопці з http://geowebcache.org/ знають не знають про наші "новітні технології" в українському кадастрі
на жаль поки що уміємо брати, те що погано лежить, свого не пишемо, винаходимо велосипед і дуже цим гордимося
Відповісти